Nepotreban poraz

Jug je poražen u Kragujevcu 13:12. Poraz je to koji ne utječe na poredak, u zadnjem kolu, ali potpuno nepotreban. Pogotovo obzirom da je Radnički prvi put poveo 15ak sekundi prije kraja. Igralo se dosta revijalno, čemu dovoljno svjedoči broj postignutih golova.

 

 

Jug je nastupio bez Obradovića i Bušlje, a Bijač je cijelu utakmicu proveo na klupi. U četvrtak u polufinalu final4-a lige ove dvije momčadi se opet sastaju, a tada će sva tri nabrojena igrača nastupiti. Počelo je bez puno golova, prva četvrtina 0:2. Bošković iz peterca i Visković s krila s igračem više. Jug je igrao bolje do pred sami kraj druge četvrtine. Tada je poveo prvi put s tri razlike, 3:6. Ipak Dedović je 13 sekundi do isteka četvrtine smanjio. A u prva dva napada treće četvrtine Miličić, pa Vuksanović iz kontre 2 na 0, donosi prvo izjednačenje.

Jug je ipak nastavio s ritmom da stalno vodi. Još je jednom imao +2 na 7:9. Do dvije minute prije kraja stalno su vodili, uz stalno stizanje Radničkog. Tada izjednačava Dedović, a uz promašenog igrača više s obje strane, samo 15sekundi prije kraja iz još jedne kontre Petković s lijevog krila parabolom prebacuje Popadića za pobjedu Radničkog 13:12.

 

Od golova bi izdvojio Janovićev. Jug je imao 2 igrača više, a on je dobio loptu na lijevom vanjskom, pa s glavom ispod vode, u ležećem položaju, sa zadrškom iz zgloba pogodio od stative. Pala su dva gola sa dva metra, Bicari i Vrlić.

Jug nije baš dobro igrao s igračem više, bilo je dosta netočnih dodavanja, Janović čak dva puta. Obrane se gotovo pa i nisu igrale, uz to i Radić i Popadić su primili nekoliko golova koji nisu smjeli. Popadiću je najlošija bila treća četvrtina.

S druge strane Radić je i u ovoj utakmici pokazao koliko je ranjiv kada se šutira s krila na prebačaj. Jako loše se bočno kreće,a i kad stigne propadaju mu noge i nema snage da ruke postavi čvrsto.

 

Jugašima nije trebao ovaj poraz. Tako su još jednom protiv Radničkog doživjeli neuspjeh. Kobešćak je s Mladostašima također imao poraz i remi protiv ovog protivnika. Sve je to zanimljivo uoči okršaja u polufinalu u Rijeci.

Kod Radničkog očito više nema štrajka, samo Trajkovića nema u momčadi, svi ostali su na broju.

 

Regionalna liga

Radnički Kontiki – Jug Croatia osiguranje             13:12 (0:2, 4:4, 4:3, 5:3)

Suci: Obradović (CG), Stanojević (Srb)

Radnički: Radić (8); Toholj, Popović, D. Marković 2, Miličić 1, Vrlić 1, Ćirić, Basara 1, Vuksanović 2, Dedović 2(1), Ćuk 3, Petković 1, Živojinović, Bogdanović. Trener: Uroš Stevanović.

Jug: Bijač, Macan 1, Bošković 2(1), Janović 2(1), Younger 1, Fatović, Marković, Pavličević, Visković 2, Dobud 1, Bicari 1, Buconić 1, Popadić (5), Ivanković 1. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Osobne pogreške: Rad 13, Jug 12

Peterci: Rad 1/1, Jug 2/2

Igrač više: Rad (0/2+3/4+0/2+2/3)= 5/11 (45%); Jug (1/3+1/1+0/1+2/5)= 4/10 (40%)

Obrane: Radić (4/6+1/5+2/5+1/4)= 8/20 (40%); Batina (1/1+3/7+1/5+0/5)= 5/18  (28%)

Golovi s dva metra, izboreni peterci i isključenja:

Bicari: gol, peterac +4 igrača više

Dobud: 3 igrača više

Younger: 1 igrač više

 

Prvi peterac se nije vidjelo tko ga je izborio (ponovo katastrofalna kvaliteta slike iz Kragujevca) i još 3 igrač više su bila u plivanju. Službena statistika na rwp-league.com je već po tko zna koji put puna pogrešaka. Tamo čak stoji da je Bošković zabio samo jedan gol, onaj iz peterca. Dok su onaj za 3:5 prebacili Janoviću. Iako kad bi gledali istu stranicu, imali smo rezultat 2:5 koji u stvarnosti nije bio u niti jednom trenutku. Također značajna je greška i u statistici igrača u rubrici izborenih isključenja i peteraca . Tako je Radnički imao samo 7 takvih situacija (umjesto 12), a Jug samo 5 (umjesto (13). Dakle više do pola (13 od 25) situacija nije zabilježeno. I tako dalje što se tiče pogrešaka.