Od -2 do +12 u 4 dana

 

Jug je pobijedio Partizana s čak 21:9 i tako prešao put od -2 do +12 u samo 4 dana. S još najmanje 3 boda (a da nije protiv Pro Recca) Jug bi i matematički potvrdio nastup na final6-u. Iako će borba za bitno drugo mjesto u grupi trajati do zadnjeg kola i gostovanja u Egeru.

 

 

Nakon 30 golova u Beogradu i večeras jednako toliko samo ponešto drugačije raspoređenih. Jug je zabio čak 21 gol ili po četvrtima 6, 6, 4 i 5. Partizan se pokazao potpuno nedorastao protivnik u utakmici koju je Jug odigrao s dosta više intenziteta u odnosu na posljednje. Sigurno najbolja igra  Gružu još tamo od Superkupa protiv Brescie.

Jug je u prvom napadu poveo preko Vrlića koji je zabio s dva metra. Do kraja četvrtine čak 3 kontre od čega je jednu Obradović promašio pa je u rekontri Lazić zabio prvi gol za Partizan. Kasnije je i Perrone dozvolio da mu Radanović upliva iza leđa i uz još jedan iznenađujući udarac Stojanovića iz daljine dovelo je do 3 gola Partizana koji su svi individualne pogreške (Obradović, Perrone i Bijač) iskusnih i kvalitetnih igrača. S kontinuiranim boljim igrama i te greške će sigurno biti eliminirane.

 

Zanimljivo da u prvih 12 minuta utakmice Partizan nije imao niti jednog igrača više, a u idućih 12 čak 7. U prva tri napada druge četvrtine 3 gola Jugaša, Perrone, Garcia pa Vrlić opet s dva metra ovaj put pored Jakšića koji je večeras bio potpuno indisponiran. Tada je već bilo 9:3. Jug je nastavio s kontrama i zabio još tri u ovih 8 minuta (Garcia dva puta i Fatović), Obradović je zabio jako lijep gol s igračem više. U svom stilu kada golman nema ni naznaku trenutka kada će lopta biti ispuštena u cimanju pa nema vremena reagirati ni na lagano puštanje lopte iz ruke. Na kraju ove četvrtine 12:5 uz oba gola Partizana s igračem više.

 

Na startu treće Fatović bježi u kontru. Točnije ispred je svog čuvara koji mu je praktički na leđima i realizacija nije lagana jer obrambeni igrač samo čeka kad će se napadač zaustaviti i pokušati uzeti loptu u ruku, ali Fatović je pokazao ono o čemu smo jako često pisali. Uspio se s loptom u ruci, na površini vode otresti svog čuvara s leđa i iskreirati prostor za udarac i zabiti. I iduća dva gola su kontre, obje Jokovića, posebno lijepo je bilo dodavanje Garcie bez gledanja na prvu, idealno. Partizan je zabio samo jedan s igračem više iz 4 situacije od čega je promašio čak i situaciju s dva igrača više.

 

Jug je zabio još dvije kontre u zadnjoj četvrtini (i realizirao igrača više kroz još jednu kontru na kraju). Posebno bitna je ona Markovića koji se ovom utakmicom vratio u sastav nakon jako puno vremena. Inače iz sastava je izostao Ivanković, a Pavličević je danas imao dosta dobrih dionica na beku.

 

Jug je napravio „bezbroj“ kontri. Manje više sve su bile nakon dosta dobre igre u obrani koja je bila na dosta većem intenzitetu večeras. Momčad Partizana je mlada, fizički pa i taktički inferiorna i raspala se vrlo brzo. I ružno. I trener Milenković je polovicom utakmice sjeo na klupu i prepustio se. Do tada je imao niz primjedbi na račun suca Bendera. Jasno nije bilo potrebe za time iako je ovaj njemački sudac zalutao u Ligu prvaka, nešto kao kad je Bebek  sudio u nogometnoj verziji ovog natjecanja.

Najlošiji segment u igri Juga bio je igrač više iako je na kraju bilo 3/6. Ipak osim one tri pogreške u obrani u startu tu smo imali 3 situacije u kojoj je jednom Garcia loše dodavao na stativu, jednom je Fatoviću ispala lopta kad se realizacije spremala na njegovo izvlačenje s krila pa je isteklo vrijeme s igračem više prije nego što se opet izradila akcija te je Pavličeviću obranio golman pokušaj sa stative. Ipak dojam je da se malo eksperimentiralo s nekim akcijama, kao što je i teško odigrati maksimalno kad u svakoj četvrtini imaš 3-4 kontre.

Istaknuli bi još dva odlična dalekometna gola na zonu Benića koji je pokazao koliko može biti opasan u takvim situacijama. I Bijač je imao nekoliko dobrih intervencija.

 

7. kolo lige prvaka

Jug Croatia osiguranje – Partizan Raiffeisen        21:9 (6:3, 6:2, 4:1, 5:3)

Suci: Bender (Njemačka) i Van der Loo (Rusija).

Jug: Bijač, Macan, Fatović 2, Lončar, Joković 4(1), Garcia 3, Marković 1, Pavličević, Vrlić 3, Perrone 5, Benić 2, Obradović 1, Popadić. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Partizan: Dobožanov, Lukić, F. Janković, Repanović, Lazić 2, Toholj, Drašović, Vučinić 2, Jakšić, Radanović 3, Stojanović 1, M. Janković 1, Belopavlović. Trener: Zoran Milenković.

Osobne pogreške: Jug 9, Par 7

Igrač više: Jug (0/2+1/1+0/1+2/2)= 3/6 (50%), Par (0/0+2/3+1/4+0/1)= 3/8 (38%)

Peterci: Jug  1/1, Par –

 

Još su ostala 3 kola do kraja u kojima će Jug pokušati izboriti plasman na final 6, a onda i drugu poziciju koja donosi lakšeg protivnika u četvrtfinalu te izbjegavanje Pro Recca do finala. Trenutačno je situacija slijedeća (izostavimo Pro Recco koji je sigurno prvi):

2. Jug                    14

3. Eger                  12

4. Barceloneta          8

 

Jug dočekuje Barcelonetu pa gostuje kod Pro Recca i Egera.

Eger gostuje kod Pro Recca pa dočekuje Partizana i Juga.

Barceloneta gostuje kod Juga, pa dočekuje Hannover i nakraju gostuje kod Partizana.

 

Ključna je utakmica u idućem kolu kada u Gruž dolazi Barceloneta. Ako Jug pobjedi Barceloneta je ispala iz utrke. I onda do kraja Jugu treba još bod za drugo mjesto. Ako bi do njega došao senzacijom kod Pro Recca onda u zadnjem kolu ne bi smio izgubiti s 4 ili više razlike (uz uvjet da i Eger ne uzme bod ili tri u Italiji). Iako je puno realnija verzija da će biti potrebno neizgubiti u Egeru za drugo mjesto kako bi se izbjegao Olympiakos ili Szolnok u četvrtfinalu.