Počinje play off PH 2010/11

 
    Jadranska liga smatra se prvim dijelom Prvenstva Hrvatske. Kroz nju se hvataju početna mjesta za play off. Najbolje plasirana ekipa, kao i već duži niz godina, pred play off je Jug. Parovi polufinala su:


Dubrovnik    1900   (1) Jug CO – Mornar BS (4)
Rijeka          2015   (2) Primorje EB – Mladost (3) Sportska Tv

    U borbi od 5 – 8. mjesta susreću se:

Zagreb        1900   (5) Medveščak – OVK POŠK (8)
Split             1930   (6) Jadran – Šibenik (7)

    Igra se na dvije pobjede. Jasno najzanimljivija je utakmica u  Rijeci. Bit će to prvi vaterpolski prijenos nove Sportske Tv. Još se ne zna hoće li se dogodine smanjiti broj ekipa u Euroligi na 2. Još uvijek se lobira da LEN tu odluku prolongira, ili će Mladost ili Primorje izvisiti. Mladost je treći vikend u nizu u Rijeci gdje će pokušati izbjeći 4. poraz u nizu. Muslim je ozlijedio oko u prošloj utakmici i upitan je u cijeloj seriji. Kraj sezone je doba kuloarskih priča o tome gdje će tko u idućoj sezoni. Iako se u većini slučajeva to pokažu samo priče, ali zanimljivo ih je komentirati. Tako se spominje dolazak Tucka u Mladost ako izbore Euroligu. A imali smo priliku čitati i hvalospjeve u SN od dobro upućenog novinara koji takve stvari često ovako indirektno najavljuje.
 
    Iz Gruža javljaju: VATERPOLO VIKEND U DUBORVNIKU

    Vaterpolisti JUG CO spremni dočekuju polufinale Prvenstva Hrvatske u kojem na bazenu u Gružu dočekuju splitski Mornar.

“Ni pod koju cijenu ne smijemo toj utakmici pristupiti podcjenivački. Mornar je odlična momčad koja nam je kroz povijest zadala puno problema. Od igrača očekujem maksimalnu motiviranost i angažman, kako se ne bismo doveli u nezgodnu situaciju”. – izjavio je uoči utakmice  trener JUG CO Elvis Fatović.

    Vikend vaterpola u Dubrovniku započinje već danas (u petak) ogledom kadetskih momčadi (mladići rođeni do 1997. godine) koji nastupaju na turniru serijala Olimpijskih nada koji se igra ovo vikenda. Neposredno prije utakmice JUG CO i Mornar, u 1700 sati igra se odlučujuća utakmica za plasman na Final 4 domaćeg prvenstva za vaterpolistice gdje JUG CO ugošćuje Viktoriju.

    U suradnji s dubrovačkim klubom Revelin VK JUG CO ove subote omogućuje besplatan ulazak na utakmicu protiv Mornara svim posjetiteljima koncerta grupe Colonia koji na ulazu na bazen Gruž pokažu ulaznicu za Revelin i koncert Colonie koji u Revelinu počinje u subotu u 23.00 sata. Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 50 kuna.

    Puno zanimljivija vijest (http://www.jug.hr/novost.php?id=1294) je posjet Nassera Mohhameda Al Deghaithea. Saudijskog milijunaša s kojim bi Jug mogao uspostaviti suradnju u vidu zamjene svojih znanja i gostovanja na njegovom turniru u Saudijskoj Arabiji (za koji je izdvojio pola milijuna dolara kako piše Davor Buconić), za sponzorstvo.

3 komentara na “Počinje play off PH 2010/11”

  1. Primorje – Mladost, jako dobra i napeta utakmica. Mladost dobila na peterce. Na kraju 4/4 statistika kaže da su obije momčadi uputile 55 udaraca u gol (od čega 22 gola). Lijepo je bilo vidjeti napaljenu Riječku publiku, svaka čast! Play of the day: Udovičić zaobilazi Cara 1-na-1, konjski para mrežu sa 4cm, okreće se prema Caru i šalje mu pusu. (Mislim da Car i Vanja nisu par, jer je Hinić uletio branit svoju curu; zato mi nije jasno zašto Vanja koketira sa svima).
    Gledao sam samo 2 poluvrijeme, ali čini mi se da su suci dosta hebali Primorje, sudio je Periš. Iako kada imaš Paškvalina u momčadi teško da možeš očekivati ikakvu pomoć sudaca.

  2. Ne bi bas tako rekao.Mislim da je Primorje sami krivac sto su izgubili.Pogotovo produzetke…Svaka cast za Udovicica, napravio je Cara smjesnim ¨malo¨ ga popalio i smijao se i njemu i Xavieru.Nista cudno