Primorje 2 Jug 0

Pompozne najave o osvajanju sva 4 trofeja ove godine rasplinule su se poput SDP-ovog “spasonosnog” PLAN-a 21. Iako je Jug pokazao napredak u odnosu na sve dosadašnje utakmice s Primorjem ove sezone, po prikazanoj igri teško će do ijednog trofeja s obzirom da se FF Eurolige igra u Beogradu.

Utakmica je počela kao i svaka dosad, odvajanjem Primorja odmah na početku. Golom Obradovića, pa Šetke, i Muslima s igračem više, jedino Jug uspijeva smanjiti golom Bušlje.

Zanimljivost kod vodstva Primorja od 4:1 (gol S. Sukna), na tribini prikazan vidno raspoložen i nasmijan otac Goran. Izgleda da je opet odlučio malo više biti roditelj, a malo manje zaposlenik Juga(iako ne znam zbog čega je još uvijek zaposlen u klubu?).

Veliki dio druge i cijela treća četvrtina u potpunosti pripada Jugu, gdje od 1:4 dolaze do vodstva 6:5. To je prvi put ove sezone da vidimo Jug onako kako bi trebao i morao igrati. Nije tu bilo neke bajne realizacije igrača više, ali dobrom obranom i golovima Markovića, Bušlje, Azeveda i Ivovića treća četvrtina završava 6:6. Još treba izdvojiti obranjeni Vićanov peterac Aleksandru Ivoviću.

Zadnja četvrtina počinje golom Ivovića, a onda Jug odlučuje vratiti se na igru koju je pokazivao cijele ove sezone protiv Primorja.

Sukno za 7:7, zatim Joković pogađa malu mrežicu s vanjske strane, a Garcia malu mrežicu s prave strane i Primorje opet vodi. Obradović povećava na 9:7, a Joković ponovo promašuje, ovaj put iz peterca. Vićan opet brani peterac, i Primorje 2 trofeja, Jug 0.

 

Na kraju opet loša realizacija igrača više (službeno 1/10, ali sa stative 2 gola s istekom vremena) i 2 promašena peterca. Što je ovaj put isprika, opet nesreća, umor Boškovića ili nešto treće? Očit je pretjerani i nepotrebni strah prema Vićanu.

U Primorju opet najbolji Vićan, Obradović i Sukno, to je po ko zna koji put šamar nesposobnoj upravi Juga. Nitko me ne može razuvjeriti da je Jug bolji na svim, ili većini pozicija od Primorja, a od 5 utakmica dobili su jednu koja im ništa nije donijela.

 

Pitanje za upravu i stručni stožer Juga: Zbog čega najbolji Jug u povijesti, kako sami tvrde, još nije osvojio ništa ove sezone?

U Jugu treba početi ozbiljnije raditi, a ne se baviti pompoznim izjavama i nerealnim obećanjima kako će osvojiti svako natjecanje u kojem igraju, a pogotovo prestati se baviti podcjenjivanjem protivnika (njihovi trofeji se mogu izbrojati na prstu jedne ruke).

O suđenju ne bih uopće pisao, to je kompleksna tema, ali dosta loše.

Čestitke Primorju na drugom trofeju ove sezone.

 

Primorje EB – Jug CO     9:8 (3:1, 1:2, 2:3, 3:2)
Suci: Brguljan (Prčanj) i Margeta (Kranj).

Primorje EB: Vićan (5+2), Obradović 2, Paškvalin, Krapić, De. Varga, Sukno 2, Muslim 1, Jelača, Da. Varga, Barač 1, Šetka 1, Garcia 2, Križanec, Buljubašić. Trener: Ivan Asić.
Jug CO: Bijač (6), Vranješ, Bošković, Janović, Joković (0), Azevedo 1, Marković 1, Bušlje 2, Karač, Dobud, Ivović 3(0), Macan 1, Nižić, Pavlović. Trener: Veselin Đuho.

Igrač više: Prim 6/11, Jug 3/10
Peterci: Prim -, Jug 0/2.

7 komentara na “Primorje 2 Jug 0”

 1. Tko je najbolji gleda se po broju osvojenih trofeja, tako da ovo nije ni blizu najboljeg Juga u povjesti, ovo je samo najskuplji Jug u povjesti i ovo je Jug s najvećom upravom u povjesti.

  Momčad se stvara godinama a ne u jednoj sezoni. Ova najveća uprava u povjesti koja je odlučila promjeniti više od pola prve postave u odnosu na prošlu sezonu (4 od 7 igrača) te pokoju zamjenu, vodi Juga putem kojim je uprava Mladosti odvela Mladost (mjenjali bi kompletnu postavu nakon sezone).

  Ako ne osvoji prvenstvo 80% novaca potrošenih ove godine bačeni su u vjetar jer bi iste rezultate ostvarila momčad sastvaljenja od ostatka lanjske prve postave (Dobud, Joković i Bušlje) uz 10 juniora.

 2. Odličan trener čini igrače boljima nego jesu, kod prosječnog trenera igrač igra prosječno dok kod lošeg trenera igra lošije nego (objektivno) može.

  Janović – ne pamtim da je ikad bio u ovako lošoj formi
  Bošković – kriminalan, pogotovo ovu utakmicu
  Bušlje – izgleda da je vrhunac doživio prije 3 godine.
  itd, itd…

  Kadrovska politika je isto zanimljiva i tu se slažem s popom. Umjesto Karača i Vranješa, bilo koji junior bi odigrao isto, samo bi vrlo vjerovatno donio i više žara i želje. Đuho razmišlja jako kratkoročno, čini mi se. Ovu ekipu mu je ostavio Nikolić koji je te juniore gurnuo u vatru – a što on ostavlja nasljedniku?

  Uprava – koja je brojem 6-7 puta veća od uprave General Motorsa. A kad vidiš neke (većinu) ljude i što su oni stvorili i što mogu ponuditi na sastanku te uprave (u vidu savjeta, privlačenja sponzora ili bilo kojeg drugog vida dodatne vrijednosti), dođe ti plakat.

  I ne mislim da se treba mijenjati trenera odmah – u ovih mjesec dana novi trener ne može ništa napraviti, može samo izgubiti dio autoriteta i kredita za sljedeću sezonu.

  Također, ne može se reći da je trud izostao (sa strane igrača) – vidi se da su dali sve što mogu u okviru Đuhove igre.

 3. gledo sam od 3:1 nadalje. jug je jučer po prvi put odigro ravnopravnu utakmicu s primorjem ove godine. ni u onoj u gružu nisu bili ravnopravni jer je primorje dominiralo 3 četvrtine i da se nisu opustili jer im nije trebalo ne bi ni izgubili.

  slažem se s hrvojem, bošković cijelu godinu katastrofa, joković nikad gori, janović osjetno lošiji nego kod fatovića i općenito u karijeri. a to su 3 iznimno važna igrača. nije ni bušlje bajno spreman, marković čan ni ne dobiva minutažu, da ne govorimo o mlađima. primjerice fatović je đuhu ostavio goretu koji je imo još puno toga za naučit za postat vrhunski igrač, ali s 16 i 17 godina je zabijao pro recco, puno jačoj mladosti u jakim utakmicama i to tijekom ozbiljne igre. danas je on obični junior koji nastupi tu i tamo protiv nedoraslih protinika.

  đuho je krenuo s najavom za 4 trofeja, pa je danima ponavljao da se niko neće sječat poraza ukupu kad osovoji ostala 3. baš me zanima što će dalje govorit. ali nije problem đuho nego onaj i oni koji su ga postavili, a još više ostavili nakon onako bajnih vođenja pojedinih utakmica još lani gdje je svakome s imalo poznavanja vateerpola sve bilo jasno. danas asić ispada rudić u najboljim danima po komentarima “vaterpolskih znalaca” mića, baurea i ostalih, a čovjek samo uzima ponuđeno. (možda i ispadne u budućnosti vrhunski trener)

  i u svim utakmicama juga i primorja se vidjela razlika u kvaliteti i mentalitetu braće varga koji su lani trebali biti ti koji će dobit juga, i sukna, meda i vićana ove godine. čestitke potonjoj trojici i sotalim primorjašima na još jednom trofeju

 4. Po običaju analize su točne i pogađaju bit, ali se ne bi složio da novi trener ne bi stigao nešto promijeniti. Ovu elementarnu nepogodu u vidu Đuha treba što prije eliminirat i Jug može do naslova prvaka u preostala dva natjecanja.

 5. Đuhova razmišljanja:
  http://www.portaloko.hr/clanak/veselin-%C4%91uho-primorje-vise-nije-luzerska-momcad-moji-igraci-se-boje-vicana-a-priznajem-i-ja-sam-/0/44544/

 6. mozda ce nekome zvucati glupo, ali ja mislim da bi Niksa Drobac puno vise pomogao i od Pavlovica, i od Vranjesa kao i od Karaca, on ako nista je uvijek davao od sebe 100%, a i protivnici su ga se bojali, Dobuda su udarili nekoliko puta, a nitko im nije smio vratiti. Kao da se boje ili ne znam ni ja sto, a tu bi Drobac onda dosao do izrazaja

 7. Djuho osim sto je los trener jos je i los covjek jer u ovom gore clanku na portaluoko kaze da je dobud najavio 4 trofeja a ne on. A osim po novinama osobno sam ga cuo kako po dancama govori i najavljuje sva 4 trofeja. Uvijek je neko drugi kriv a on jedino sto nema srece. Djuho odlazi