S Bukićem do finala

Iako sam nakon pobjede u gostima Mladosti očekivao pune tribine, bazen je bio samo „ugodno“ popunjen. Da Rudić nije doveo Brazilce, bio bi i poluprazan.

 

Prvu četvrtinu je otvorio Marković potezom iz kvalifikacija Divlje Lige – dobio je loptu s igračem više na lijevo krilo, pokušao opucati na prvu, ali mu je lopta skliznula i pala u ruke protivničkog igrača. Druga zanimljivost je da je Bošković startao na klupi. Četvrtina je završila 2-3, golove su postigli Janović iz faula, Dobud s prve stative na lijepo proigravanje Janovića (zavukao uz samu crtu) i Arslan. Mladost je zabila oba puta s igračem više.

 

U drugoj Janović povećava vodstvo Juga na 2-4 iz polukontre. Treba spomenuti da je početkom četvrtine Nižić dobio crveni radi bacanja boce u teren. U četvrtini su se istakli Bošković i Visković očajnim dodavanjima. Na 3-4 smanjuje Sikira s 2. stative s igračem više. U ovom trenutku treba napomenuti da je prva 3 gola Mladost dala nakon nepostojećih isključenja, odnosno „nečeg“ što su samo Periš i Franulović vidjeli. Sudački poguranac je bio evidentan i trajao je kroz cijelu utakmicu. Na kraju četvrtine rezultat izjednačuje Sikira nakon kontre kojoj je kumovao Tiho Vranješ nakon jedne izgubljene lopte na sredini terena (u njegovu obranu, lopta nije bila najidealnije dodana, ali Tiho nakon 3 sprinta nije imao energije za izboriti se za ovu :smile:).

U trećoj četvrtini Dobud dobija isključenje u plivanju (pomalo nezasluženo) – i to mu je drugo isključenje nakon što su mu suci u prvoj četvrtini dali jedno iako je puno evidentniji bio kontrafaul (mislim Lončara). Mladost se odljepila na 6-4, Visković smanjuje na 6-5 (taman pri ulasku igrača više, Ante se valjda odlučuje na udarac samo u situacijama kad nema apsolutno ništa drugo za napraviti, iako u igraču više često zavlači lijeva strana i on dobije prostor za šut). Prednost od 2 razlike vraća Lončar nakon isključenja Macana. Miško iza stavlja Miha na lijevo krilo…

 

Dobud i kapica:

 

Zadnju četvrtinu otvara Bijač lijepom obranom (kod igrača više, udarac sa stative), i potom Janović u polukontri zarađuje isključenje (on stigne isplivat kontru, uhvatit poziciju na 2m, dobiti isključenje i bez gledanja, iza leđa dodati Arslanu za 6-7, a da se drugi nisu još vratili). Nažalost to je bilo to za Jug, zadnjih par minuta je bilo bez golova.

 

Ali bilo je drugih poteza, pogotovo u režiji sudačkog dvojca – Dobud laktom udara igrača Mladosti, ali umjesto da njemu daju treće isključenje, daju Arslanu u plivanju (?!).

 

Zadnji napad:

 

Prvo malo o sucima – ovo nije suđenje za Mladost, ovo je suđenje za Pericu Bukića (prijedlog upravi – da se dovede mali Luka, siguran sam da bi odjednom cijela ekipa bolje proigrala :wink:. Nevidljiva ruka bi ih gurala…). Toliko očito navlačenje, da je to kriminal. Većina isključenja je u plivanju, jer Lončar danas nije mogao puno protiv dosta dobrog Bušlje, a drugi centar Mladosti bi se borio za poziciju u ekipi i u konkurenciji IAVK Turčina.

Prva tri gola (od 7) nakon sudačkih poklona. A pokloni nisu prestali dolaziti do kraja. Dojma sam da je Jug morao biti bolji 6 razlike da bi dobio 1 ili 2. Ali problem je što je Jug objektivno barem toliko i bolji…

Ali ne može se s 2 i po raspoložena igrača dobiti Mladost uz ovo guranje iz režije HVS-a. 2 i po su, naravno Janović (koji valjda od 32 minute igra 31 i po, dirigira u napadu ostatku ekipe, čuva najbolje protivničke igrače, igra često drugog centra ili ako ne, onda se bori za poziciju na 5m. Ima energije koliko i ostatak ekipe.), Dobud i danas 1/2 Bušlje (jer je još ozlijeđen, pa je i pomalo bezopasan u napadu. Ali u obrani jako dobar).

Marković i Bošković mogu i moraju puno bolje. Totalno su van forme (čak su na Boškoviću igrali zonu neko vrijeme!). Kriva dodavanja, ispada im lopta, i loši i pročitani šutevi (Marković je očito izgubio šut s onom ozljedom, ali Boškovića je danas Pavić čitao kao Slobodnu Dalmaciju, mislim zadnji šut mu je skoro uhvatio s 2 ruke). Arslan jako voli šutnuti, no u ovoj ekipi Juga to i nije loše kad svi osim Janovića bježe od lopte. Problem je što pola šuteva završava u bloku. Visković užasan (kriva dodavanja, bezopasan u napadu), toliko je preplašen da će legendarni Tiho morati odgoditi penziju i već dogovoreni intervju sa Zambatom. Macan solidan, Benić jedva da je igrao. Bijač nije ništa obranio osim jednog zicera, a bilo je par nekvalitetnih šuteva što je morao skinuti (iako su bili s igračem više, dakle nešto bliže golu).

Rezime sezone, kao i razmišljanja što dalje, ostavljam b/a…

 

Gol Viskovića za 5:6

 

Druga polufinalna utakmica Prvenstva Hrvatske

Mladost – Jug CO 7:6 (2:3, 2:1, 3:1, 0:1)

Suci: Periš (Split) i Franulović (Rijeka).

Mladost: Pavić, Bukić 1, I. Milaković 2, Lončar 2, Martinić 1, D. Živković, Capan, K. Milaković 1, Pavičić, I. Živković, Vukičević, Gagulić, Marcelić, Dašić. Trener: Vjekoslav Kobeščak.

Jug: Bijač, Vranješ, Bošković, Janović 2, Šutalo 2, Benić, Marković, Bušlje, Visković 1, Dobud 1, Marelja, Macan, Nižić, Ivanković. Trener: Miho Bobić.

Igrač više: Mladost 6/13, Jug CO 2/11

 

Promašaj Viskovića u trećoj četvrtini:

2 komentara na “S Bukićem do finala”

  1. Cijela tekma na jubitou

    https://www.youtube.com/watch?v=BT4ojEJ_O-c#t=10