SARAJEVO CHAMPION CHALLENGE

    U organizaciji Vaterpolo kluba Bosna i suorganizaciji Olimpijskog bazena Otoka, a uz pokroviteljstvo gradonačelnika grada Sarajeva g. Alije Behmena slijedećeg vikenda od 25.09. do 27.09. u Sarajevu će se održati veliki i prestižni vaterpolski turnir   “SARAJEVO CHAMPION CHALLENGE” na kojem sudjeluju najkvalitetnije europske ekipe i višestruki prvaci Europe. Sudjelovanje na turniru potvrdili su:

– Primorac Kotor – aktualni prvak Europe
– Mladost Zagreb – 7 x europski prvak
– Jug Dubrovnik  – 3 x europski prvak
– Jadran Split – 2 x europski prvak
– Jadran Herceg Novi
– Cattaro Kotor

    Samim sudjelovanjem ovih velikana ovo je sigurno najveći i najkvalitetniji klupski vaterpolski turnir koji će se ove godine održati u Europi.
    Obzirom na kvalitete ekipa i atraktivnost ovog događanja BHT 1 će raditi direktan prijenos finalne utakmice ovog turnira, a zbog sudjelovanja ekipa iz Crne Gore i Hrvatske i njihove nacionalne televizijske kuće će također prenositi ovaj sportski događaj.
    Poziv da budu gosti na turniru  upućen je i predstavnicima europske vaterpolske federacije LEN-e jer je želja organizatora iz vaterpolo kluba Bosna i Olimpijskog bazena Otoka da ovaj turnir bude tradicionalan i uđe u službeni kalendar LEN-a
    Organizatori se nadaju da će još jednom pokazati da smo spremni i sposobni za organizaciju velikih sportskih događaja u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, i obzirom na tehničke karakteristike našeg olimpijskog bazena da možemo organizirati i natjecanja u vaterpolu i na višem reprezentativnom nivou, pa možda u budućnosti organizirati i europska prvenstva za mlađe kategorije.

I naši prijatelji iz GKVS Sarajevo predvođeni Edinom Baralićem su nam poslali tekst o ovom iznimno jakom turniru 7 dana uoči početka Jadranske lige:

Poštovani,

    S radošću najavljujemo vaterpolo turnir “SARAJEVO CHAMPION CHALLENGE” koji će se održati 25.09 do 27.09. na Olimpijskom Bazenu Otoka. Prve utakmice su petak 25.09.2009.

1800  Primorac-Kotor : Jadran-Split
2000 Jadran-Herceg Novi : Mladost Zagreb.

    Ovo je jedinstvena prilika da se uživo vide najjači klubovi Europe i svijeta, iako su klubovi trenutno u periodu priprema za predstojeću sezonu očekuje se vrhunski vaterpolo sa puno lijepih poteza. Pozivamo sve ljubitelje vaterpola i naše članove da se pridruže ovom jedinstvenom spektaklu u našem Gradu Sarajevu. Naš klub će raspolagati određenim brojem ulaznica.

Raspored utakmica:
    Petak, 25. 09. 2009.

1800 Primorac Kotor – Jadran Split
2000 Mladost Zagreb – Jadran Herceg Novi

    Subota, 26. 09. 2009.

1000 Jug CO Dubrovnik – Jadran Split
1200 Mladost Zagreb – Cattaro Kotor

1800 Primorac Kotor – Jug CO Dubrovnik
2000 Jadran H. Novi – Cattaro Kotor

    Nedjelja, 27. 09. 2009.

1130 utakmica za peto mjesto
1330 utakmica za treće mjesto
1530 finale

5 komentara na “SARAJEVO CHAMPION CHALLENGE”

 1. Jel zna netko gdje se na netu može pogledat raspored odigravanja svih kola Jadranske vaterpolo Lige u nadolazećoj sezoni?
  Hvala

 2. nema još niđe na netu, ovo na crowaterpolu je od lanjske sezone. a službena stranica lige je zadnji put updejtana u travnju. bio je raspored jugovih utakmica u jednom broju dubrovačkog.

 3. @mk i ja sam tražio ali nema još nigdje kompletno objavljeno. i ja ocekujem ovih dana da bude.
  imaš na http://www.vkprimorac.com/ prva 2 kola samo zasad.

  što se tice turnira u Sarajevu, Jadran ST i Cattaro su stigli još jucer, i već nocas pozatvarali nekoliko birtija po gradu.
  ostali dolaze danas.

  jug bez markovića, joković igra, al to vi znate bolje od mene.

  jadran ST bez 4 juniora koji su u repki u grčkoj, inace pojačali su se TIMOM HUTTENOM iz SAD-a, Franičevičem, Matutinovičem i Petričevičem na golu. ali svaki pristojan poraz u skupini za njih je uspjeh, klasu su lošiji od kotora i juga.

  zanima me vidjeti rezultat Mladosti danas, može ih spasiti jedino činjenica da će svi biti umorni od vožnje kroz bosnu cijeli dan, realno ovaj sastav nema šta tražiti protiv Novljana. Koji su BTW prošli tjedan igrali turnir u Italiji i bili 2. Zna se iza koga. Evo sastav s te tekme, očekujem i danas isti.

  Pro Recco – Jadran Herceg Novi 15-14
  Pro Recco: Tempesti, Figlioli 1, Madaras 6, Mangiante, Kasas 3, Felugo, Di Costanzo, Giorgetti, Benedek 2, Calcaterra 1, Figari, Molina 2, Gennaro.
  All. Porzio
  Jadran Herceg Novi: Scepanovic, Sekulic, Bebic, Elez 1, Vukcevic 1, Radovic 1, Janovic 4, Gojkovic 1, Ivovic 3, Zlokovic 1, Fanfani, Jokic, Percinic.
  All. Mustur