U finalu juniorskog PH Jug i Šibenik

    U finalu juniorskog PH igrati će Jug i Šibenik koji su se već sastali u petak navečer i Jug je lakoćom dobio 9:4. U finalu možda bude i druga priča, ali svakako je Jug opet veliki favorit. Danas su prvi u bazen ušli Mornar i Šibenik, dvije ekipe koje se odlično znaju i obje utakmice u kvalifikacijama su završene pobjedom domaće ekipe sa 1 razlike, pa se slična neizvjesnost mogla očekivat i večeras.


Mornar BS – Šibenik        5:7
    Od početka utakmice bilo je jako neizvjesno i izjednačeno. Niti jedna ekipa nije vodila nego sa jednim golom prednosti do 1:15 prije kraja utakmice kada je Vlahović realizirao i drugi peterac.
    Utakmica je i otvorena petercem kojeg realizira Vlahović, ali do kraja prve četvrtine Mornar okreće s golovima Vuka i Udiljka. Santini je bio raspoložen za igru i poravnao rezultat. Mornar je i slijedeća 2 puta vodio, preko Aličića koji je zabio sa 2 metra i opet Vuka, a između su izjednačavali Jakov Belamarić i Šarić. Posebno je bio lijep gol od Jakova, sa desnog vanjskog u dijagonalne rašlje, koji je izmamio pljesak publike.
    Zadnju četvrtinu situacija se okreće, Šibenčani su u pozitivnom ritmu i oni vode. Prvo preko Santinija isto vrlo lijepom pliska prečkom slijeve strane. Posljednji gol Mornara za 5:5, zabija opet Aličić i opet s 2 metra. A za Šibenik opet sa lijeve strane zabija, čini mi se Domagoj Belamarić, te za konačnih 7:5 već spomenuti peterac Vlahovića.
    Danas je Jukić branio puno bolje pa su Šibenčani mogli igrat dosta plitku zonu. Imali su i vrlo lijepih udaraca iz vanjske linije, a Vlahovića su i danas posebno pazili, tako da je i sa igračem više uglavnom stalno pokriven. Jako loša partija Mornarevog reprezentativca Marinić – Kragića koji je bio neprimjetan.
Strijelci:    Mornar: Vuko i Aličić 2, Udiljak 1
        Šibenik: Santini i Vlahović 2, J. Belamarić, D. Belamarić i Šarić 1


Jug CO – Medveščak        5:4 (0:0, 1:1, 3:2, 1:1)
    Očekivano finale prije početka turnira odigralo se večeras u polufinalu. Jako tvrda utakmica, iznimno loše realizacije igrača više i vrlo dobrih obrana, pa i golmana posebice Selema. Bio je i Bijač vrlo dobar, uostalom primio je samo 4 gola, ali dojam je da su jugaši više i opasnije šutirali. Ali 3 sekunde do kraja ni Selem nije mogao zaustavit Benićevu bombu sa 7-8 metara. No krenimo od početka.
    Prva četvrtina bez golova, iako je Jug imao 4 igrača više od čega je Ivanković 2 potrošio nerezonskim udarcima iz neizrađenih akcija. Imali su i medveščakovci svoje šanse, a Benić je već tada skupio 2 izbačaja što je utjecalo na njegovu minutažu, i trener Bobić ga je uglavnom čuvao do zadnje četvrtine. Jugaši su u obrani bili jako dobri, posebice bekovi – prije svih Macan – koji su omogućili da se vanjska linija Medveščaka izgura dosta daleko pa je Bijač većinu udaraca bez problema branio.
    Prvi gol je zabio Luka Kolar vrlo lijepim udarcem, ali nakon pogreške Bautovića. Prvo je loše dodao u napadu sa igračem više i odma u idućem napadu je bespotrebno ostavio samog Kolara – unatoč glasnih povika Bobića – jer je Medveščak bio sa igračem manje u napadu, kasnio je igrač koji se mijenjao, i sidrun je već bio dupliran. Jug nikako nije mogao zabit iz vanjskog šuta, pa je Zonić pobjegao u kontru i konačno „probušio“ Selema. U ovoj četvrtini Jugaši su se 3 puta uspješno obranili sa igračem manje.
    Nakon što je Zonić „odčarao“ Selemov gol, još 2 gola jugaša. Oba Ivanković i za oba je zaslužno brzo plivanje jugaša. Prvo je Švabo izborio i realizirao peterac – iako je Bobić sugerirao da Bautović puca – izboren u kontri 2 na 1, drugi u kontri i danas odlični Zonić. Zatim je uslijedila polukontra, a Ivanković dolazi na 5–6 metara na desnom vanjskom i zabija kroz uši Selemu. Ipak Medveščak se plivački stabilizirao, a u napadu se probudio ljevak Uzur koji je zabio sva 3 gola svoje ekipe do kraja utakmice. Smanjio je na 3:2 i 4:3 u ovoj četvrtini, a Jugov ljevak Tino Cvjetković je između zabio sa igračem više.
    Na startu posljednje četvrtine Uzur zabija sa igračem više i donosi izjednačenje. Ivanković je imao šansu odma vratit prednost, ali nakon što je izborio igrača više nije uspio realizirat nakon brzog dodavanje gdje je nakratko ostao sam ispred Selema koji odlično brani. Uskoro je dobio i 3. isključenje, a kuriozitet je daje sva 3 dobio u obostranim isključenjima. Najmanje 2 nije zaslužio, a posebno posljednje kada je sudac Franulović pokazao da nije dorastao ni juniorskim utakmicama. Naime obrambeni igrač Ivankoviću se „popeo“ na glavu i potopio ga, a Riječanin sudi obostrano. Uskoro i Macan dobiva 3 isključenje i Jug ostaje bez 2 vrlo važna igrača što u ovom uzrastu jako puno znači. Igralo se tako bez gola. U posljednju minutu medveščak ulazi s napadom, oko 40ak sekundi dokraja Bijač izbija u korner jedan udarac i činilo se da je Medveščak osigurao najmanje produžetke. Ipak točno 16 sekundi prije kraja Jug dolazi u posjed lopte i Bobić zove tome out. Sa 2 sidruna primorali su medveščakovce na zonu, ali opet su jugaši bili dosta daleko do gola. To međutim nije spriječilo Benića da postane junak utakmice. Pravom bombom sa 7-8 metara pogodio je suprotne rašlje i veliko slavlje jugaša.
    Jugaši su u startu utakmice nerezonskim udarcima razbranili Selema, a i užasno su izrađivali igrača više. Posebno je zabrinjavajuće što je Medveščak bio u stanju igrati zonu na desnom krilu ljevaku Lali, a i sidrun Elez u cijeloj utakmici nije uspijevao uzeti poziciju i bit opasan po obranu, i jedno se nešto moglo napravit kad bi netko s krila ušao kao drugi sidrun.
Strijelci:    Jug: Ivanković 2, Zonić, Cvjetković i Benić 1
        Medveščak: Uzur 3, Kolar 1