Juniori Šibenika prvaci Hrvatske

    Kao što smo najavljivali da su jugaši favoriti, ali da bi u finalu mogla bit i druga priča nego što je bilo u laganoj pobjedi Juga u susretu istih protivnika prije 2 dana, to se i dogodilo. Jugaši su u utakmicu očigledno ušli sa stavom lako ćemo i podcijenili Šibenik koji je s druge strane ušao koncentriran i odlučan.

    Počelo je sa 2 igrača više za Šibenik, ali D. Belamarić sa stative loptu prenosi preko gola, a druge strane ni jugaši ne koriste igrača više. Ipak, slijedećega koristi Ivanković i to je 1:0 za Jug. Ko bi tada rekao da će to bit jedino vodstvo Dubrovčana. Do kraja četvrtine Vlahović sa 2 gola preokreće rezultat. S druge strane Lale nastavlja lošu igru od jučer i ne realizira kontru, a i još jedan igrač više je ostao nerealiziran.
    Još 2 gola Šibenika na startu druge četvrtine. Šarić puca izvana, a Ivanković u bloku mijenja smjer lopti i vara svog golmana Bijača. I onda opet velika pogreška jugaša koja je pokazala koliko su nekoncentrirano ušli u utakmicu. Vlahović je dosta zaostao u povratku u obranu pa je odlučio ostat kao „Indijanac“, a jugaši šutiraju sa igračem više loše i prerano, prije nego se Cvjetković stigao vratit u obranu. Uzalud je Bobić galamio 10ak sekundi, a Vlahović trećim golom podiže na velikih 4:1. Čekalo se hoće li jugaši konačno zaigrat u skladu sa renomeom i mogućnostima, ali su propustili još jednog igrača više. Tada nešto manje od 2 minute do kraja 2. četvrtine sudac Vlašić dosuđuje brutaliti kapetanu Bautoviću. Već je taj sudac na ovom turniru pokazao da voli bit u centru pažnje, pa je i ovaj put preuzeo svjetla pozornice na sebe. Umjesto da sudi izbačaj na Bautoviću zbog preoštrog prekršaja, dočekao je njegovu reakciju i sudio brutaliti, što znači peterac i 4 minute igrač više za Šibenik. Bobić je, zbog opravdanih prigovora, prvo dobio žuti, pa i crveni karton pa je Jug ostao bez kapetana i trenera. Balić je nastavio vodit ekipu, iako je u jednom trenutku 3. četvrtine Bobić pokušao ponovno pa ga je Vlašić izbacio skroz van objekta, nije smio ni na tribine.
    Vlahović je realizirao peterac pa je Jug u period od 4 minute sa igračem manje ušao sa -4. Ivanković je uspio zabit jedan gol u situaciji 5 na 5, ali Šibenčani su do povratka jednog Jugaša primili još 2 gola pa je tako rezultat glasio 7:2 nešto manje od 12 minuta igre prije kraja. Sa igračem više Santini s lijevog krila zabija za 8:2, a Benić također sa igračem više smanjuje prije kraja 3. četvrtine.
    Jugaši se nisu predavali unatoč velikom zaostatku i još samo 7 minuta posljednje četvrtine. Ali odma na početku Ivanković prvo dobiva izbačaj, pa i peterac. I on više ne može nazad u igru. A i došlo je do nekakvoga sukoba, više verbalnog iako su se skoro svi igrači skupili na „hrpu“. Franulović sudi izbačaj s pravom zamjene Macanu i Jakovu Belamariću. Bijač brani peterac Vlahoviću, a jugaši bez Bautovića, Ivanković i Macana u slijedeće 2 minute zabijaju 2 gola i dolaze na 8:5, a još je 4 minute do kraja. Prije Benićevog gola za 8:5 još su i propustili jednog igrača više. Kako moraju riskirat počeli su na 7-8 sekundi odlazit u kontre jugaši što u jednom napadu koristi Santini i zabija za konačnih 9:5. Mogao je Benić pred sami kraj još malo smanjit, ali mu je Jukić obranio peterac.

Finale PH za juniore 2010. godine
Šibenik – Jug CO    9:5
(2:1, 4:1, 2:1, 1:2)

Šibenik: Jukić, Santini 2, Erak, D. Belamarić 1, Goreta, J. Belamarić, Vlahović 4 (1+0), Apolonio, Bačić, Seferović, Vlahov, Lordan, Magazin, Šarić 1. Trener: Edi Brkić, pom. trener: Mate Zeljak
+ jedan gol kojega nismo vidjeli tko je strijelac
Jug: Bijač, Benić 2(0), Macan, Ivanković 2, Zonić 1, Desin, Lale, Elez, Duždević, Bautović, Blažević, Cvjetković, Penović, Ljepopio. Trener: Miško Bobić, pom. trener: Maro Balić.

    U utakmici za 3. mjesto Medveščak je lakoćom slavio protiv Mornara 9:4. Za najboljeg igrača zasluženo je proglašen Andrija Vlahović iz redova prvaka, najbolji strijelac je Marko Ivanković sa 16 golova (bilo bi zanimljivo vidjet koliko mu je udaraca bilo potrebno), dok je za najboljeg golmana proglašen Toma Vojković iz Mornara. U završnim utakmicama više su pokazali Selem, a i Jukić i Bijač, ali izgleda je Vojković briljirao u prve 3 utakmice u grupama, barem ga je trener Zdeslav Vrdoljak izhvalio za službenu stranicu kluba.

2 komentara na “Juniori Šibenika prvaci Hrvatske”

  1. bit će zanimljivo vidjet tko će od ovih juniora postat dobar ili čak odličan seniorski igrač. šibenik se taman raspo i sad mu dolazi očito jedna od njaboljih generacija u zadnje vrijeme, trebalo bi im nadodat bar 3 starija igrača i strpit se par godina

  2. Mislim da je odlučujuće to što juniori Šibenika igraju bar većina njih u seniorskoj ekipi JL i s time su puno napredovali i dobili iskustvo dok Jugovi juniori su imali vrlo malo prilika da igraju u seniorskoj ekipi JLigu i rezultat je da stagniraju. To se materjaliziralo na ovoj utakmici.