Uzvratne utakmice osminefinala Lige prvaka

 

 

10 dana nakon prvih utakmica na redu su i uzvrati osminefinala Lige prvaka. Danas se igra sedam, a jedino je utakmica u Szegedu na rasporedu sutra. Imali smo dosta uvjerljivih pobjeda u prvim duelima, ako da bi najneizvjesnije trebalo biti u dvije ruske utakmice. Raspored je sljedeći:

 

Srijeda, 20. ožujka

18.00: Jug CO (Hrv) vs. Schuurman BZC (Niz)
Jug CO vodi 19:1

18.00: Sintez Kazan (Rus) vs. Galatasaray (Tur) – *15.00 po hrv vremenu
Galatasaray vodi 9:6

19.00: Spartak Volgograd (Rus) vs. Olympiakos (Grč) – * 16:00 po hrv vremenu
Olympiakos vodi 9:8

19.00: ZF-Eger (Mađ) vs. Crvena Zvezda (Srb)
Crvena Zvezda vodi 13:6

19.30: AN Brescia (Ita) vs. Partizan Raiffeisen (Srb)
Partizan vodi 9:5

19.30: CN Marseille (Fra) vs. Vouliagmeni NC (Grč)
Vouliagmeni vodi 16:12

20.00: CSM DiGi Oradea (Rum) vs. CN Atletic-Barceloneta (Špa)
CN Atletic-Barceloneta vodi 15:5

Četvrtak, 21. ožujka

18.00: A-HID Szeged Beton (Mađ) vs. Montpellier Waterpolo (Fra)
A-HID Szeged Beton vodi 9:6

Prvoplasirane ekipe su polovično opravdale najavu prije prvih utakmica. Jug i Barceloneta su odigrali očekivano, dok su se Vouliagmeni i Szeged previše mučili, i u o posljednjih 8 minuta prve utakmice ušli sa neriješenim rezultatom. Grci su tu posljednju četvrtinu dobili sa 6:2, a Mađari sa 3:0 tako da su ipak stekli prednost. Još k tome Szeged uzvrat igra na domaćem bazenu. Pohvala francuskom vaterpolu, za dobar nastup Marseillea i Montpelliera.

Najneizvjesnije će biti u dvije ranije utakmice, u Kazanu domaći love 3 gola zaostatka za Galatasarayem. A u Volgogradu će Olympiakos pokušati obraniti samo jedan gol prednosti koji je donio iz Pireja. Prije prve utakmice očekivao sam da će Sintez i Olympiakos biti ti koji će proći, a danas je prednost na strani njihovih protivnika.

Najveće razočaranje je Eger. Moglo bi se reći već tradicionalno. Jer i proteklih godina su bilježili  sramotno loše rezultate u ovom natjecanju, sjećamo se niza od 5 poraza, između ostalog su tada od Juga na kraju treće četvrtine gubili 13:3. Sada ih je Zvezda pregazila, 9:3 na poluvremenu, na kraju -7.

Drugi srpski predstavnik je fantastičnom obranom, protiv poluveteranske momčadi Brescie uspio doći do +4 što im garantira dosta miran uzvrat u Italiji. Očekuje se još jedan tvrda utakmica, na manji broj golova. U ponudi kladionica granica je 15.5, što je dosta nisko, ali nekih 7:7 ili 8:7 bi bilo sasvim zadovoljavajuće i dalje ispod ponuđene kvote.

Jedan komentar na “Uzvratne utakmice osminefinala Lige prvaka”

  1. Jug izvukao Galatasaray

    http://sportske.jutarnji.hr/jug-na-galatasaray/1092995/