Younger u Jugu, Sukno plaća odštetu

 

VK Jug Croatia osiguranje nastavlja sa svojim profesionalnim odnosom prema medijima, a i prema samom sebi. Tako smo kroz dvije objave na službenoj stranici, kroz priopćenje koje su poslali svim zainteresiranim medijima doznali da je Sandro Sukno odbio povratak u Juga, a danas i da je dogovoren dolazak Aarona Youngera, reprezentativca Australije.

 

Profesionalan odnos prema sebi samima očituje se u načinu kako Jug cijele sezone plasira novosti na klupskoj stranici. Osim što je jug.hr iznimno aktivan (vijesti gotovo na dnevnoj bazi, a sjetimo se da se radi o vaterpolu) k tome nema više starih boljki da određeni novinari dobiju insajdersku informaciju kao ekskluzivnu na objavu prije vlastite stranice, jasno zbog protuusluga kad to zatreba.

 

Australski reprezentativac Aaron Younger i VK Jug CO dogovorili su suradnju koja će i službeno biti zaključena potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora, nakon što igrač obavi liječničke pretrage u poliklinici MarinMED.

Younger, danas dolazi u Dubrovnik na pripreme Australske reprezentacije.

– Riječ je o modernom igraču, dešnjaku, kojega se može koristiti na nekoliko pozicija, ali najvažnije od svega jest da će nam pomoći u ubrzanju tranzicije iz obrane u napad i obratno. Pratimo ga već neko vrijeme i analizirali smo njegove igre na posljednjem Svjetskom prvenstvu, a i informacije iz Mađarske gdje je proveo jednu sezonu (Szeged Beton sez 2012/13) su više nego pozitivne. Naravno da smo imali i informacije od izbornika Australije Elvisa Fatovića koji nas je obavijestio kako, posebno u obrani, ispunjava sve zadaće koje se stave pred njega

kazao nam je Miho Bobić, trener Juga.

– Aaron je odličan igrač, za mene jedan od najuniverzalnijih igrača na svijetu. Ono što posebno ističem jest da se radi o odličnom šuteru i izvrsnom plivaču, ali prije svega dobrom i skromnom mladiću. Ima 23 godine (napunit će 23 u rujnu) i uvjeren sam da će Jug s njim dobiti na širini, a kao izbornik Australije očekujem od njega da nastavi s napretkom, pogotovo igrajući jake utakmice LEN Lige prvaka

– izjavio je za jug.hr Elvis Fatović, izbornik Australije.

 

 

Osobni podaci:

Ime i prezime: Aaron Younger

Rođen: 25.09.91. u Perthu

Visina: 193cm

Težina: 100kg

Prvi nastup za seniorsku reprezentaciju: 2009.

Omiljen broj na kapici: 8

Pozicije: vanjski /bek

Ruka s kojom igra: dešnjak