Barceloneta – Olympiakos 11:11

Zodiac CNAB – Olympiakos 11:11 (3:2) (4:2) (2:3) (2:4)

 

Suci: Margeta (SLO), Koryzna (POL)

Igrač više: Barceloneta 8/12, Olympiakos 9/14

Peterci: Barceloneta 0/1

 

Barceloneta: Lopez, De Toro, Granados 1 (0/1), Munarriz 3, Bodegas 1, Larumbe, Aleksić 2,

Fernandez 1, Tahull, Perrone 2, Mallarach 1, Bustos, Linares

Trener: Martin

 

Olympiakos: Zerdevas, Mylonakis, Skoumpakis, Genidounias 2, Joković 1, Buljubašić, Dervisis 2,

Kakaris 1, Mourikis, Gounas 4, Argyropoulos, Mitrović 1, Živojinović

Trener: Vlachos

I nakon ovog kola Olympiacos je ostao neporažen u skupini A iako je Barceloneta bila bliže pobjedi imajući 3 gola razlike i na poluvremenu i početkom posljednje četvrtine. Utakmica u kojoj su golovi padali uglavnom sa igračem više, gosti tek dva iz igre, domaći samo jedan više. Olympiacos ih je imao nekoliko više, ponajprije zahvaljujući Mourikisu na komu je najviše i dosuđeno, a Barceloneta je upravo pobjedu ispustila kada su u četvrtoj četvrtini fulali iz čak 3 takve situacije (do tada su imali 7/8). Nije bilo Lopeza na golu Barcelonete što se naravno ispostavilo hendikepom ali ni Zerdevas na drugoj strani nije briljirao, obojica su imali nekih obrana (Grk i peterac Granadosu) no i jeftino primljenih golova. I jedni i drugi su dobro zatvarali mogućnost kontri, faulovima i izbačajima kada je trebalo bez puno dvojbe, gosti kod nekoliko šuteva iz faula nisu obraćali pozornost na liniju od 6 metara, odličnu partiju je imao sa 4 gola Gounas, Joković ne svoj dan baš kao ni Granados na drugoj strani. Perrone konstantno dobar, Aleksić efikasan u bitnim momentima, Munarriz također.

Domaći su poveli golom upravo Munarriza iz igrača više nakon što je Joković promašio iz prve takve situacije za Olympiacos. Drugu pak koristi Granados sa ljeve strane uz slabu intervenciju Linaresa kome lopta prolazi kroz ruke. Munarriz se još jednom pokušava kod igrača više no promašuje te odmah dobija i izbačaj kod koga je Joković zaustavljen blokom. Lopta se odbija daleko ali do nje ponovo dolaze igrači Olympiacosa te preko Kakarisa dolaze do jedinog vodstva na utakmici. Brzo poravnava Mallarach sa desnog vanjskog  a onda slijede neiskorištene šanse Tahulla iz dva pokušaja a u ponovno vodstvo domaće dovodi Perrone (igrač više) sa desne strane uz još jednu slabu obranu Zerdevasa. Dervisis sa srednjeg pronalazi put kroz blokove (igrač više) za novo poravnanje početkom druge četvrtine.  Barceloneta je sigurna kod naredna dva igrača više, jedan na Bodegasu drugi u plivanju nakon kontrafaula Mourikisa, te preko Granadosa i još jednom Munarriza dolaze do dva razlike, 6:4. Linares zaustavlja šut Argyropoulosa pa potom i Mitrovića koji dolazi do odbijene lopte a na drugoj strani nešto brani i Zerdevas. Olympiacos ne koristi narednoga igrača više, Genidounias šutira ravno u Linaresa dok je Barceloneta i dalje sigurna uz malo sreće, nakon što Munarriz sa stative pogađa okvir gola Fernandez odbijenu ipak posprema u mrežu te španjolskome prvaku donosi prvi puta +3. Do kraja druge četvrtine domaći propuštaju priliku doći i do 4 razlike, kod igrača više, peterac na Bodegasu pravi Dervisis no ne tako dobar šut Granadosa zaustavlja Zerdevas te je nakon dvije četvrtine 7:4.

Prve minute nastavka protiču bez golova, Tahull je imao šut koji je obranjen, Munarizz pogađa prečku, Granadosa zaustavlja blok. Gounas najzad pogađa sa ljevoga krila uz ponovo slaboga Linaresa, Zerdevas brani i Bodegasu a Mitrović sa ljevog vanjskog (igrač više) smanjuje na 7:6 sredinom treće četvrtine. Bodegas sa stative (igrač više) najzad postiže gol za domaće u nastavku, dok Joković još jednom ne uspijeva sa igračem više (obrana Linaresa). Gounas nastavlja svoju seriju opet sa ljeve strane (igrač više) ali i Aleksić isto siguran sa ljevog vanjskog za 9:7. Do kraja treće četvrtine golmani sigurni na pokušaje Mylonakosa ta Bodegasa i Aleksića. Početkom četvrte četvrtine od zaustavljenog Bodegasa lopta nekako stiže do Perronea na ljevu stranu te Barceloneta ima ponovnih + 3. Joković i dalje neefikasan sa igračem više, pogađa stativu, na drugoj strani promašuje Bodegas u pokušaju loba. Gounas sa srednjeg zabija svoj četvrti gol (igrač više) za 10:8 a Bodegas nastavlja svoju seriju promašaja. Nakon još jednoga šuta iz 6 metara gostiju Barceloneta ima priliku sa igračem viš (do tada samo jednom nisu realizirali uz omjer 7/8) no nakon time outa Granados pogađa samo u blok. Genidounias drugim golom gostiju iz igre smanjuje na 10:9 a nakon obranjenog šuta Munarriza gosti iz nove situacije sa igračem više i ne baš dobrog napada ipak na asist Mourikisa sa ljeve strane pogađa Dervisis za poravnanje na dvije minute do kraja. Granados promašuje i kod narednoga igrača više na drugj strani Mitrović koji se ubacio na 2 metra te pravi i izbačaj. Nakon time outa Aleksić još jednom siguran sa ljevog vanjskog za 11:10 na malo više od minute do kraja. Time out zove i Vlachos pošto je još jedan izbačaj dosuđen na Mourikisu a Joković najzad postiže gol, istina uz puno sreće jer blok skreće loptu i Linares je ima na ruci ali ne uspijeva sprečiti da uđe u gol. Cijeli napad ima još Barceloneta, izborenog i igrača više ali na kraju još jednom Bodegas ne uspijeva iz ne toliko izrađene akcije na stativu. Neodlučeno na kraju a nezadovoljniji konačnim rezultatom sigurno mogu biti igrači i trener Barcelonete.