Povratak Bijača i slavlje Recca u Budimpešti

OSC – Pro Recco 10:14 (2:3) (3:3) (3:5) (2:3)

 

Suci: Sravridis (GRE), Franulović (CRO)

Igrač više: OSC 5/18, Pro Recco 6/14

Dva igrača više: OSC 1/1, Pro Recco 1/ 2

Peterci: OSC 3/3, Pro Reco 1/1

 

OSC: Mitrović, Brguljan, Manhercz 4 (2/2), Ranđelović 1, Burian 1, Prlainović 4 (1/1), Seman, Kovacs, Erdelyi, Toth, Bundschuh, Harai, Levai. Trener: Vad

Pro Recco: Bijač, Di Fulvio 3, Mandić 5, Luongo 1, Fondelli, Velotto, Renzuto 2, Bušlje, Ivović 1, Filipović (1/1), Aicardi 1, Dobud, Massaro. Trener: Rudić

 

Derbi kola skupine B pripao je talijanskome prvaku u utakmici koja je obilovala izbačajima i gdje je Recco kraj dočekao bez čak 6 igrača. Pored ovoga, suci su se istakli i sa nekoliko upitnih odluka u bitnim momentima utakmice kod suđenja i nesuđenja peteraca. Ipak se ne može osporiti zaslužena pobjeda gostiju koji su nedvojbeno pokazali više. OSC je tek jedan gol zabio iz igre, a ni kod brojčane prednosti nisu bili dobri u realizaciji, nekoliko puta čak iz dobro odrađenih akcija mašili su zicere tj. branili su im Massaro i Bijač (ušao u drugome poluvremenu). Osim neefikasnosti u par navrata su ih ishitreni šutevi (Brguljan, Manhercz) koštali golova u kontrama, 2 puta Di Fulvio, jednom u sprečavanju kontre čak dvojica izbačeni i gol Mandića. Oba trenera su ovoga puta malo odstupila od „standardnih“ postava pa kod domaćih nije bilo Ukropine i Ubovića a kod gostiju Figliolija, Echeniquea, Di Somme a Aicardi je dobio prednost u odnosu na  Kayesa. Mandić nizom ljepih golova, od kojih su neki bili u bitnim periodima utakmice, Di Fulvio te Renzuto najviše su doprineli u napadu gostiju ali su svakako mnogo toga omogućili Dobud i Aicardi također. Kod domaćih Prlainović standardan, Manhercz nešto agilniji ovoga puta, centri zaradili gomilu izbačaja, ali gotovo bez šuteva osim što su promašili svaki po  jedan zicer. Posebno loš ovoga puta Brguljan.

 

Recco je otvorio utakmicu prvim golom sa igračem više, Aicardi na asist Filipovića, a domaći brzo uzvratili golom Manhercza sa ljevog vanjskog (isto igrač više). Kod narednih neuspiješni i jedni i drugi, Ivoviću brani Mitrović, kod drugoga nisu ni šutirali dok Massaro zaustavlja Ranđelovića i Brguljana, Erdelyija blok. Nakon golova na početku, naredne vidimo u finišu prve četvrtine, Renzuto sa ljevog vanjskog, kroz ruke Mitrovića dovodi Recco ponovo u vodstvo, a nakon još jednog neiskorištenog igrača više domaćih Mandić povisuje na 1:3 iz igrača više. Seman sa stative promašuje kod narednoga za OSC, Recco greši kod svoga a Toth uplivavanjem iznuđuje peterac koji na njemu pravi Bušlje a realizira ga Manhercz za 2:3. Druga četvrtina nastavlja brojnim izbačajima, Di Fulvio donosi Reccu ponovo 2 razlike sa ljevog vanjskog sa igračem više dok pokušaj Manhercza na drugoj strani zaustavlja Mazzaro te omogućuje kontru iz koje je siguran Di Fulvio za 2:5. Prlainović uzvraća šutem iz vana (jedini gol domaćih iz igre) a nakon pogreške u napadu Filipovića ni iz šestog u nizu igrača više domaći ne uspijevaju dati gol, ovoga puta Harai maši iz čiste pozicije. Loungo sa ljevoga krila koristi još jednu lošu obranu Mitrovića da upiše svoj gol (igrač više) za 3:6. Središnjica i ove četvrtine je neefikasna, Recco ne uspijeva dva puta sa igračem više uvjećati prednost, jednom bez šuta drugi puta Mitrović brani Luongu, OSC također jednom preko Kovacsa neuspiješan te najzad iz devetog pokušaja dolaze do drugog gola sa igračem više, Prlainović iz vana. Gosti nastavljaju loše sa igračem više, još 2 ne koriste, jednom bez šuta a drugi puta Mitrović preseca pas na stativu. Nakon što je prodorom po ljevoj strani izborio igrača više kraj Filipovića, Manhercz još jednom proplivava na isti način i dobija peterac koji pravi Mandić te Prlainović na kraju druge četvrtine smanjuje na samo gol razlike 5:6.

Poslije dugo vremena domaći stižu i do izjednačenja početkom treće četvrtine, peterac napravljen na Semanu korisi još jednom Manhercz no brzo, najzad kod igrača više, Ivović sa stative vraća prednost gostima. Manhrecz uspijeva sa ljevoga krila, od ruke Bijača (ušao u nastavku) još jednom poravnati rezultat. No na scenu svojim golovima stupa Mandić, sa desnog vanjskog ali i dobrih 8 metara , a nakon Brguljanovog šuta (prečka) kod igrača više ide i kontra u kojoj čak dvojica domaćih bivaju isključena a Mandić zabija za 7:9. Nakon Bijačeve obrane Prlainoviću Recco se ne uspijeva odlijepiti iz nove situacije sa 2 igrača više (Aicardi – obrana) a Ranđelović najzad uspijeva sa stative primaći domaće još jednom na samo gol zaostatka sredinom treće četvrtine. Nakon kontrafaula Dobuda Bijač brani još jedan pokušaj Manhercza (korner) da bi u nastavku još jednom grešku napadača OSC-a iskoristio za kontru Di Fulvio koji donosi 8:10. U finišu ove četvrtine par „sumnjivih“ sudačkih odluka, najprije su domaći tražili peterac na Haraiju kod svoga igrača više ali je on ubrzo sviran na drugoj strani, na Dobudu, ponovo uz proteste domaćih te realizaciju Filipovića za 8:11. Do kraja četvrtine još jednom ne uspijevaju sa igračem više domaći. Posljednju četvrtinu otvara Mandić šraubom sa nekih 8 metara i prvi puta 4 razlike za Recco. Seman najzad uspijeva sa stative (igrač više) ali nastavlja i Mandić sa desnog vanjskog. Domaći do svoga posljednjeg gola na utakmici dolaze preko ljevorukoga Buriana (igrač više) već negdje na 6 minuta prije kraja, imali su još 3 prilike sa igračem više, Recco je jednu od dvije svoje iskoristio, Renzuto na asist Dobuda. Još jedna problematična situacija u kojoj su domaći tražili peterac na Kovacsu koji je uplivao po ljevoj strani, jedan lakat Aicardija koji je dobio izbačaj sa pravom zamjene ali ništa više nije mjenjalo rezultat te pobjedu Recca, 10:14 na kraju.