Barceloneta opet potopila Radnički

Zodiac Barceloneta – Radnički 18:9 (4:0) (4:1) (5:3) (5:5)

Suci: Periš (CRO), Boudramis (GRE)

Igrač više: Barceloneta 4/5, Radnički 4/9

2 igrača više: Barceloneta 1/1, Radnički 0/1

Peterci: Barceloneta 1/1

Barceloneta: Aguirre (9/13), Famera, Matković 3, Munarriz 1, De Toro, Larumbe 1, Paul Garcia 3, Fernandez 1, Tahull, Perrone 6 (1/1), Biel 3, Bustos, Porter (1/6). Trener: Fatović.

Radnički: Dobožanov (6/16), Branković, Stanojević 1, Janković, Ćuk 1, Vico 1, Ukropina 1, Gavrilović 1, Pljevančić 1, Radulović 3, Lukić, Vrlić, Todorovski (5/13). Trener: Stevanović.

               Barceloneta je nastavila svoj niz uvjerljivih igara u Ligi prvaka još jednom pobjedom nad, i ovoga puta jako indisponiranom, ekipom Radničkog. Za razliku od prošloga kola kada su istom razlikom gosti izgubili od Pro Recca, sada se klub iz Kragujevca pokazao nemoćnim za pokazati iole ozbiljniji otpor još od samoga starta. Osam primljenih golova do poluvremena, uz tek jedan postignut, dosta prije kraja je učinilo ovu utakmicu jako nezanimljivom. Nije ni Barceloneti, baš kao ni Pro Reccu, bila potrebna posebno dobra igra da bi stigli do tako velike razlike jer obrana gostiju naprosto nije funkcionirala pa je to obilato znao iskoristiti preiskusni Perrone (6 golova) ali kasnije i oni mlađi, Matković, Biel i Paul Garcia (svi po 3 gola). Domaći su lako dolazili (ostavljani) do povoljnih prilika za vanjske šuteve a Dobožanov (kasnije i Todorovski) zaustavljali bi tek one koji su išli ravno u njih. Pri tome Barceloneta čitavu drugu i treću četvrtinu nije imala niti jednom igrača više, jednoga jesu izborili početkom treće ali su iz njega odmah došli i do peterca, no i pri jednakome omjeru igrača u bazenu nije im bio ni najmanji problem zabijati, baš kao i u situacijama kod igrača više, tek 1 im je ostao nerealiziran. Gosti su se od početka jako mučili i u napadu, igra na Vrlića i Vica nije dovodila do povoljnih prilika, pokušaji iz vana dolazili su najčešće iz neizrađenih pozicija ali i iz onih povoljnijih zaustavljani su blokovima ili obranama Aguirrea. Nije im u početku išlo kod igrača više, čak ni kod 2, kasnije su se malo u tom segmentu popravili pa stigli do bar u tome podnošljive statistike, no, tada je bilo potpuno kasno za išta drugo do izbjegavanja katastrofalnog poraza.

               Barceloneta je otvorila utakmicu s dva gola Perronea, prvi iz igrača više, drugi iz kontre. Matković i Fernandez dodali su još dva s lijeve strane, prvi s krila, drugi s vanjskog kod igrača više za 4:0 u prvoj četvrtini. Nakon početnih slabih proigravanja ka 2 metra gostiju, Aguirre je kasnije zaustavljao šuteve Ćuka Radulovića, Ukropine i Jankovića.  Slično se nastavilo i u drugoj četvrtini, još dva gola su pala preko lijeve strane (Biel, Larumbe) a nakon 10 minuta igre najzad je i Radnički stigao do prvoga gola preko Stanojevića sa stative kod igrača više. Radulović je u jednom duelu zaradio ozljedu prsta i izgledalo je da neće moći nastaviti utakmicu, no vrati se kasnije i jedini praktički bio nekakva opasnost po protivnički gol. Ipak već do poluvremena je Perrone s još dva svoja gola riješio pitanje pobjednika, na zonu i sa srednjeg kod dva igrača više za 8:1 nakon dvije četvrtine.

               I naredna 2 goal za Barcelonetu postigao je Perrone, iz peterca koga je zaradio Tahull, poslije opet sa srednjeg nakon čega Stevanović uvodi Todorovskog na gol, između je Radulović pogodio s lijevoga krila. Zamjena golmana nije ništa donijela gostima, Todorovski je bio slab već kod prvoga narednoga šuta iz kojega je Matković s lijevoga krila zabio za 11:2 nakon dvije i pol minute u trećoj četvrtini. Gosti su kako tako, do kraja uspjeli ostati na ispod deset razlike na što ih je, ne tako prijatnim povicima poticao s klupe Stevanović, dok su domaći nešto opuštenije odigrali u obrani, plus je Fatović u zadnjoj četvrtini na golu pružio šansu Porteru. Na kraju, gosti su po svemu prikazanom mogli biti i zadovoljni s ovih “samo” 9 razlike.

Odgovori