Bez većih derbija u grupi A; Jadran dočekuje Dinamo

Već su se nakon 3 kola počele odvajati najjače momčadi grupe A Pro Recco, Barceloneta i Olympiacos, a i dvije najlošije Hannover i Dinamo zaostajati.  U 4. kolu Jadran dočekuje Dinama na Poljudu, a najneizvjesnija utakmica trebali bi biti između Barcelonete i Radničkog.

Jadran je smijenio trenera prije prošlog kola, a privremeno je tu ulogu preuzeo sportski direktor Savičević. Prije koji dan Jure Marelja je stigao iz Solarisa i preuzeo prvu momčad. U debiju je pobijedio Medveščaka 24:4. Prošle sezone Jadran se mučio i s Dinamom, pobjeda doma 15:13 i poraz u Tbilisiju. Jadran je ove godine stabilniji. Dijelom je to posljedica i iskustva igranja Lige prvaka, a i osvajanja Europskog prvenstva ovo ljeto s reprezentacijom. A i Marcelić u pravilu donese svoj učinak na golu, a lani nije imao pravo nastupa u Ligi prvaka. S druge strane Dinamo je slabiji nego lani i sve to donosi omjer 1,01-18,00 uz hendikep 6,5 golova. Utakmica se igra u 19.00 uz prijenos na Novasportu.

Barceloneta dočekuje Radnički u 20.00. Tu je omjer postavljen na za autsajdera najboljih 1,07-7,25 uz hendikep od 4,5 gola. Barceloneta ima svih 9 bodova, ali uz utakmice i protiv Dinama i Hannovera. Tek su protiv Vouliagmenija u gostima imali zahtjevniju utakmicu i odradili je s 11:7. Lani su ovi isti protivnici igrali u istoj grupi. Barceloneta je upisala dvije visoke pobjede, 9:3 u Kragujevcu i 13:7 u Barceloni s tim da je već na pola utakmice također bilo 9:3. U prošlom kolu, Radnički je primio čak 21 gol od Pro Recca (21:12) i s takvom obranom teško se može doći do plasmana na final8. Barcelonetin napad bit će malo manje zahtjevan. Ali Perrone, Munarriz, Matković i ostali neće ni dozvoliti na drugoj strani terena previše prostora.

Pro Recco dočekuje Vouliagmeni koji je do sada pružio zanimljive utakmice odigravši iznad očekivanja. Vladimir Vujasinović očito radi jako dobar posao. 4 boda u 3 kola, uz poraz od Barcelonete u utakmice gdje su bili na -2 na 6 minuta prije kraja. Sada dolazi u kraj i u klub gdje je možda i najveća igračka legenda, bar što se tiče stranih igrača. Nije se iskazao u trenerskoj ulozi u Pro Reccu, ali ove sezone, u Vouliagmeniju ide jako dobro. Sandro Sukno odnosno Pro Recco polako diže formu. Poraz u Ateni, pa +4 u Splitu, +9 doma protiv Radničkog. Neće biti lako Grcima obraniti hendikep koji je postavljen na 7,5, uz omjer 1,001-26,00. Igra se u 21 sat.

Isti hendikep je i u posljednjoj utakmici dana, Hannover dočekuje Olympiacos. Jasno gosti su veliki favoriti, 17,00-1,005. Šanse za kontrahendikep su najveće u ovoj utakmici. Em Hannover igra na domaćem bazenu, em je Olympiacos starija ekipa koja ne jurca. Najveći problem bit će golmanski učinak. Nakon utakmice protiv Jadrana u kojoj je Benke bio jako dobar, u iduće dvije, i on i  Goetz su bili loši. Osim europskih bazena, ne ide ni u domaćima. Dva poraza od Spandaua 12:9, uz poraz od Duisburga pokazatelj su velikih problema. Olympiacos je i u prošlom kolu protiv Jadrana igrao polaganije pa se u zadnjoj četvrtini odvojio na čak +5. Jadran je bio i oslabljen (Kragić, Pejković i Marcelić nisu igrali) pa je tih 2:5 u zadnjih 8 minuta možda i rezultat pada zbog skraćene rotacije. I ova utakmica se igra u 19.00.

Odgovori