Barceloneta pobijedila u Pireju

Olympiacos – Zodiac Barceloneta 7:9 (2:2) (2:2) (2:2) (1:3)

Suci: Colombo (ITA), Zwart (NED)

Igrač više: Olympiacos 4/13, Barceloneta 2/8

2 igrača više: Barceloneta 1/1

Olympiacos: Bijač (14/23), Gkillas 1, Vamos 2, Genidounias 1, Fountoulis 2, Gouvis, Dervisis, Bušlje 1, Mourikis, Filipović, Kolomvos, Papanastasiou, Zerdevas. Trener: Milanović

Barceloneta: Aguirre (10/17), Famera 1, Matković 1, Munarriz 2, De Toro, Larumbe, Pavillard, Paul Garcia, Tahull 2, Perrone 3, Biel, Bustos, Porter. Trener: Fatović

Nakon petoga kola u grupi A Lige prvaka jedini tim bez poraza i s maksimalnim učinkom ostala je španjolska Barceloneta. Protiv, do ovoga kola također neporaženog, Olympiacosa odigrali su po svemu izjednačenu utakmicu u prve tri četvrtine, te u finišu, za samo minutu i pol postići 3 gola i stići do nedostižne prednosti. Domaći nisu uspjeli biti koncentrirani do samoga kraja, u zadnjoj četvrtini, u trenutcima odluke, 4 puta nisu koristili igrača više, 2 puta su golove primali iz kontri, a Barceloneta je to itekako znala iskoristiti. Perrone je i ovoga puta bio najefikasniji i najbolji pojedinac a njegova 2 uzastopna gola, kod dva igrača više za 6:7, i iz kontre za 6:8, odlučila su utakmicu. Prije toga Barceloneta je vodila samo u prvoj četvrtini, a dva gola razlike do tada nije imao nijedan od protivnika. Perrone je svojim golom i otvorio utakmicu, isto iz jedne polukontre u kojoj se snašao taman kad se protivnička obrana gotovo vratila, a još jednom ga je u kontri u zadnjem momentu spriječio isplivavši Bijač. Munarriz osim 2 gola s vanjskih pozicija, uz dupliranja na dva metra, standardno dobro je izvršavao obrambene zadatke, Tahull osim izborenih izbačaja dva puta je i pogađao kod brzo izvedenih a Aguirre je posebice u finišu sigurnim obranama psihološki potpuno indisponirao napadače domaćih.

 Na drugoj strani, najviše se istaknuo Bijač, s 14 obrana, nekih jako teških, uz to je spriječio gol iz pomenute kontre ali je i barem 2 gola primio jako nesretno, u drugoj četvrtini kod šuta Tahulla sa stative je obranio, ali potom i odbio u gol, isto na samom isteku tog perioda iz velike daljine šutirao je Famera, ali ga je lopta prevarila zakačivši blok. Također, malo neuobičajeno je puno njegovih lopti završavalo u korneru, a ako se uzme u obzir da je kod nekolicine šuteva koje su domaći blokirali  lopta ponovo stizala do igrača Barcelonete, gosti su sveukupno imali barem 4-5 napada više. Fountoulis i dalje igra daleko od svojih mogućnosti, Genidounias je ovoga puta bio još i lošiji, Filipović upitan pred utakmicu (gripa) pa u skladu s time i odigrao ali ponajviše je razočarao Papanastasiou kome je protivnička obrana ostavljala najviše prostora ali nije pogodio niti jednom iz 6 pokušaja. Bušlje obrambeno sasvim solidan, uz jedan postignuti gol njegova standardna partija.

Barceloneta je svoja vodstva imala u prvoj četvrtini, 0:1 i 1:2 (Perrone, Tahull), ali na njenom kraju je bilo poravnano (Vamos, Genidounias), baš kao i na krajevima naredne dvije. Domaći su inicijativu preuzeli početkom druge četvrtine, ali osim gola prednosti nisu se uspjeli rezultatski odmaći pa su gosti pomalo sretno poravnavali na 3:3 i 4:4. Obrane su i kod jednih i kod drugih bile bolji segment igre u kojem se nije protivniku davalo mnogo prilika za šuteve iz povoljnijih pozicija uz jako dobro funkcioniranje blokova i sigurne golmane. Olympiacos je za nijansu bio efikasniji kod igrača više ali je i tu sliku počeo kvariti od polovice treće četvrtine koja je isto završena sa 2:2. Fountoulis (igrač više) i Bušlje s lijevoga krila, pogađali su za domaće, Munarriz s desnog vanjskog i srednjeg, za goste. Kod tog drugog gola je nakon izbačaja lopte istom šakom posred lica pogodio Mourikisa pa je ovaj morao vani da mu zaustavljaju krvarenje (pokrpljen se vratio nešto kasnije). Krajem treće četvrtine domaći ne koriste dva puta igrača više, Aguirre brani šuteve Papanastasioua i Fountoulisa a niz neiskorištenih brojčanih prednosti Olympiacos nastavlja s još 4 u zadnjoj četvrtini što gosti kažnjavaju s 3 gola (Perrone 2 i Matković 1) za 6:9 na dvije minute do kraja. Najzad iz igrača više, Gkillas postavlja konačnih 7:9.

Odgovori