Barceloneta potvrdila prvo mjesto u grupi

foto: https://www.facebook.com/cnab.oficial

Zodiac CNAB – Olympiacos 10:5 (1:1) (2:2) (3:0) (4:2)

Suci: Margeta (SLO), Dervieux (FRA)

Igrač više: Barceloneta 4/5, Olympiacos 3/8

Peterci: Barceloneta 2/2, Olympiacos 1/1

Barceloneta: Aguirre (16/21), Famera 1, Matković 1, Munarriz 3 (2/2), De Toro 1, Larumbe, Pavillard 1, Fernandez, Tahull, Perrone 2, Paul Garcia 1, Bustos, Porter. Trener: Fatović

Olympiacos: Bijač (10/20), Gkillas, Vamos 2, Genidounias (1/1), Fountoulis, Gouvis, Dervisis, Bušlje, Mourikis, Dimou, Kolomvos, Papanastasiou 2, Zerdevas. Trener: Milanović

               Barceloneta je drugom ovosezonskom pobjedom protiv grčkoga prvaka zadržala lidersku poziciju u grupi A. Glavni dojam je da su nedavne reprezentativne obaveze itekako utjecale na ono što su igrači oba tima prikazali u ovoj utakmici a to je bilo daleko od očekivanoga nivoa. Možda se to i nije primijetilo toliko na fizičkome planu ali nedostatak koncentracije i fokusiranosti svakako jesu. Premalo je bilo dobro organiziranih i odigranih akcija a previše slabih šuteva, čak i iz nekih povoljnih pozicija. Centarske pozicije su uglavnom dobro zatvorili i jedni i drugi bez da su pravili puno izbačaja, Kolomvos i Mourikis su još i dolazili do nekakvih pokušaja šuteva ali iz jako teških pozicija nisu uspijevali pogoditi, na drugoj strani Tahull tek jednom i to iz tranzicije kada je šutirao s 5 metara, De Toro je jedan gol postigao kod igrača više uz izboreni peterac. Barceloneta je bila dosta sigurnija kod brojčane prednosti, imali su i dva peterca, pored De Tora, drugoga je izborio Perrone pobjegavši Vamosu po krilu, a u drugome poluvremenu najzad su poboljšali i šuteve iz vana i tako prelomili utakmicu. Olympiacos je na drugoj strani bio ravnopravan u prve dvije četvrtine, imao dva vodstva (1:2 i 2:3) ali je u nastavku odigrao jednako loše i neefikasno.

               Utakmica je otvorena nizom šuteva s vanjskih pozicija i jednih i drugih koje su ili branili Aguirre i Bijač ili su bili promašaji. Larumbe u dva navrata, Munarriz i Famera kod domaćih, Dervisis, Genidounias, Papanastasiou kod Olympiacosa. Sredinom prve četvrtine Perrone brzo realizira kod igrača više, u njenom finišu iz iste situacije poravnao je Vamos sa srednjeg. Barceloneta je imala i dvije dobre prilike kod brže tranzicije ali je Tahullu obranio Bijač dok je Bustos pogodio prečku. Iz slične situacije je priliku imao i Perrone početkom druge četvrtine ali je i njemu Bijač obranio. Drugi gol gosti ponovo postižu kod igrača više, ponovo Vamos, Bušlje kod uplivavanja ne koristi priliku pogađajući prečku a promašaji i obrane golmana su ono što se i dalje najčešće vidi. Munarriz iz faula i Papanastasiou sa srednjeg najzad nešto i pogađaju a krajem četvrtine De Toro sa stative kod igrača više poravnava na 3:3 koliko je na poluvremenu.

               Treća četvrtina donosi bolje izdanje domaćih i u obrani i u napadu. Nakon pomenutoga peterca koga je izborio Perrone (realizirao Munarriz) ponovo dolaze do prednosti (nakon početne 1:0) a i uspijevaju u ovome periodu obraniti čak 4 puta situacije kod igrača manje. Uz to Famera pogađa s desnoga krila uz slabu reakciju Bijača, nešto kasnije i Paul Garcia na zonu pa domaći dolaze do 3 gola razlike. Osim neiskorištenih igrača više, gosti ne uspijevaju ni kod pokušaja Kolomvosa (obrana), Genidouniasa (blok) ali još par šansi ne koriste ni domaći, Munarriz iz kontre i Perrone kod brzo izvedenog igrača više, oba puta je obranio Bijač.

               I na početku zadnje četvrtine Barceloneta stiže do peterca nakon kojeg ima već ogromnih + 4, koji minut kasnije i 8:3 nakon još jednog gola iz igrača više (Perrone). Mourikis i Kolomvos ne uspijevaju iz teških pozicija a Olympiacos poslije nekih skoro 15 minuta bez gola, najzad do četvrtoga gola dolazi iz peterca koga je zaradio Papanastasiou (Genidounias pogodio) no tada je već bilo kasno za bilo kakav preokret. Pavillard i Matković za Barcelonetu i još Dervisis za Olympiacos  svojim golovima donose krajnjih 10:5 u ovoj utakmici koja je bila daleko od očekivane kvalitete.

Odgovori