Brescia – Barceloneta

Brescia – Barceloneta 14:8 (4:3) (3:1) (3:2) (4:2)

 

Suci: Periš (CRO), Durašković (MNE)

Igrač više: Brescia 9/11, Barceloneta 5/8

 

Brescia: Del Lungo, Guerrato, C.Presciutti 2, Figlioli 4, Gallo 2, Rizzo 3, Muslim 1, Nora 2, N.Presciuti, Bertoli, Janović, Vukčević, Morretti

Trener: Bovo

 

Barceloneta: Lopez, Famera 1, Granados 1, Munarriz 3, Vrlić, Larumbe, P.Linares, Fernandez 1, Tahull, Perrone 2, Mallarach, Bustos, M.Linares

Trener: Martin

 

 

U derbiju grupe A Brescia je puno lakše od očekivanog stigla do ubjedljive pobjede kojom je bodovno pretekla Barcelonetu i stigla do drugoga mjesta. Ono što još više može radovati talijanski tim je ubjedljiva igra te odlična forma nekolicine igrača koji se možda čine da dolaze iz „drugoga plana“. Dakle pored prilično konstantnih Del Lunga, C.Presciuttija, Figliolija, Muslima, sve značajniji doprinos daju primjerice Rizzo te ljevoruki Gallo i Nora tako da se čini da skoro i nemaju slaboga mjesta u ekipi. Barceloneta je na drugoj strani uspjela parirati tek u prvoj četvrtini, Lopez je i dalje u slaboj formi (zamijenjen na poluvremenu), Mallarach je imao isto manju minutažu od uobičajene te ni on nije pružio ništa posebno. Vrlić tek nekoliko pokušaja, Tahull ni toliko, od Perronea se uvijek očekuje više ali on i Munarriz su zapravo jedini bili solidni kod gostiju.

Od očekivano tvrde utakmice krenulo se odmah zapravo sa golijadom te izbačajima na obje strane (ali su oni do kraja ipak ostali u razumnim granicama). Po dva gola na svakoj strani sa igračem više, Figlioli i Nora za domaće, Granados i Famera za goste te između njih Muslimova šrauba sa nekih 5 metara i sve to u manje od tri minute igre. Vrlić je iz svojih prilika jednom zaradio korner, drugi puta mu je ispala lopta, promašaje upisali Munarriz i Nora (kod igrača više). Barceloneta zadnji puta dolazi do poravnanja golom upravo Munarriza za 3:3, nakon dobrog presinga i uzete lopte imaju i igrača više za vodstvo no šut Granadosa zaustavlja blok domaćih te slijedi kontra Figlolija za 4:3 na kraju prve četvrtine. Kasnije će Barceloneta dozvoliti još dvije uzastopne kontre C.Prescuttiju (jednu realizirao) što također pokazuje ispoljeni nedostatak koncentracije u ovoj utakmici.

Početak druge četvrtine donosi još jednog neiskorištenog igrača više gostiju, što domaći odmah kažnjavaju već trećim golom Figliolija (igrač više). Iz igre su kod gostiju neprecizni u šutevima Perrone, Famera i Granados dok Brescia ima čak tri prilike sa igračem više od kojih koriste dvije (Nora i Rizzo) za već ubjedljivih 7:3 na tri i pol minute do poluvremena. Najzad i Barceloneta dolazi do igrača više pa Perrone smanjuje zaostatak na 7:4 koliko je na poluvremenu do kojega su se još ispromašivali Mallarach i Bustos te Janović i Rizzo.

Martin odlučuje zamijeniti nesigurnog Lopeza te na gol stavlja Linaresa no početak treće četvrtine donosi novi gol Figliolija i to sa barem 9 metara, Granados još jednom griješi kod igrača više za goste dok je Brescia i dalje sigurna u ovome segmentu i stiže do +5 nakon gola C.Presciuttija. Sa dva gola u nizu, Munarriz i Fernandez, oba iz igre, čini se da se gosti možda mogu vratiti u utakmicu jer je ostalo još više od pola treće četvrtine no očito je ovaj tempo bio prejak pa domaći kreću usporavati i produžavati napade dok odgovora na drugoj strani nema osim par slabih šuteva izvana poslije kojih najprije dolazi jedna kontra koju ne realizira C.Presciutti, potom jedna izgubljena lopta gostiju i još jedna kontra koju ovoga puta kapetan Brescie koristi za ponovnih +4 i 10:6 pred posljednjih 8 minuta. Nije puno promašivala Barceloneta sa igračem više no je to nekako uvijek bilo u bitnim momentima, tako je i početkom četvrte četvrtine Granados još jednom zaustavljen blokom dok je na drugoj strani praktički pitanje pobjednika riješio Rizzo (igrač više) nakon što mu je Janović sa desnoga prebacio loptu na lijevo krilo. Zanimljivo da su domaći pogađali sa krila na kojima je branio Vrlić, još jednom Rizzo sa lijevog za 12:6, kasnije i Gallo sa desnog, no oba puta je loše bio postavljen golman Linares. U međuvremenu je Perrone smanjio na 12:7, potom i Munarriz na 13:8 te na kraju još jedno Gallo uz lošu intervenciju Linaresa za konačnih 14:8. Zanimljivo da su i jedni i drugi, iako je odavno sve bilo odlučeno, pošteno odigrali do kraja no naravno da su u konačnici domaći bili mnogo zadovoljniji. Nije sporno da će se i Barceloneta sigurno naći na finalnom turniru kao i da je tamo svašta moguće no čini se da se igrom u par zadnjih utakmica Brescia polako svrstava u red najozbiljnijih kandidata za osvajanje trofeja uspiju li zadržati ovakvu formu.