Dominantni Olympiacos

Olympiacos – Dynamo 17:9 (7:1) (5:3) (3:2) (2:3)

 

Suci: Buch (ESP), Abramović (MNE)

Igrač više: Olympiacos 5/9, Dynamo 3/8

Peterci: Olympiacos 1/1

 

Olympiacos: Pavić, Mylonakis 1, Delakas, Genidounias 4, Fountoulis 2, Nikolaidis 1, Dervisis,

Bušlje, Mourikis 2, Gounas 3 (1/1), Argyropoulos, Obradović 4, Galanopoulos

Trener: Vlachos

 

Dynamo: Kostrov, Lazarev, Koptsev, Dereviankin, Latypov, Pijetlović, Bychkov 3,

Nagaev 2, Rađen 1, Kholod 1, Subotić 2, Shepelev, Ivanov

Trener: Zakirov

 

 

 

Nakon iznenađenja kojeg su priredili u prvome kolu pobijedivši Juga u Moskvi trebalo je bit zanimljivo videti je li Dinamo posložio doista tim koji može odigrati zapaženiju ulogu u ovosezonskoj Ligi prvaka. I onda se dogodi ovakva utakmica u kojoj sve bude svršeno za prvih 8 minuta te će ostati nedoumica jeli ovo bio tek iznimno loš dan ili je ruska momčad svoju najbolju partiju već odigrala. Sa druge strane, neobična utakmica i Olympiacosa, sa puno golova, no kako im je protivnička obrana (ako se tako može i nazvati, posebice u prvoj četvrtini) dozvolila, krenuli su znatno žustrije no inače i praktički su skoro sve pogađali. Dinamo opet katastrofalan i u napadu sa mnoštvom izgubljenih lopti na vanjskim pozicijama koje su domaći koristili itekako. Ono što je protiv Juga dobro funkcioniralo – igrač više večeras nije odskakalo od ostalih segmenata igre, tek tamo potkraj treće četvrtine realizirali su prvi puta (iz petog pokušaja), istina u prve divje četvrtine imali su samo 3 igrača više ali i to kao rezultat slabe distribucije lopti na 2 metra i već pomenutih grešaka vanjskih igrača. Ovoga puta je Lisunova na sidrunu zamijenio također reprezentativac Dereviankin, ali niti on niti Pijetlović nisu bili primjetni. Olympiacos daleko bolji i u tome elementu, nekoliko izbačaja u povratku u obranu Dinama realizirali su brzim akcijama ili kod prekršaja na 2 metra prebacivanjem lopti sa krila na krilo pa na stativu, uglavnom, ono što se ređe ima prilike vidjeti kod Olympiacosa – brža igra, koju su istina na momente pokazali i protiv Barcelonete, donijela im je ovoga puta još više rezultata.

Domaći do vodstva dolaze u prvoj akciji sa igračem više, lopta sa lijevog na desno krilo pa Mourikis sa stative, nakon neiskorištenog po igrača više, Nikolaidis beži čuvaru na 2 metra i nakon asista Mylonakisa sa desnoga krila zabija za 2:0, treći i četvrti gol daje Fountoulis, sa srednjeg kod igrača više te je već nagovijest kraha gostiju koji se ubrzo i potvrđuje. Nakon još jedne od grešaka u napadu gostiju i izbačaja u plivanju, polukontra domaćih i ponovo lopta sa jedne strane na drugu da bi je u gol pospremio Gounas. Točku na ovu utakmicu stavlja Obradović najprije uplivavanjem na 2 metra te šraubom na asistenciju Fountoulisa a potom i nakon što Genidounias oduzima loptu i isplivava po desnoj strani prebacuje je na lijevu te Paulo donosi svojem timu 7:0.  Rekoh točka na utakmicu iako nije istekla ni prva četvrtina ali to je svatkome koje gledao bilo jasno već tada. Uspeo je Dinamo preko Subotića izvana dati gol na isteku četvrtine no to nije moglo nešto puno promjeniti. Čak i kada je Kholod početkom druge sa skoro pa 10 metara smanjio na 7:2, vrlo brzo domaći ulaze u novu seriju od 3 gola, peterac na Mourikisu realizira Gounas, Obradović uplivao kao drugi centar i opet šraubom, te i Genidounias jedan dalekometni (8m) za 10:2. Dinamo pokušava dupliranjem centara što ostavlja Rađena u poziciji za šut za 10:3, Olympiacos nastavlja iz vana, Obradović još jednom, 11:3 i Gounas za 12:3 da bi do poluvremena Nagaev smanjio na 12:4.

Olympiacos sasvim očekivano trudi se primiriti utakmicu u nastavku, duži napadi, dosta opucavanja izvana ali gosti ne uspevaju smanjiti razliku ispod 7 golova čak i nešto efikasnijom igrom kojom su izvukli časnih 5:5 ako se računaju samo zadnje dvije četvrtine.

Do kraja tek je jednom uspio pokušati Pijetlović sa 2 metra za goste, i ovoga puta su bekovi Olympiacosa odradili dobar posao, slično kao i protiv Barcelonete nije se puno prelazilo u zonu niti pravilo puno izbačaja jer je pritisak na vanjskim pozicijama bio konstantan. Na kraju, Olympiacos potvrdio da se na njega i ove sezone ozbiljno mora računati u završnici Lige prvaka uz, ispostavlja se kao ogromno, pojačanje Obradovića, i ovoga puta jednog od ponajboljih (uz Gounasa i Fountoulisa) u inače odličnome cijelom timu, dok Dinamo iako sa sasvim solidan po imenima, ovoga puta kao da nije pokazao niti dijelić svojih mogućnosti, obrana jako loša, postavljanje sporo, Ivanov isto slab, napad bezidejan, tek nešto malo više od ostalih pokazali Bychkov i Nagaev.