Dynamo do boda u Barceloni

Barceloneta – Dynamo Moscow 7:7 (1:3, 2:2, 3:0, 1:2)

Suci: Stavridis (Grčka) – Periš (Hrvatska)

Igrač više: Barceloneta (5/10) – Dynamo (0/5)

Peterci: Dynamo (1/1)

 

 

Nakon sjajnog povratka u utakmicu u prošlom kolu, Barceloneta se suočila s još jednim zahtjevnim protivnikom, ekipom Dynamo iz Moskve. Rusi su izvrsno startali u Ligi prvaka i ovo im je bio pravi test koliko mogu u gostima protiv jakog protivnika. U ovoj utakmici nedostajao im je Pijetlović, ali se otvorila prilika Dereviankinu, ruskom reprezentativcu. Barceloneta je sjajna tranzicijska ekipa sa tri izvrsna realizatora, Perrone, Munarriz i Mallarach. Rusima za uspjeh u ovoj utakmici potrebno je minimizirati te jake adute domaćina, a istovremeno i iskoristiti svoje prednosti, prvenstveno jak sidrunski dvojac. S druge strane, Barceloneta bi trebala zatvoriti igru na dva metra koliko je to moguće i prebaciti realizaciju gostujućih napada na lijevu stranu. Dynamo je dosta opasniji sa svoje desne strane, preko ljevorukih Nagaeva i Lazareva.

 

Kholod je očekivano osvojio loptu u plivanju. U svom prvom napadu gosti su odmah i poveli, s desnog vanjskog zabio je Nagaev. U prvom napadu domaćina Vrlić je na sidrunu napravio kontrafaul. Idući napad gostiju je išao na sidruna, ali su domaćini to odlično pokrili i oduzeli loptu na dva metra. Slijedilo je prvo isključenje na utakmici koje je izborio Vrlić, ali je napad domaćina bio neuspješan s lošim dodavnjem Fernandeza na stativu. Gosti su opet pokušali igrat na dva metra, ali je ponovo obrana Barcelonete bila spremna i oduzela loptu. Slijedio je jedan šut iz daljine koji je pogodio stativu. U plivanju su gosti došli do prvog isključenja domaćina što je trener gostiju iskoristio za zvanje prvog time-outa.  Gosti su imali dobar napad s igračem više, ali je Lopez sjajno obranio šut sa stative za korner i novi napad gostiju koji je doveo do peterca. Lopez je obranio jedan šut, ali se lopta odbila točno do sidruna koji je spriječen u čistoj situaciji. Nagaev je lako realizirao peterac. Domaćini su u tim trenucima teško slagali napadačku igru i potrošili su još jedan napad udarcem iz daljine preko gola. U sljedećem napadu 0:3, domaćin je zatvorio igru na dva metra no to je iskoristio Lazarev koji je pogodio s desnog vanjskog pliskom kroz uši Lopeza. Rusi su jako opasni s desne strane i dosta brzo su to pokazali. Trener domaćih je uzeo time-out, nije nimalo zadovoljan razvojem situacije u bazenu. Napad nakon time-outa donio je čak dva isključena igrača gostiju, ali je domaćin vidno nervozan. Umalo se dogodilo presječeno dodavanja sa samo četiri obrambena igrača u bazenu. Domaćin je stvorio priliku za šut tek kad se vratio jedan isključeni igrač i pogođena je stativa. Tako je propuštena velika šansa za prvi gol. Slijedio je dugi napad gostiju s lošim šutem na kraju napada s desnog vanjskog koji Lopez lagano brani.  Barceloneta je probala idući napad odraditi brzo, ali je Ivanov to obranio. Još jedan napad Dynama je trajao puni napad s bezopasnim šutem iz daljine. Barcelone je konačno uspjela u tranziciji stvoriti višak, ali je šut blokiran, u novom napadu došlo je do novog isključenja na dva metra. Perrone se odlučio na brzu realizaciju i lako zabio za 1:3. Gosti su opet imali bezopasan dugi napad,ali su šutem uspjeli izboriti korner. Slijedio je kontrafaul i tako je završila prva četvrtina.

 

Kholod je opet bio najbrži u plivanju. Prvi napad u drugoj četvrtini je opet završio neuspješnim dodavanjem na dva metra, što je Perrone (kralj tranzicije) iskoristio za bijeg u kontru. Fauliran je u trenutku kad je došao sam pred golmana (jako slična situacija kao u Dubrovniku kad je Renzuto skrivio peterac). Suđeno je isključenje iako je to meni izgledalo kao očiti peterac. Mallarach je zabio s desnog krila u trenutku kad se isključeni igrač vratio za 2:3. Domaćin izvrsno zatvara dva metra i gosti imaju još jedan dug i bezidejan napad s lošom realizacijom s lijevog krila. Barceloneta je u svom idućem napadu organizirala dobru situaciju na dva metra, ali je Ivanov obranio. Slijedila je nova oduzeta lopta na dva metra, što je dovelo do kontre domaćina koja je imala lošu realizaciju. Rusi su svoj sljedeći pokušaj neuspješno probali s pozicije desnog vanjskog, domaćin je duplirao dva metra. Još jedan napad domaćih je išao na dva metra, ali je još jedan šut Tahulla obranjen. Nakon dugo vremena i gosti su složili jedan bolji napad, ali je šut Nagaeva završio na stativi. Mallarach je u idućem napadu pucao izvana za korner. U idućoj akciji gosti su presingom došli do presječene lopte u dodavanju. Lopez je s druge strane imao jako dobru reakciju na šut s lijevog krila. Nakon isključenja na dva metra, na 3:3 izjednačio je Mallarach s vanjske pozicije. U idućem napadu gostiju vidjeli smo isključenje na dva metra bez lopte. Nakon time-outa, prvi šut je završio u korneru, a drugi napad je išao na stativu, Lopez je to obranio, ali se lopta odbila do samog Latypova za 3:4. Slijedila je još jedna neuspješna reakcija na dva metra, ovaj put od Vrlića. Došao je brzi kontrafaul i isto tako drugo isključenje Nagaeva. Domaćin je uzeo time-out, a s igračem više slijedio je šut Perronea pored gola. Na 3:5 povisio je Lazarev šutem izvana, taj su napad gosti dosta proplivavali i otvorila se dobra situacija za šut koja je realizirana. U zadnjem napadu prije poluvremena oduzeta je lopta Perroneu i nakon pola utakmice gosti sasvim uzasluženo vode sa dva gola razlike

 

Kholod je opet bio najbrži u plivanju, no napad gostiju nije dao nikakav rezultat. Jaki presing Barcelonete je doveo do oduzete lopte. Ni domaćin nije bio puno učinkoviti, Vrlić je izgubio loptu u napadu. Barceloneta je pojačala intenzitet u obrani i Rusi su na kraju napada pucali iz teške pozicije bez učinka. Još jedan napad domaćina je išao na dva metra, ali je još jedna lopta izgubljena. Dovelo je to do kontre gostiju koju je izvrsno obranio Lopez. Lopta je ostala u posjedu gostiju, no suđen je kontrafaul. Slijedila je kontra domaćina i dobra situacija s desnog krila, ali je Ivanov dobro reagirao. U novom napadu domaćina došlo je do isključenja kojeg je realizirao Munarriz. Slijedi nova oduzeta lopta na dva metra te novo isključenje na Munarrizu nakon kontre. Mallarach je zabio za 5:5 nakon prebačaja s krila na krilo. U idućem napadu gostiju došlo je do isključenja na dva metra bez lopte, no gosti loše koriste tu situaciju jer griješe s dodavanjem na stativu. Slijedio je kontrafaul domaćina u plivanju, a odmah iza toga i kontrafaul gostiju na dva metra. Idući napad domaćina je išao do kraja napada. Šut je obranio Ivanov, ali je Barceloneta imala novi napad. Oduzeta je lopta na vanjskoj poziciji nakon koje su Rusi stvorili dobru situaciju i izborili faul na pet metara, ali je kod šuta sviran kontrafaul i propuštena je dobra prilika. U kontri smo vidjeli sjajnu minijaturu Perronea koji je iznudio isključenje Nagaeva, kojemu je to bilo i treće isključujuće s utakmice. U tom trenutku je sve izgledalo da će Barceloneta ovo dobiti na kraju. Nagaev je dotad bio najbolji igrač gostiju. Nakon time-outa slijedilo je krivo dodavanje na stativu. Sigurno je da treneri izgube živce kad se nakon time-outa složi ovakva akcija. Još jedna akcija gostiju je išla do kraja napada s neopasnim šutem i lakom obranom Lopeza. Barceloneta je prvi put povela na utakmici nakon što je Munarriz izborio faul na pet metara i zabio iz šuta. Zadnji napad u trećoj četvrtini je potrošen slično kao i mnogi prethodni, dug napad bez opasnog šuta te obrana Lopeza.

 

Kholod je ponovo osvojio loptu. Gosti su nakon toga konačno složili neku situaciju na dva metra i izborili isključenje. Akcija s igračem više je bila blago rečeno grozna, presječeno je dodavanje. Osjetivši dosta povoljno suđenje u trećoj četvrtini, Perrone je izborio faul na pet metara, ali je Ivanov izvrsno reagirao. Slijedila su dva napada do kraja vremena, šut gostiju je završio na stativi, a domaćini su pucali preko gola. Lazarev je u idućem napadu pogodio izvrsno s desnog vanjskog za 6:6. Nakon presječenog dodavanja, gosti su složili kontru koju je s desne strane realizirao ponovo Lazarev. No, vodstvo gostiju nije dugo trajalo, jer je Munarriz ponovo izborio faul na pet metara i zabio za 7:7. Gosti su ponovo pokušali igrat na dva metra, ali akcija nije uspjela i domaćini su oduzeli loptu. Mallarach je probao brzo realizirati napad, ali je izborio samo korner. Iz nove akcije ponovo je izboren faul na pet metara, ali je udarac blokiran. Gosti su probali sličnu akciju, ali im je isteklo vrijeme napada, suci se u toj akciji nisu oglasili i nije bilo faula na pet metara. No, s druge strane, Munarriz je ponovo izborio faul na pet metara, ali se istakao Ivanov i sačuvao uz pomoć stative neriješen rezultat. Dynamo je konačno izborio dobru situaciju za Lisunova, koji je izborio igrača više i uzet je zadnji time-out. No, igrač više gostiju je još jednom bio potpuno bezidejan i lopta je izgubljena. Domaćin je krenuo u svoj zadnji napad na utakmici, došao do dobre situacije na dva metra. Iako je bio dosta žestok klinč nije suđen nikakav faul. Do kraja utakmice još je probao Subotić iz daljine. Lopez je to obranio i ostalo je 7:7

 

 

Bila je to jako neizvjesna i dobra utakmica. Dynamo je izborio jako vrijedan bod u Barceloni. Odlično su zaustavili opasnu tranzicijsku igru Barcelonete i uspjeli su djelomično zaustaviti Perronea. Desna strana napada je izvrsno funkcionirala, od sedam golova šest su zabili Lazarev i Nagaev. Domaćin je u potpunosti zaustavio sidrune gostiju, ali ih je masakrirala gostujuća desna strana napada. Munarriz je još jednom odigrao ključnu ulogu. Mallarach je također bio učinkovit s tri gola. Perrone je opet imao malo prostora za igru, ostali to nisu dobro iskoristili. Istaknula su se oba golmana. Suci su vjerojatno dobro odradili svoj zadatak, iako ostaje dojam da su naginjali na stranu domaćina.

Ovo je treći neriješeni rezultat Barcelonete u prvi pet kola. Trenutno dijele peto mjesto sa samo šest bodova. Dynamo nastavlja svoju uspješnu sezonu i sa deset bodova drže drugo mjesto iza vodećeg Olympiakosa.