Ferencvaros opet bolji od Novog Beograda

foto: https://www.facebook.com/fradivizilabda

VK Novi Beograd – FTC Telekom Budapest 11:14 (3:6) (0:1) (4:2) (4:5)

Suci: Severo (ITA), Koryzna (POL)

Igrač više: NBG 6/11, FTC 8/10

Dva igrača više: NBG 1/1

Peterci: FTC 1/1

NBG: G.Pijetlović, Mandić, S.Rašović 2, Tomić, Martinović 2, D.Pijetlović 2, Gogov, Jakšić 3, Perković, Vlachopoulos, Drašović 1, V.Rašović 1, Joao Coimbra. Trener: Milanović

FTC: Szakonyi, Gabor, Molnar 1, Merkulov 2 (1/1), Vamos 2, Ubović 1, Fekete 3, Vigvari 1, Nemet, Varga, Jansik 2, Damonte 2, Vogel. Trener: Z.Varga

Ekipa Ferencvarosa ostvarila je i drugu pobjedu u duelima protiv Novoga Beograda, utoliko značajniju jer ih i dalje drži u borbi za finalni turnir. Mađarski predstavnik uspio je nametnuti svoju taktiku od početka utakmice, koncentrirajući svoju obranu posebice ka Mandiću, ali ne zapostavljajući niti drugu stranu po kojoj je opasnost mogao biti S.Rašović, također zonom više voditi računa o svoja 2 metra nego o eventualnim šutevima koji su ostavljani Drašoviću i Tomiću. Opet, ni u ovakvoj postavci nisu se posebno iskazali, također dobri šuteri, Vlachopoulos i Gogov, Jakšića nije bilo puno na uplivavanjima, a njegov sasvim solidan golgeterski učinak, baš kao i Martinovića, na kraju i S.Rašovića došli su nekako prekasno, u fazi utakmice kada su gosti već dugo držali značajnu prednost. FTC je u napadu odlično pritiskao na dva metra, u početku lako preko (najviše) Ubovića dolazeći do igrača više, kasnije još dodatno uplivavanjima Jansika i Molnara, pri tome iznimno efikasno koristeći brojčanu prednost. Ono što je također odnijelo prevagu na stranu gostiju bio je čitav niz golova postignutih na loše odigranu obranu, slabe intervencije G.Pijetlovića, kada su bez posebnih akcija, ili nekoliko puta već na isticanju napada stizali do golova iz nečega što bi se teško moglo nazvati prilikama.

FTC je do osjetne prednosti došao prilično rano, već u drugoj polovici prve četvrtine kada je poslije početnih 2:2 stigao do 2:5 i 3:6 na kraju četvrtine upravo preko igrača više, dva puta za redom Fekete realizira sa stative, Damonte s desnog vanjskog uz slabu intervenciju golmana, te iz zarađenog peterca opet kod akcije na stativu. Novi Beograd je počeo dobro, također realizacijama igrača više (Jakšić, Drašović) ali je FTC onda odlično počeo zatvarati svoja 2 metra, Drašović je bio preopterećen da bi mogao iskorištavati prostor koji je dobivao u napadu, S.Rašović i Vlachopoulos su u nedostatku boljih rješenja šutirali iz dosta lošijih pozicija dok je Mandić bio gotovo neprimjetan. U prvoj četvrtini još je gol uspio zabiti D.Pijetlović kod situacije sa dva igrača više.  Potpuna nemoć u napadu domaćih došla je do izražaja u drugoj četvrtini kada nisu uspjeli postići niti jedan gol. Vogel je imao par obrana (Mandić, Gogov), blokovima su zaustavljani Drašović i Gogov (igrač više), promašivali Mandić i Tomić, Perković slabo šutirao sa stative kod još jednog igrača više. Kako se četvrtina bližila kraju počele su se nizati i pogreške u napadima pa do šuteva nije ni dolazilo. Nije puno bolje odigrao ni FTC u ovoj četvrtini, nakon 6 izborenih izbačaja u prvoj, u drugoj su imali samo 1 (Varga pogodio prečku) a i ostale napade nisu bili puno koncentriraniji od protivnika. Jansik je ipak jedno svoje uplivavanje završio golom te je na poluvremenu bilo dosta uvjerljivih 3:7 za goste.

Početkom treće četvrtine izgledalo je sve riješeno kada je Damonte iz igrača više povisio na 3:8 ali i tada se “bude” i domaći. Seriju od njihova 3 gola otvara D.Pijetlović, još jednom iz igrača više, Martinović pogađa sa lijevoga krila i najzad S.Rašović udarcem s 8 metara za 6:8. Gosti nastavljaju efikasno s igračem više, uz time out, Vamos pogađa s desnog vanjskog dok na drugoj strani odgovara Jakšić sa srednjeg. Početkom posljednjeg perioda Fekete koristi neodlučnost Mandića i G.Pijetlovića za gol sa lijeve strane  a domaći se zadnji puta primiču na dva gola zaostatka golom S.Rašovića iz igrača više na šest i pol minuta prije kraja. Vamos na isteku napada pa onda Molnar, opet sa lijeve strane, vraćaju goste na +4 sredinom četvrtine. Dva neiskorištena igrača više domaćih, Vlachopoulos promašuje, V.Rašović pogađa stativu, potvrđuju da neće ništa biti od neizvjesne završnice ali i u njoj vidimo još niz golova na obje strane. Martinović, Jakšić i Vigvari pogađaju kod igrača više, Jansik lobom s nekih 8 metara i V.Rašović s desnoga krila, stavljaju rezultatsku točku na ovu utakmicu.

Još jedno prilično neuvjerljivo izdanje Novoga Beograda pred period sezone koji će zahtijevati konstantnost forme. Prelako i prerano proglašavanje velikim favoritima očito im nije mnogo tog dobrog donijelo, promjene trenera, bar za sada, isto ne donose ništa vidljivo u igri.

Ferencvaros osim važnim bodovima, može biti zadovoljan i prikazanom igrom koju će morati ponoviti a vjerojatno još i poboljšati u preostala tri kola Lige prvaka želje li se naći na F8. Razriješenje situacije i konačni poredak u grupi A, nakon ovoga kola i dalje su potpuno neizvjesni te nas do kraja ove faze natjecanja u njoj čeka još niz zanimljivih susreta.

Odgovori