Grupa B – 8.kolo najava: Jug preskače gostovanje kod Pro Recca

foto: https://www.facebook.com/LENChampions

Nakon polovice odigranih utakmica, grupe mijenjaju redoslijed odigravanja; prvo je na redu grupa B. Jug je trebao gostovati u Milanu protiv Pro Recca, ali zbog više slučajeva kovida morao je otkazati putovanje, a LEN ima sumanutu logiku da takve utakmice odmah registrira 10:0. Tako da će se odigrati preostale 3 utakmice, ako svi dođu na odredišta, a u prošlom kolu i domaći OSC nije imao dovoljno igrača protiv Spandaua.

Na pola natjecanja poredak je sljedeći:

1.           Pro Recco                          18

2.           CN Marseille                     18

3.           Jug AO                                15

4.           OSC                                     10

5.           Waspo98 Hannover          8

6.           Spandau 04                         7

7.           Steaua                                  3

8.           Crvena Zvezda                    3

Prva četiri favorita nalaze se na prve 4 pozicije. Na početku sezone OSC je od strane kladionica bio postavljen na drugo, Marseille na treće, a Jug na četvrto mjesto. Po prikazanom, poredak je realan iako bi OSC trebao imati 3 boda više, ali je bez borbe izgubio prošlo kolo na domaćem bazenu od Spandaua jer nije imao dovoljno nezaraženih igrača da bi uopće nastupili. LEN, u svom stilu, nema plan B, već utakmice odmah registrira 10:0 za protivnika.

Raspored 8. kola:

Pro Recco – Jug Adriatic osiguranje          10:0 (bb)

18.00     Waspo98 Hannover – Steaua

19.00     Spandau 04 – OSC

20.00     BVK Crvena Zvezda – CN Marseille

Prošlo kolo donijelo je i prvi poraz Pro Recca, u Gružu. Jug je odigrao veliku utakmicu u kojoj je bio bolja momčad od početka do kraja i poprilično uvjerljivo došao do pobjede 11:8. Uzvrata nažalost neće biti, obzirom na kovid u redovima Juga što i nije ništa neobično s obzirom na to da je u ovom trenutku najmanje 7-8% populacije Dubrovnika i službeno pozitivno. Tomasović i A. Vukojević su propustili i turnir regionalne lige za vikend  u Beogradu, a sada je još nekoliko igrača na zadnjem testiranju otpalo.

Waspo je dobio nenadanu priliku približiti se četvrtoj poziciji. OSC nije mogao igrati pa je ostao bez 3 očekivana boda. Hannover je bez 5 bitnih igrača udarne postave (Ćorušić, Macan, Muslim, Radović i Nagaev) otputovao u prošlom kolu u Bukurešt i pobijedio golom Winkelhorsta 17 sekundi prije kraja s igračem više s druge stative na asistenciju Darka Brguljana. Pravi podvig s obzirom na izostanke jer je protivnik bio kompletan. Sada su se vjerujem svi ti igrači vratili i bit će lakše upisati nova 3 boda. Koja ih drže u priključku za prolazak na final4.

Spandau dočekuje OSC koji je na prošlom gostovanju u Njemačkoj, kod Hannovera upisao neriješeno. U slučaju da upiše pobjedu, Spandau bi se također mogao uključiti u borbu za prolazak. I oni su na prošlo gostovanje otišli sa samo 9 igrača, a domaći OSC nije mogao skupiti dovoljno. Kolo prije toga, kad su bili kompletni u Gružu, odigrali su jako dobro i upisali pobjedu 12:11. Posebno odličan bio je Csacsovszky s 5 golova na zonu s desnog vanjskog.

Posljednja utakmica dana je u Beogradu gdje je stigao Marseille. Također u prošlom kolu nisu igrali jer Crvena Zvezda nije došla. Sada im je stigao novi trener, Vičević koji je pokazao određeni napredak u igri, ali ne preveliki. Marseille je pokazao da je ove godine još ozbiljnija momčad. Dolaze u trenutku kada u dužem periodu nisu imali utakmica jer im je i u domaćem prvenstvu otkazana utakmica.

Kod svih parova dosta je bitno hoće li i koliko biti izostanaka važnih igrača, te koliko su igrači koji su se vratili iz izolacije stigli vratiti u formu. Dio je ovo godine kad će momčadi sigurno dosta oscilirati u formi s obzirom na okolnosti.

Odgovori