Preokret OSC-a u Berlinu; Burian za pobjedu 7 sekundi prije kraja

Erik Richard Csacsovsky u akciji u mađarskom prvenstvu, foto: https://www.facebook.com/oscwaterpolo

OSC je preokretom u zadnje 4 minute utakmice i golom Buriana iz kontre samo 7 sekundi prije kraja došao do pobjede u Berlinu. Prethodno je Spandau vodio cijelu utakmicu, čak i s 3 razlike u jednom navratu.

OSC je već ranije odigrao neriješeno u Hannoveru, a prošlo kolo bez da se utakmica odigrala, administrativno izgubio od Spandaua. Tako da su ga te utakmice protiv njemačkih klubova spustile na 4.mjesto, a koje je u ovom kolu bilo u opasnosti.

Spandau je odigrao dosta dobru utakmicu, osim završne 4 minute. U biti, nekako prejednostavno su zabijali golove Levaiu koji je skupio tek 5 obrana. Realizacija igrača više im je bila izvrsna, pogotovo u početku kada su imali 5/5, gotovo sve akcije s lijeve strane, i na stativu. S druge strane dobro su se i branili s igračem manje, OSC je imao 3/8 početkom zadnje četvrtine.

I tako, tijek utakmice je vodio k tome da Spandau izgleda za 20% bolja momčad i lagano gradi prednost, prvi put su poveli s dva razlike na početku druge kada je Pericas zabio sa stative na asistenciju Strelezkija koji i sam dva puta realizirao u prvoj četvrtini. Imao je OSC dva peterca za prva 4 gola, i dva gola Salomona (igrač više i odlično uplivavanje) tako da se na poluvrijeme otišlo s 5:5.

Kholod je realizirao peterac kojega je izborio Nikolaidis, pa je Stamm zabio dva gola, od čega jedan iz kontre uz atraktivan završetak akcije, šut s površine vode i otišao je Spandau na 8:5. Ipak do kraja ove četvrtine, OSC konačno realizira 2 igrača više, oba s desne strane, Vigvari pa Burian.

Igra se u ritmu gol za golom, pa Spandau stalno ima prednost ili 2 ili 1 razlike. Zadnji gol postiže polovicom zadnje četvrtine preko Kholoda s igračem više kada je nakon time outa pozvana akcija zavlačenja u lijevo, a Rus je s lijevog vanjskog pošao malo u lijevo, ali i naprijed pa je realizira šutem sa samo 4-5 metara. Ima jako visoke škare i praktički se popeo preko bloka. Početkom zadnje četvrtine Daniel Varga vratio je Csacsovszkyija u igru. Nije ga bilo dosta dugo i on je odmah zabio 2 gola s desnog vanjskog na zonu. I treći svoj gol, u prvoj četvrtini, zabio je na isti način. I u Gružu je zabijao na zonu, i to čini mi se čak 5 puta. Iznimno opasan šuter kojega je Varga iz nekog razloga u ovoj utakmici predugo držao na klupi.. uskoro je i Salomon zabio treći gol, i on na zonu i bilo je 11:11 2,45 do kraja. Po jedan propušteni napad s obje strane, uz odličnu obranu Bakse Manherczu. I onda je Spandau opet zaradio igrača više, i opet trener Kovačević zove time out. Svoja dva time outa pozvao je na zadnja dva igrača više u zadnjoj četvrtini, oba kada je imao postavljeni napad. Pozvao je potpuno istu akciju kao i prijašnji put, samo što je sada OSC bio spreman i čekao takvu realizaciju pa nije ni moglo doći do realizacije. Slijedilo je obostrano isključenje i OSC 5 na 5 nije uspio ozbiljnije zaprijetiti, šut 50 sekundi prije kraja nije bio opasan. Spandau je potrošio čitav napad, na kraju je uslijedio loš šut i odmah u plivanju suđenje je isključenje Kholodu i Burian zbog toga dolazi sam ispred Bakse i lakoćom zabija za pobjedu.

Dobra utakmica, napeta i neizvjesna. Spandau se s pobjedom mogao uključiti u borbu za prolazak. Koristili su svoje dobe strane, igrali dobro s igračem više i jako dobru zonu. Uz nekoliko odličnih bekovskih situacija posebice Španjolca Pericasa. Dobro su zatvorili Manhercza koji nije zabio nijednom ako zanemarimo 2 peterca. Ipak individualna šuterska kvaliteta mladog Csacsovszkyog je još jednom bila presudni faktor. Naš Mateo Ćuk je bio jako dobar. Igra prvog sidruna, puno više od Nikolaidisa. Zaradio je najmanje 5 igrača više i realizirao jednom s prve stative na asistenciju Restovića.

8.kolo Lige prvaka – grupa B

Spandau 04 – OSC          11:12 (4:3, 1:2, 3:2, 3:5)

Suci: Schwartz (Izr), Franulović (Hrv)

Spandau: Baksa (9), Nikolaidis, Sekulic, Ćuk 1, Mar. Tkač 1, Juengling, Strelezkij 2, Dedović 1, Stamm 2, Kholod 3 (1), Restović, Pericas 1, Vernet Schweimer. Trener: Petar Kovačević.

OSC: Levai (5), Sziladi, Manhercz 2(2), Varnai, Salomon 3, Csacsovszky 3, Dala, Toth, Vigvari 1, Burian 3, Bundschuh, Harai, Devai . Trener: Da.Varga.

Osobne pogreške: Spa 13, OSC 14

Peterci: Spa 1/1, OSC 2/2

Igrač više: Spa (4/4+1/2+1/2+2/3)= 8/12 (75%); OSC (1/1+0/2+2/4+2/3)= 5/10 (50%)

Odgovori