GRUPA B – Najava 1. kola: Jug dočekuje Hannover

https://www.facebook.com/proreccowaterpolo1913

Nakon što se u grupi A odigralo prvo kolo, na redu je i grupa B u kojoj se nalazi Jug. U prvom kolu dočekuje Hannover. Jadran je poražen kod Barcelonete 11:6, a u derbiju kola Brescia i Ferencvaros su odigrali 8:8.

Raspored 1. kola je sljedeći:

19.00     Jug Adriatic osiguranje – Waspo Hannover

19.00     OSC – Steaua

20.00     Crvena Zvezda – Spandau 04

20.30     CN Marseille – Pro Recco

Gledajući kladionice u ovoj grupi apsolutni je favorit Pro Recco:

Pro Recco 3,00 (na diobi drugog mjesta s Olympiacosom)

Dalje slijede:

5. OSC                                15,00

8. Marseille                       24,00

9. Jug                                  34,00

12. Hannover                    201,00

12. Spandau                      201,00

14. Crvena Zvezda           1001,00

Pro Recco je promijenio nekoliko igrača u odnosu na lani. Otišli su Bijač, Mandić od bitnih, a došli su Lončar, Zalánki i Del Lungo. Tu su i dalje Ivović, Figlioli, Di Fulvio, Echenique, Younger, Hallock, a stigao je i Canella. Također Sukno je zamijenio Hernandeza na klupi. Puno je tu kvalitete da bi itko bio favorit protiv Pro Recca.

Prije najave današnjih utakmica pogledajmo rezultate grupe A:

Barceloneta – Jadran      11:6

Jadran je prejednostavno pao u Barceloni. Prevelika nemoć u napadu protiv poslovično odlične zonske obrane Barcelonete koja je ovu utakmicu igrala bez jednog od najvažnijih igrača, Munarriza. Međutim, kad primiš 4 gola od Larumbea teško je očekivati bolji rezultat i Jadran je odmah u prvom kolu vidio koliko će mu ovo biti teška sezona. Srećom u drugom ih očekuje Dinamo u Splitu.

Brescia – Ferencvaros     8:8

Ferencvaros je vodio čitavu utakmicu, tri puta i s 2 razlike. Imali su i zadnji napad za pobjedu s igračem više, ali Brescia se obranila i iščupala bod u ovoj utakmici. Najneizvjesnija utakmica i važan bod za goste jer nikome neće biti lako doći do pobjede u ovom bazenu.

Novi Beograd – Radnički               16:10

Novi Beograd je još jednom pobijedio Radnički koji se ovaj put raspao u trećoj četvrtini. Na poluvremenu je bilo 8:7, a čak je Radnički i vodio dobar dio tog dijela utakmice. Dva puta dupli igrač više, uz još jedan igrač više u rekontri koji ne da nisu realizirani, nego su da ne kažem potpuno amaterski odigrani, usmjerili su meč u ovom smjeru.

Olympiacos – Dinamo Tbilisi        20:9

Očekivano jednosmjerna utakmica u kojoj je Bijač dobio prvo, a Zerdevas drugo poluvrijeme. Čak 8 golova Fountoulisa.

Jug – Hannover (h -4,5) (g 21,5)

Jug je dodatno pomladio ekipu. Otišli su Obradović, Xavi, Lončar, Merkulov, a došli su Argyropoulos, Kakaris i vratio se Joković. Baš je on najstariji s 34 godine, Benić ima 29 pa Popadić  uskoro 27. Skoro svi ostali su 20 godišnjaci i mlađi – još su samo Fatović i Argyropoulos 25 godišnjaci.

Bit će to poletna momčad u kojoj je došlo vrijeme da netko od tih jako mladih igrača dodatno iskoči i postane i reprezentativac. Iako izbornik Tucak ima druge planove i odlučio je pomladiti reprezentaciju s 30-godišnjacima i starijima. O tome nekom drugom prilikom.

Hannover je momčad koja je godinama u Ligi prvaka i trenutno su zaustavili neki značajni napredak, nisu dovodili dodatna pojačanja ove sezone. Nagaev koji bi također trebao rusku reprezentaciju zamijeniti njemačkom, Darko Brguljan, Muslim, Macan, Aleksandar Radović, Real i ostali bi vjerojatno mogli biti i nešto opasnija momčad ako su obrambeno napredovali tijekom zadnje godine. U svakom slučaju, potpuno suprotna momčadi Jugovoj, sa 7 igrača iznad 30, i još trojica na pragu 30te.

Prognoza: h na Jug, g over. Izvjesnija opcija s golovima.

OSC – Steaua (h -8,5) (g 21,5)

OSC je pokazao poprilično dobre igre u kvalifikacijama. Manhercz i Hárai predvode momčad, a tu je cijeli niz mlađih igrača koji igraju dobro. Od Vigvarija, Csacsovszkyog i Buriana do Szilardija. Malo su previše ispred Juga i Marseillea na kladionicama, ako bi uopće i trebali biti ispred. Ali prolazak grupe ne bi trebao biti upitan.

Steaua je praktički rumunjska reprezentacija i vidjet ćemo koliko će pokazati. Trebali bi biti ravnopravni u borbi za peto mjesto, a ova liga im može odlično doći za razvoj pokojeg igrača.

Prognoza: nezahvalno, ali h na Steauu i g over. Izvjesnija opcija s golovima.

Crvena Zvezda – Spandau (h -0,5) (g 21,5)

Međusobni susret ekipa koje se ne bi trebale naći u borbi za prolazak grupe. Dapače, ne bi bilo iznenađenje da se upravo oni nađu na zadnja dva mjesta na kraju. Zvezda je najteže prošla kvalifikacije. Bila je tek za jedan gol bolja od Savone u dvije utakmice koja je prije 3-4 dan izgubila 14:3 od Brescie. Ima i Zvezda niz iskusnijih igrača uz nekoliko jako zanimljivih mlađih koji su s U20 reprezentacijom postali prvaci ovo ljeto. Golman Mišović i ljevak Radović prije svih. Iskusni Basara i Rađen, uz Subotića i nekoliko crnogorskih igrača Đurđića, Pješivca i Gardaševića daju vrlo solidnu momčad koja će na domaćem bazenu sigurno namučiti većinu ekipa.

Spandau vrlo sličan kao i prethodnih godina. Ćuk, Stamm, Dedović, Kholod, Strelezkij, Restović su i dalje nositelji igre. Dva mlada igrača, Sekulić i Božić mogu razvijati potencijal kroz ovu sezonu.

Prognoza: h na Zvezdu, golovi ispod. Izvjesnija opcija s pobjedom Zvezde.

Marseille – Pro Recco     (h +2,5) (g 20,5)

Jedini par od 8 u prvom kolu u kojoj je gost favorit. Prošle sezone Marseille se u svim utakmicama i protiv jakih protivnika, pa i u obje utakmice protiv Pro Recca držao egal do samoga kraja. Osim četvrtfinala na final8 kada je pregažen od Ferencvarosa. Na tu momčad doveli su Bodegasa.

Pro Recco smo već ukratko i spomenuli. Mandić će im jako nedostajati i ta činjenica koliko će ga Zalánki dobro zamijeniti najviše će utjecati na razliku u kvaliteti u odnosu na lanjsku momčad. Na ostalim pozicijama su vrlo slični, možda čak nešto i jači. Vidjet ćemo koliko još može Figlioli i hoće li imati smanjenu minutažu ako više ne bude mogao pratiti tempo igre.

Prognoza: h na Pro Recco, g over. Izvjesnija opcija s golovima.

Odgovori