Prva pobjeda Novog Beograda u Ligi prvaka

Jakšić ostavljen sam ispred gola dribla Dobožanova, https://www.facebook.com/vknovibeograd

Novi Beograd – Radnički 16:10 (3:3) (5:4) (4:0) (4:3)

Bazen: Vlaho Bata Orlić

Suci: Gomez (ITA), Voevodin (RUS)

Igrač više: N.Beograd 8/14, Radnički 7/13

Dva igrača više: N.Beograd 2/2, Radnički 2/4

Peterci: N.Beograd 1/1

N.Beograd: G. Pijetlović, S. Rašović 4, Mandić 2 (1/1), Shishiashvili 2, Vučinić, D. Pijetlović, Gogov 1, Jakšić 5, Perković 1, Vlachopoulos 1, Drašović, V. Rašović, J. Coimbra 4/14. Trener: Vujasinović

Radnički: Dobožanov 7/23, Branković 2, Stanojević 1, Janković, Ćuk 2, Krug, Ukropina, Pljevančić, Toholj 1, Radulović 2, Lukić, Vrlić 2, Milutinović. Trener: Stevanović.

Slično nedavnoj utakmici u domaćem prvenstvu, i ovaj, europski duel dvaju srpskih klubova bio je izjednačen samo u prve dvije četvrtine. Novi Beograd je i ovoga puta “prelomio” utakmicu u trećoj četvrtini, stigavši do 5 golova razlike, a period u kojem Radnički nije uspijevao postići gol (10 minuta) domaći su iskoristili da od 7:7 stignu do 13:7. I ovoga puta su obje ekipe dosta forsirale igru preko 2 metra, uspijevajući na taj način doći do velikog broja izbačaja, neuobičajeno puno puta su (posebice Radnički) bile i situacije s dva igrača više, tako da je učinkovitost u ovome segmentu dosta i utjecala na konačni ishod barem što se gostiju tiče. Radnički je tek jedan gol postigao iz igre 6 na 6 pa je N. Beograd krajnju razliku napravio upravo nalazivši rješenja i u tim situacijama. Ako su centri uspijevali zarađivati izbačaje, mnogo manje su, u odnosu na prošlu utakmicu, imali prostora rješavati prilike pred golom, za domaće tek jednom Perković, nešto uspješniji Vrlić i Toholj na drugoj strani, sve kod igrača više. Hendikepom za Novi Beograd se činio izostanak, barem iskusnoga, golmana Pijetlovića, ali se lošim izborom nije pokazao ni mladi Brazilac Joao Coimbra koji je na kraju možda više pogreški imao kod dodavanja nego slabijih intervencija. Još jedna sličnost s prethodnom utakmicom je i učinkovitost S. Rašovića koji je od prvih 5 golova svoga tima postigao 4, kasnije ga je (iznenađujuće) po efikasnosti pretekao Jakšić sa svojih 5 golova. Na drugoj strani. Radulović je uz svoja 2 gola imao i dvije asistencije Vrliću i jedini je zapravo, u par navrata uspijevao svojim individualnim potezima poremetiti obranu domaćih.

Radnički je u prvoj četvrtini imao vodstva od 0:2 i 1:3 koristeći igrače više (Branković, Ćuk, Radulović) dok je N. Beograd pristizao golovima S. Rašovića, koji je koristio i preopuštenu obranu Ukropine i jednu odbijenu loptu od Dobožanova te još jednu priliku kod igrača više. Gosti propuštaju zadržati vodstvo ne iskoristivši još dva puta igrača više potkraj četvrtine, a prije svih ovih izbačaja Pijetlović i Vrlić su se po jednom oprobali šutevima ali ne toliko opasnim po gol protivnika. U drugoj četvrtini gotovo u svakom napadu je igrač više što koriste i jedni i drugi a do poluvremena je N. Beograd u prednosti 8:7.

Treća četvrtina donosi potpuni pad u igri gostiju koji ne mogu organizirati iole ozbiljnu akciju u napadu, šutevi iz neizrađenih pozicija zaustavljeni su ili blokom ili obranama golmana, griješi se u dodavanjima ka 2 metra, čak 2 puta ne uspijevaju kod 2 igrača viška, jednom kod običnog. Više od nekoliko je i situacija kada se lopta od Dobožanova ili bloka vraća ponovo igračima N. Beograda za nove napade. Dva bitna gola početkom četvrtine postiže ljevoruki Shushiashvili, Mandić iz igrača više nakon time outa (??) i Jakšić s desnog vanjskog odvode domaće na 12:7 pred zadnji period. Sve je definitivno riješeno početkom posljednje četvrtine kada Lukić griješi u polasku u napad a Jakšić potpuno sam realizira za +6. Još dva gola Jakšića do kraja kod igrača više (s vanjskog i sa stative) uz jedan Vlachopoulosa bili su dovoljni domaćima da sačuvaju uvjerljivu razliku dok su gosti sa svoja tri gola uspjeli izbjeći totalnu katastrofu.

Novi Beograd se i ovoga puta pokazao prejakim protivnikom za Kragujevčane koji jednostavno ne mogu ispratiti ritam tijekom cijele utakmice. Pri tome još s dosta rezerve igraju i Mandić i Vlachopoulos, Gogov se također tek vratio u tim, te se uz dodatno uigravanje i podizanje forme od ekipe Novog Beograda mogu očekivati i još ozbiljnije partije.

Odgovori