GRUPA B – Najava 4. kola: Marseille lovi pobjedu za drugo mjesto

ttps://www.facebook.com/CNMarseille.PageOfficielle

U četvrtom kolu grupe B derbi kola igra se u Budimpešti gdje kod OSC-a gostuje Marseille. Jugaši su otputovali u Bukurešt.

Raspored 4. kola je sljedeći:

19.00     Steaua – Jug Adriatic osiguranje

19.00     OSC – CN Marseille

20.30     BVK Crvena Zvezda – Waspo98 Hannover

20.30     Pro Recco – Spandau 04

U prošlom kolu OSC je prosuo dva boda u Hannoveru, a Crvena Zvezda uspjela je svesti Pro Recco na 13 golova i poraz od 6 razlike. Jug je doživio šok prije utakmice kada je Spandau na svoju ruku odlučio testirati sve igrače te su Fatović i Stahor nakon pozitivnog nalaza ostali ne samo bez ove utakmice, nego se još uvijek nalaze u Berlinu u izolaciji.

1Pro Recco 9+30
2OSC7 +9
3Jug Adriatic osiguranje6 +9
4CN Marseille6 +7
5BVK Crvena Zvezda3 -6
6Waspo98 Hannover2 -6
7Spandau 041-11
8Steaua0-32
Poredak – Grupa B

Steaua – Jug Adriatic osiguranje (h +7,5) (g 22,5)

Steaua u prva 3 kola ima gol razliku -32. Zabijali su 5, 6 i 8 golova, a primali dva puta po 14 i jednom 23. Očito je ponuda formira na osnovu tih parametara, ali je zanemareno da je Jug odigrao 7 utakmica u prethodnih 9 dana. Osim toga je putovao 3 puta te je ostao bez Fatovića, Stahora i Zvona za ovu utakmicu. Ponovo će momčad biti iznimno mlada s time da bi se Benić trebao vratiti u sastav. Može Jug ostvariti ovaj hendikep, i bi da je potrebno, ali mislim da će mlađi igrači opet dobiti značajnu minutažu, a samim time neće se ganjati visoka pobjeda. Popadić je u velikoj formi i Jug bi također mogao svesti Steauu na 6-7 golova, a Joković, Papanastasiou, Kakaris, Argyropoulos i društvu u stanju su zabiti 15. Ali, nekako sam uvjerenja da će to biti utakmica s manjom razlikom, uz dodatno školovanje mladih igrača, gdje bi domaćin mogao i do kojeg pogotka više od tih spomenutih 6-7.

Prognoza: h na Ste, g over.

OSC – CN Marseille (h -0,5) (g 21,5)

Marseille je već pobijedio u Gružu i ako bi to ponovio i večeras bio u poziciji da do kraja brani drugu poziciju u grupi. U stanju su to napraviti. Možda i prva velika pobjeda u Ligi prvaka bila im je baš na ovom bazenu, a tada je Prlainović igrao za OSC. Domaćin je postavljen za favorita za pola gola. Nakon iznenađujućeg remija u Hannoveru 12:12 i u domaćem prvenstvu su imali dvije zahtjevne utakmice; neriješeno s Vasasom 11:11 i poraz od FTC-a 7:6. Imaju nekoliko mlađih igrača koji su još skloni oscilacijama tako da se utakmica može razviti u oba smjera. U najgorem slučaju po Marseille bit će to egal do samoga kraja.

Marseille je jači nego lani, tu je Bodegas. Nedostaje Lazović, ali i on se pomalo vraća, po prvi put je nastupio u subotu kada je ušao zadnju četvrtinu. Ali i Hovhannisyan ga je dobro mijenjao. Prlainović sve to vodi, Crousillat i Vukičević zabijaju izvana, a Vernoux se već sada s 19 godina postaje velika zvijezda. A kako su stavljeni za male outsidere tipujem na njih. Golovi bi mogli ostati ispod kvote.

Prognoza: h na Mars i g under.

BVK Crvena Zvezda – Waspo98 Hannover (h -0,5) (g 21,5)

Zvezdi su također neki igrači u izolaciji zbog covida tako da ne bi trebali nastupiti Marković i Subotić, nisu igrali ni regionalnu ligu. Hannover je odigrao dosta dobru utakmicu protiv OSC-a, kolo ranije nisu bili poraženi ni protiv Spandau u gostima u utakmici koja njima nosi najviše naboja. Gledajući papir i popis igrača gosti bi trebali biti favoriti u ovoj utakmici. Pa čak i da je Zvezda u punom sastavu. Ali ipak, domaćin igra dosta dobro iako je recimo OSC relativno lagano slavio u Beogradu, dok je Hannover uzeo bod protiv istog protivnika.

Zvezda bi trebala i vjerujem da hoće svesti utakmicu na manji broj golova, tu negdje oko ponuđene kvote ili malo ispod. Hannoveru nije strano da u njihovim utakmicama bude i po 27-28 golova. Vidjet ćemo kako će krenuti Schenkela. Utakmica je potpuno otvorena, a opet idemo na goste i na manji broj golova

Prognoza: h Hann, g under.

Pro Recco – Spandau 04 (h -8,5) (g 22,5)

Potpuno iste brojke u ponudi na utakmici Pro Recca kao i prošli put. Tada nije prošlo ni jedno ni drugo, ali ovaj put je to najizglednija prognoza. Pro Recco je igrao iznimno brzo u prošloj utakmici i bilo je dijelova utakmica kada su i po 4-5 napad u nizu završavali odmah po doplivavanja pred protivnički gol. U više navrata su težili i egzibicijama koje nisu prošli put prolazile. Ali Spandau je slabija i manje ozbiljna momčad od Zvezde. Ovaj put 10+ razlike i Reccovih 20ak golova su vrlo izgledan scenarij. Sukno očito želi brzu igru, puno šuteva svojih igrača i visoki tempo. Ima i igrače koji to mogu pratiti.

Prognoza: h na Recco, g over.

Odgovori