Hannover u direktnom obračunu za Final8 pobijedio OSC u Budimpešti

Genesys OSC Budapest – WASPO98 Hannover 12:17 (1:4) (4:5) (4:4) (3:4)

Suci: Koryzna (POL), Boudramis (GRE)

Igrač više: OSC 4/13, Hannover 10/16

Dva igrača više: OSC 1/1, Hannover 1/1

Peterci: OSC 1/1

OSC: Levai, Sziladi 1, Manhercz 2 (1/1), Varnai, Salamon 2, Csacsovszky 2, Dala, Toth, Vigvari 3, Burian 1, Bundschuh, Harai 1, Devai. Trener: Daniel Varga

Hannover: Schenkel, Ćorušić 1, Macan, Real 2, D.Brguljan 4, Schipper, Muslim 1, Nagaev 4, Kubisch, M.Brguljan, Schuetze 3, Winkelhorst 2, Goetz. Trener: Seehafer

Još jedno jako slabo izdanje mađarskoga tima, ovoga puta na domaćem bazenu, i protiv direktnoga konkurenta za plasman na F8. Još tamo u trećem kolu Lige prvaka, neriješeni ishod  utakmice ovih rivala (u Njemačkoj) predstavljao je malo iznenađenje, danas, Hannover više no uvjerljiv, 5 razlike uz 17 postignutih golova plastično su pokazali su potpunu nemoć domaćega tima. Slične stvari koje smo vidjeli u prethodnome kolu, kada je OSC gostovao ekipi Marseillea, bile su uočljive i večeras. Ponovo su borbu u obrani izgubili na 2 metra, zaradivši sada još i više izbačaja (18), opet se očajno braneći kod igrača manje. Hannover ih je tu dobio praktički „njihovom” taktikom, non-stop duplirajući centre.  Ako im je u prošloj utakmici Crousillat zagorčao život masom golova, Hannover im je isto ponovio sa svoja 2 ljevoruka, Nagaev i Schuetze zabili su 4, odnosno 3 gola no nije ih štedio ni na drugoj strani D.Brguljan (4). Osim još jednoga gola koji je Muslim postigao sa lijevoga krila, isto kod igrača više, svi ostali (Ćorušić, Real, Winkelhorst) dolazili su preko stativa, uz nekad toliko sporu obranu da bi igrač kod stative primio loptu i sekundu se imao namjestiti a da ga nitko ne omete. Posebna priča bili su golmani, Levai je bio zamijenjen već u drugoj četvrtini a u istoj i vraćen na gol nakon što se ni Devai nije pokazao boljim. Istina, on je primio samo 2 gola, od kojih barem za jedan nije uopće kriv ali očito da ni Varga nije znao na drugačiji način trgnuti svoju ekipu. Reklo bi se po broju postignutih golova da domaći napadački nisu ni bili toliko loši, no,  efikasnost kod igrača više govori suprotno, dosta brzopletih šuteva, dosta prilično velikih promašaja a i Schenkel je, za razliku od svojih kolega na drugoj strani, bio puno sigurniji.  Hannover se koncentrirao pred svojim golom, često plitkom zonom što vanjski pucači OSC-a nisu uspijevali ozbiljnije iskoristiti. U par navrata jesu imali brže akcije i pogađali na nepostavljenu obranu, jednom kontru iz koje je Toth zaradio peterac, ali je sve to bilo nedovoljno u odnosu na realnu snagu protivnika.  

I ovoga puta OSC je vrlo brzo ušao u ozbiljniji rezultatski zaostatak, nakon početnih 1:1, u drugoj polovini prve četvrtine primaju još 3 gola, Hanover je nepogrešiv s igračem više dok domaći još u ovoj četvrtini propuštaju 4 takve prilike. U drugoj četvrtini domaći su efikasniji ali ne uspijevaju postići toliko golova koliko obrana može primiti, i dalje nemaju rješenja niti kod igrača manje niti za šuteve Nagaeva te Hannover čak i uvećava razliku na 4, pa i 5 golova (3:8).  Najzad, blokom a potom i s dvije uzastopne obrane Levaia uspijevaju se obraniti kod igrača manje ali je to samo spriječilo potpunu katastrofu već u prvome poluvremenu na kraju kojega je bilo 4:9.

Kratak je bio nagovještaj da će se nešto promijeniti u nastavku, dva uzastopna gola za prepolovljenu razliku (7:9) pa ponovo duži neefikasni period u kome D.Brguljan iz faula i Winkelhorst kod igrača više vraćaju značajnu prednost gostima. Kod 2 igrača viška pogađali su Schuetze i Burian a onda još jednom Nagaev, sa skoro 10 metara na isteku četvrtine donosi 9:13.

OSC će se još  primaći na 3 gola zaostatka počekom posljednje četvrtine ali će pitanje pobjednika riješiti vrlo brzo D. Brguljan sa svoja 2 uzastopna gola, oba kod igrača više. Nakon toga Hannover bez problema čuva stečenu prednost do konačnih 12:17.

Na dva kola prije kraja, sada su kalkulacije nešto jasnije u ovoj grupi. Hannover nakon ove pobjede ključ za prolazak na finalni turnir drži u svojim rukama. Ako na bodove protiv Juga malo teže mogu računati, ostaje im za tu još jednu potrebnu pobjedu u narednome kolu veliki njemački derbi protiv Spandaua. OSC ima dosta lakše protivnike do kraja (C.Zvezda i Steaua), ali se sami više ne pitaju oko konačnoga plasmana.

Odgovori