Jadran opet pao bez veće borbe

Jadran Split – Pro Recco 10:13 (1:3) (1:3) (3:2) (5:5)

Suci: Alexandrescu (ROU), Koryzna (POL)

Igrač više: Jadran 5/9, Pro Recco 3/7

Dva igrača više: Jadran 0/1, Pro Recco 1/1

Peterci: Jadran 1/1

Jadran: Anić (6/19), Radan, Marinić Kragić 2 (1/1), Biljaka 1, Butić 2, Pejković, Pavlović, Kharkov 1, Bereholak, Vrlić, Fatović 3, Dužević 1, Marcelić. Trener: Marelja

Pro Recco: Del Lungo (7/17), Di Fulvio, Zalanki, Cannella 3, Younger, Fondelli 2, Condemi 1, Echenique 1, Ivović 4, Kakaris, Iocchi Gratta 1, Hallock 1, Negri. Trener: Sukno

Slično prošlome kolu i gostovanju kod N. Beograda, ovaj put na domaćem bazenu, vaterpolisti Jadrana utakmicu izgubili još u prvom poluvremenu, ponovo ne djelujući previše motivirano da se suprotstave protivniku. I sada su dojam malo popravljali u druge dvije četvrtine, ovoga puta uspjevši i ozbiljnije smanjiti rezultatski zaostatak, potkraj treće četvrtine prišli su na 5:7 ali Recco je do kraja držao utakmicu pod kontrolom i ubilježio novu pobjedu. Opet smo vidjeli Jadran sa statičnim napadom uz brojne pogreške i izgubljene lopte, u prve dvije četvrtine također su loše odigravali i igrača više. Kod dva igrača više Fatović je odmah izgubio loptu, napad kasnije u kontri, također sa igračem više Del Lungo mu je obranio, dva puta su još griješili kod pokušaja odigravanja na stativu. Vrlić koji je zarađivao izbačaje protivnika imao je jednu priliku i sam šutirati, opet iz ne tako lake situacije bez problema je taj šut zustavio Del Lungo kao i još par pokušaja iz vana (Fatović, Kharkov, Pejković). Marinić Kragić pogodio je kod igrača više u prvoj četvrtini, sa srednjeg, potkraj druge Kharkov koji je iskoristio neodlučnost Reccove obrane.

Napad gostiju isto je bio daleko od perfektnog, ali su prilike ipak bolje iskorištavali. Hallock je odmah na početku zabio ostavši jedan na jedan sa bekom, Condemi i Cannella sa lijevoga krila iz preslikanih akcija kod igrača više, Echenique iz tranzicije, Fondelli na isteku napada sa srednjeg a Ivović je svoju seriju golova najavio na kraju druge četvrtine, ispostavilo se da je i način na koje će i ostale zabijati (uplivavanjima) veoma sličan. Naročito je iskusno to radio na M zonu kojom je Jadran pokušao parirati od treće četvrtine ali nije ona toliko utijecala na nešto manju efikasnost talijanskoga tima koliko njihovo dodatno opuštanje kada su stigli drugim golom Ivovića do 2:7.

Sredinom treće četvrtine napokon treći pa odmah i četvrti gol Jadrana, Butić je sa desnog vanjskog pogodio na zonu, Marinić Kragić iz peterca koga je zaradio Vrlić, pa je nakon još par promašaja svojih igrača Sukno pozvao i time-out u ovome periodu igre. Nije Recco ni nakon njega imao efikasnije napade, Hallock je promašio svoj šut, Youngeru i Zalankiju je branio Anić pa je Butić svojim drugim golom, opet sa desnog vanjskog, ovoga puta iz igrača više smanjio na 5:7. No, na isteku treće četvrtine ponovo uplivavanje Ivovića ispraćeno odličnom asistencijom Zalankija pa Recco u posljednji period ipak ulazi sa nešto lagodnijih +3.

Nije bilo niti blizu neizvjesnosti u završnici, Fondelli je na početku četvrtine „prepušteno” na M zonu pucao sa srednjeg, i pogodio, Fatović pucao iz faula, ali iz 6 metara, Anić loše bacao kod pokušaja kontre ali se iskupio uzevši loptu Kakarisu u kontri. Recco je ponovo držao 3-4 gola razlike, zahvaljujući „probuđenome” Cannelli koji je u ovoj četvrtini zabio 3 gola ponovo dolazio i do +5 pa je krajnjih 10:13 još i sasvim pristojan rezultat koji su ostvarili domaći, izgleda sasvim pomireni i svjesni da im je jedno od prva dva mijesta u ovoj skupini ipak nedostižno. Treba spomenuti da Marelja nije u ovoj utakmici mogao računati na Bukića i Radovića što je bio dodatni hendikep, ali teško da bi ovakvom igrom i sa njima Jadran mogao pružiti ozbiljniji otpor talijanskome prvaku. Kod domaćih teško da se neko može izdvojiti i reći da je dobro odigrao, Fatović najefikasniji sa 3 gola od kojih su 2 bila u posljednjoj četvrtini, ali imao je i on spomenutih pogrešaka. Kod Pro Recca Ivović i dalje, s ovoliko godina i nakon ozljede, pruža nevjerojatne partije pa je on svakako igrač utakmice.

Odgovori