Jadran potvrđuje ulazak u Ligu prvaka

Prije 3 dana odigrane su prve utakmice posljednjeg, trećeg kruga kvalifikacija za ovogodišnju Ligu prvaka u kojima su ostvareni očekivani rezultati. Jadran, OSC i Brescia su već praktički potvrdili svoj plasman u grupnu fazu Lige prvaka dok je nešto više neizvjesnosti ostalo u srazu Crvene Zvezde i Savone.

Jadran je u razmaku od 3 dana 2 puta pobijedio Mladost i to ukupno s 15 razlike. Nakon što je na Savi slavio u Prvenstvu Hrvatske 15:7, sada je u prvoj utakmici play offa Lige došao do pobjede 14:7. Sada su nešto lošije ušli u utakmicu i nakon prvih 8 minuta bilo je 1:3. Međutim, u ostatku utakmice bilo je 13:4. Odmah su na početku druge Bukić i Harkov izjednačili, Šetka je dobio vodstvo, a zatim Butić s dvije kontre počeo povećavati prednost. Kasnije se priključio i Dobud s golgeterskim učinkom. Dva puta mu je Šetka asistirao na prvu stativu, a za kraj je zabio vijak u svom stilu s bekom na leđima. Osim toga zaradio je najmanje 6 igrača više.

Jadran je igrao raznolike akcije s igračem više. Od klasične izolacije na Harkova na desnom krilu kada se on izvlači prema vanjskome, pa akcije 3-3 gdje je najčešće Šetka onaj koji realizira ili asistira iz vanjske linije, pa do brzog protoka lopte gdje su zadnja dva dodavanja lijevi vanjski – desno krilo – desni vanjski koji se prethodno postavi nešto više u desno, na liniju 4 metra i na prvu šutira. Nakon loše prve četvrtine u kojoj su imali realizaciju 0/4 do kraja su nanizali 9/11.

Bit će zanimljivo pratiti koliko će Jadran ove sezone pokazati u Ligi prvaka. Prije dvije godine, u prekinutoj sezoni, imali su omjer 2 1 7, a godinu ranije 6 0 8 i oba puta bili su daleko od neke konkurentnosti za prolaskom na final8. Ove godine su puno jači i puno ambiciozniji. Međutim, i grupa je puno jača nego tada.

U mađarskom međusobnom okršaju očekivao se prolazak OSC-a, ali isto tako i puno više od Szolnokija bar na domaćem bazenu. Lanjski prvaci Mađarske ostali su bez najboljih igrača, Filipovića, Pijetlovića, Nagyija. Od početka utakmice potpuna dominacija Haraia, Manhercza i ostalih. Od 1:4, preko 2:8 na poluvremenu do konačnih 6:15.

Barcelona je protiv Brescie pokazala puno više. Držala je potpuni egal kroz 3 četvrtine i tek u zadnjoj su Talijani predvođeni Renzutom koji je zabio 7 golova otišli na +4 i konačnih 13:17.

I posljednji par koji čine Savona i Crvena Zvezda je jedini koji zadržao neizvjesnost i u uzvratu. Doduše, gosti su slavili u Italiji 9:8 tako da su i oni sada u ulozi velikog favorita. Trebala bi Zvezda postati treći srpski klubu ovogodišnjoj Ligi prvaka i na taj način nastaviti i s klupskom dominacijom nakon zlatnog reprezentativnog ljeta u kojem su osvojili sva 3 zlata.

19.00     OSC – Szolnok

20.00     HAVK Mladost – Jadran Split

20.00     BVK Crvena zvezda – RN Savona

20.00     AN Brescia – CN Barcelona

Odgovori