Novi Beograd slavio u derbiju s preko 30 golova

https://www.facebook.com/vknovibeograd

Novi Beograd – Radnički 18:14 (3:5) (7:1) (1:3) (7:5)

Bazen: Vlaho Bata Orlić

Suci: Putniković, Anđelić

Igrač više: Novi Beograd 7/11, Radnički 5/11

Peterci: Radnički 2/2

Novi Beograd: G.Pijetlović, S.Rašović 5, Mandić 2, Vučinić 1, D.Pijetlović 3, Martinović, Jakšić 1, Perković, Vlachopoulos 2, Drašović 1, Pedro, Shushuiashvili 3. Trener: Vujasinović

Radnički: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković 3 (1/1), Ćuk 1, Krug, Tanasijević, Pljevančić, Toholj 2, Miličić, Lukić 1, Vrlić 4, Todorovski, Radulović 2 (1/1). Trener: Stevanović

Treće kolo Super lige Srbije donelo je i prvi ovosezonski derbi. Nakon što su uvjerljivo savladali svoje protivnike u prva dva kola, Novi Beograd i Radnički su započeli niz svojih međusobnih susreta čiji se nastavak očekuje uskoro i u Ligi šampiona. Vjerujem da je mnogima poznato koliko se ekipa Novog Beograda pojačala ovoga ljeta te sa kakvim ambicijama ulazi i u domaće i u europsko natjecanje dok su Kragujevčani malo mijenjali sastav u odnosu na prošlu, po njih iznimno uspješnu sezonu. Oni koji su ovoga puta izostali iz satava zbog bolesti bili su V. Rašović i Gogov kod domaćih, te Ukropina kod gostiju. Mandić nakon manje ozlijede prsta imao je  i nešto manju minutažu, narvno bio je i pod velikom pažnjom obrane, dok je na drugoj strani centar Toholj također netom oporavljen ipak dao svoj puni doprinos. Nakon dolaska Vrlića, Stevanović raspolaže sa čak 3 centra (Rus Krug je treći) pa ne čudi previše da su sa te pozicije najviše golova dali ovoga puta, zaradivši pri tome i dosta izbačaja koje su slabo koristili većim dijelom utakmice, praveći pogreške pri dodavanju ili brzopletim šutevima, poboljšavši tu statistiku tek pri samome kraju. Na drugoj strani, Novi Beograd je u početku realizirao isključivo kod brojčane prednosti, a koncentracija u takvim prilikama im je pala tek u trećoj četvrtini kada prilike ne koriste 3 puta za redom.

Radnički je bolje otvorio utakmicu nametnuvši nešto sporiji tempo koji im je više odgovarao, dobro zatvorivši Mandića (uglavnom Radulović), na zonu su pogađali Janković i Branković, iz situacija 1 na jedan sa 2 metra Toholj i Vrlić, te Radulović jedini koristi igrača više, ali ni to iz prave akcije nego šutem kroz 3 bloka. Uz gol Jakšića na startu i još jedan Vlachopoulosa (oba iz igrača više)  gosti su imali neočekivanih +3 do pred sami kraj prve četvrtine kada i Mandić najzad pogađa (opet igrač više) za 3:5. Druga četvrtina donosi pak potpuni obrt kojemu najviše doprinose S.Rašović i D.Pijetlović (3+2 gola), prvi sa par polukontri te realizacijama iz igrača više dok drugi uspijeva zabiti i kraj dva čuvara, a još lakše kraj samoga Ćuka. Plus dvije velike pogreške u obrani gostiju kada u dobrim pozicijama potpuno slobodne ostavljaju ljevorukoga Shushiashvilia i Drašovića, omogućuju domaćima postizanje čak 7 golova u ovoj četvrtini. Pri tome je napad Radničkoga potpuno stao, dva puta brzopleto pokušavaju kod igrača više, Ćuk nema puno prostora za šut, Novi Beograd je koncentriraniji i na 2 metra kod klasičnih napada a tek jednom je Radulović dupliranjem uspio okrenuvši čuvara izboriti peterac za jedini gol svoga tima u ovome periodu, tako da je na poluvremenu bilo velikih 10:6.

U nastavku su se gosti malo pribrali smanjivši na 10:8, ali tada Stevanović zbog šutiranja flašice dobija crveni karton. Tijekom cijele utakmice suci su dosta svirali kontrafaulove za preplivavanja pri polasku u napad ali situacija u kojoj je to suđeno Pljevančiću nije baš tako i izgledala. Sa još po golom na svakoj strani (Radnički najzad uspijeva i sa igračem više), ipak neizvjesnih 11:9 je bilo pred zadnju četvrtinu. Mandić i Ćuk pogađaju kod igrača više početkom četvrtine. U dvije situacije, nakon što je zaradio igrača više, pogreške pravi Vrlić, na drugoj strani Rašović pogađa iz faula, još jedno preplivavanje suđeno Raduloviću koristi za laki gol Shushiashvili te su domaći opet na 4 gola razlike. Vrlić najzad pogađa kod igrača više, ali na drugoj strani i Rašović praktički obezbjeđuje pobjedu svoga tima. Radnički će se primaći još na 15:13 i 16:14 ali je bilo kasno za više od toga, primivši u zadnjoj minuti još dva lagana gola za konačnih 18:14.

Ma koliko moćno po imenima izgledao tim Novog Beograda, očito i logično da, još uvjek, protiv ozbiljnijih protivnika ne ide sve baš tako glatko. Ostaje se vidjeti koliko će Vujasinović uspjeti najprije posložiti svoju obranu iako u napadu zaista ima mnogo aduta. Radnički će, kao i u prošloj sezoni, biti svima neugodan protivnik koga se ne smije uzeti olako, ali će i nedavne uspjehe jako teško ponovit.

Odgovori