Jadranu prvi bodovi uz katastrofalnu završnicu

https://www.facebook.com/LENChampions

Jadran je pobijedio Dinamo 15:13 u utakmicu u kojoj su na momente igrali jako dobro, kao primjerice u drugoj četvrtini, a na momente loše, a zadnju četvrtinu i katastrofalno loše. Čak je Dinamo serijom 5:0 u tri minute zadnje četvrtine došao u priliku da se potpuno vrati u utakmicu u zadnje dvije minute.

Kad Dinamo padne na Poljudu uvijek je odlično. Tu su i prva tri boda uz jako dobru igru u drugoj četvrtini. To je manje više sve pozitivno u ovoj utakmici za Jadran. Golijada, čak 28 golova, ali čak 6 primljenih u zadnjoj četvrtini i lagano spašavanje da se nakon +7, 5 i po minuta do kraja ne dovede pobjeda u pitanje. Na 15:13 imao je Dinamo i igrača više, ali je Jelači obranio Podrug. Nisu Dinamovi igrači imali dovoljno snage da na kraju do kraja stignu, što i ne čudi s obzirom na razliku u kvalitetu (koja rezultira manjom rotacijom) i veliki zaostatak kojega su lovili.

Na početku je Dinamo također igrao poprilično dobro, prvih 8 minuta je prošlo u izjednačenoj igri. Zanimljivo obje momčadi su propustile po 3 igrača više. Tako je Jadran nastavio s iznimno lošom realizacijom iz prvog poluvremena prošle utakmice u Barceloni. Na kraju su i jedni i drugi imali 4/10.

Nakon 3:2 za Jadran u prvoj četvrtini u drugoj Jadran igrao najbolji vaterpolo u ovoj utakmici. Posebice se istaknuo Dužević s dva odlična gola „iz igre“ s pozicije sidruna. Počele su i brojne sudačke greške gdje se nisu sudile topljene lopte (Bukiću), dva metra (Dobudu) i još neke. Obje ove greške rezultirale su golovima Jadrana pa je uz dobru igru i suđenje malo dalo vjetar u leđa. Bilo je grešaka i na drugoj strani kada je recimo Bitadze ostao sam i zabio pored Čaglja uz nesuđeni kontrafaul.

Na poluvrijeme se otišlo s 10:5 i Jadran je mirno kontrolirao utakmicu, a Dinamo je sa svojim smanjenim kadrom u rotaciji padao u igri kako je vrijeme odmicalo. I u trećoj četvrtini Jadran diže prednosti odlazi na 13:6 i 14:7. Iako se u prvoj polovici ovih 8 minuta igralo s podosta grešaka na obje strane tako da se praktički stalno plivalo gore-dole i nakon skoro pune 4 minute nakon još jedne greške u nizu Šetka ostaje sam u rekontri i zabija konačno gol.

Zadnju četvrtinu smo već spomenuli, a tih 5 golova palo je nakon što se Jadran potpuno pogubio u napadu protiv M zone. Harkov je dobio treće isključenje na 15:9 i nakon toga napad bez ljevaka, na M zonu, izgledao je kao da igraju juniori protiv seniora. Neuigrani juniori. Zabijalo se s igračem više (1), na zonu izvana (2), nakon uplivavanja (1) i iz tranzicije (1). Zvao je Smodlaka time out na 15:11, ali ništa nije pomoglo.

Jadran je u ovoj utakmici treba pokazati puno više sigurnosti u igri. Steći malo samopouzdanja pred predstojeća kola. U ovom mjesecu dolaze Novi Beograd i Radnički na Poljud tako da će trebati pokazati puno više. Dobre strane su Dužević koji je zabio 2 gola kao sidrun i zaradio 3 igrača više te Dobud koji je zaradio peterac i 4 igrača više. Dobud je još zabio i iz kontre te dva puta sa stative s igračem više. Vanjska linija mora puno bolje i puno više. Ponajprije Harkov, a i ostali brojni reprezentativci. Među njima najbolji je bio Butić koji je i poslovično borben, a i imao je cijeli niz dobrih asistencija te zarađeni peterac i igrača više zbog kvalitetnih uplivavanja.

Za Dinamo su očekivano najviše pokazali Jelača, Vasić i Sarić. Sarić je bio najbolji. Često je ulazio na poziciju sidruna i zaradio je 2-3 igrača više. Pokazao je i šutersku kvalitetu gdje je individualno rješavao blok i golmana. On je zabio 3 gola, Vasić 4, a Jelača 2. I golman Razmadze se istaknuo s nekoliko jako dobrih obrana

Jadran Split – Dinamo Tbilisi         15:13 (3:2, 7:3, 4:2, 1:6)

Suci: Petronilli (Ita), Haentschel (Nje)

Jadran:  Podrug, Burić 1, Marinić – Kragić 3(2), Čagalj, Butić, Pejković, Bukić 1, Harkov 1, Delić 1, Dobud 3, Šetka 3, Đužević 2, Anić. Trener: Mile Smodlaka.

Dinamo: Razmadze, Tkeshekashvili 1, Dadvani, Imnashvili, Bitadze 1, Jelača 2, Adeishvili, Sarić 3, Giorgadze, Magrakvelidze 2, Vasić 4, Akhvlediani, Gvetadze. Trener: Dejan Stanojević.

Peterci: Jad 2/2, Din

Igrač više: Jad (0/3+3/4+1/2+0/1)= 4/10 (40%), Din (0/3+2/2+1/1+1/4)= 4/10 (40%)