Olympiacos dominantan u Novom Beogradu

https://www.facebook.com/LENChampions

Novi Beograd – Olympiacos 9:12 (2:4) (3:2) (0:4) (4:2)

Suci: Margeta (SLO), Dervieux (FRA)

Igrač više: N.Beograd 4/11, Olympiacos 4/6

Peterci: Olympiacos 2/2

N.Beograd: G.Pijetlović 10/22, S.Rašović, Mandić 1, Shushiashvili 3, Vučinić, D.Pijetlović 2, Gogov, Jakšić 1, Perković, Vlachopoulos 1, Drašović, V.Rašović 1, Joao Coimbra. Trener: Vujasinović.

Olympiacos: Bijač 11/20, Grammatikos, Gkillas, Genidounias 4, Fountoulis 2 (1/1), Gouvis, Bušlje, Mourikis, Filipović 3 (1/1), Chrysospathis 3, Kolomvos, Zerdevas. Trener: Vlachos

Iako većina igrača beogradskoga kluba ima itekako iskustva igranja u najjačim natjecanjima, prva ozbiljnija utakmica njihovog tima u Ligi prvaka nije po njih dobro završila. Ekipa Olympiacosa također je imala pred ovu sezonu dosta bitnih igračkih promjena ali Vlachos nije naročito mijenjao stil igre svojega tima, čvrstinu u obrani, te staloženost u napadu i čekanje svojih prilika. Očekivano je da će pod posebnom pažnjom obrane biti Mandić, očito je također da su u grčkom klubu bili upoznati i s učinkovitošću S. Rašovića i Jakšića koji su također bili dobro zatvoreni. D. Pijetlovića se u nekim prilikama nije moglo sačuvati, ali on je još u trećoj četvrtini izbačen s pravom zamjene, onda je, što mu je već konstanta, faktor “iznenađenja” ostao ljevoruki Gruzijac Shushiashvili sa svoja 3 gola. Jakšić je kasnije, nakon isključenja Pijetlovića, često igrao na 2 metra (zaradio par puta igrača više), ali je Perković ovoga puta bio slabo primjetan. V. Rašoviću je još po toj desnoj strani ostavljeno malo više prostora no on je kao i Mandić postigao samo 1 gol iz dosta pokušaja. Novi Beograd slabo je funkcionirao kod igrača više, osim što su ih blokovi zaustavljali u nekoliko navrata, nakon prvog gola Jakšića sa stative, malo čudno da su kasnije uporno imali te akcije na Drašovića koji je 3 puta bezuspješno pokušavao, kasnije još jednom mislim i Gogov. Na drugoj strani, obrana N.Beograda nije imala rješenja ni za Genidouniasa ni za Filipovića za koje se ionako zna da će zabit ni iz čega, no bilo je i pogreški da se npr. već u prvome napadu ostavi samoga Fountoulisa, ili iz kornera primi gol od Chrysospathisa koji je još u dva navrata bio efikasan po zgodnoj strani. Ako se pogleda samo konačni učinak G. Pijetlovića na golu domaćih, moglo bi se reći da je imao solidno veče, no u najmanje nekoliko situacija njegove se intervencije bile slabe i rezultirale golovima protivnika. Čak i uz dobro čuvanog Mourikisa (Kolomvos je izgleda bio u nekim zdravstvenim problemima), pobrojana četvorka Olympiacosa uspjela je postići svih 12 golova i donijeti pobjedu svome timu ali je očito ključnu stvar učinio grčki prvak svojom obranom, na čelu s Bijačem, ostavljajuć domaće u 2 navrata po 8 minuta bez postignutoga gola.

Nakon početnih izjednačenih 2:2 sredinom prve četvrtine, do njenoga kraja, nakon peterca koji je izborio Bušlje pokupivši pred golom jednu odbijenu loptu, te kontre koju je realizirao po lijevoj strani Genidounias, gosti stižu do +2, da do sredine druge četvrtine golovima Chrysospathisa (igrač više) te iz još jednoga peterca (na Mourikisu) i do visokih 2:6. No i domaći su imali svoje periode, do kraja druge četvrtine, primiču se na samo gol zaostatka. V. Rašović sa srednjeg kod igrača više, Vlachopoulos na zonu, te golom D. Pijetlovića u zadnjoj sekundi nakon kornera, smanjuju na 5:6.

I kada se očekivao neizvjestan nastavak, treća četvrtina donijela je potpunu dominaciju gostiju, Genidounias postiže svoja još 3 gola, dva puta iz vana bez ikakvih akcija (oba puta krivica G. Pijetlovića) i još jedan iz igrača više, Filipović je dodao još jedan iz faula. Bijač je imao nekoliko obrana, od toga dva puta kod igrača manje, kod trećega je S. Rašovića zaustavio blok a najbliži golu su domaći bili kada je Mandić pogodio prečku. D. Pijetlović je u jednom plivanju dobio izbačaj s pravom zamjene te se sve činilo gotovim kada se u zadnju četvrtinu ušlo sa 5:10. Možda su malo prerano gosti krenuli kalkulirati s vremenom tako da domaći golovima Shushiashvilia (3) i Mandića (1) stižu do 9:10 na dvije i pol minute do kraja, uz malo “domaćinski” sudački kriterij (4 puta igrač više u ovome periodu) ali Olympiacos u finišu osigurava pobjedu s još dva gola, Chrysospathis na prebačaj  iz igrača više i Filipović još jednom iz faula donose konačnih 9:12 i bitnu pobjedu u borbi za F8.

Odgovori