Jug opet bolji od Olympiakosa

Olympiakos: Pavić, Mylonakis, Delakas, Genidounias, Fountoulis, Bušlje, Pontikeas, Ntoskas, Mourikis, Kolomvos, Janović, Espanol, Galanopoulos. Trener: Vlachos.

Jug: Bijač, Macan, Fatović, Lončar, Joković, Garcia, Marković, Pavličević, Vrlić, Perrone, Benić, Obradović, Popadić. Trener: Kobešćak.

 

 

Jug je krenuo izvrsno, odmah prvi napad Obradović probija Pavića na zonu sa srednjeg vanjskog. Olympiakos nije iskoristio igrača više i Jug se uskoro odlijepio na 3:0 preko Fatovića koji je fenomenalno uzeo loptu protivniku,pomogao suigraču, i preko cijelog terena plivajući s loptom, ono što je najteže, pobjegao u kontru i zabio. Joković je zabio s igračem više, a tek na kraju četvrtine Kolomvos uz možebitni kontrafaul protiv Macana zabija s 2 metra.

Na početku druge dva napada u nizu Lončar i Vrlić zarađuju peterce koje PErrone koristi. Poptunaje nemoć u napadu Olympiakosa, a Jug svako malo napravi nešto što i pokazuje tih, neočekivanih 5:1. Genidounias je imao 4 neuspješna udarca, dva izrazito loša, ali onda zabija na zonu i kasnije je pokazao da je jako dobar. ipak do kraja četvrtine prvo Marković iz kontre (više loše postavljanje Genidounias u plivanju) te Vrlić iz faula s 5 metara zabijaju za nestvarnih 7:2.

 

I onda još jednom neobjašnjivo, nešto potpuno neočekivano, Jug potpuno staje na obje strane terena. U napadu nemoć, prvenstveno jer je u žestokim okršajima Vrlića i Bušlje na dva metra, Andro odnosio pobjede i nije dozvoljavao da mu jugov sidrun uzme poziciju tako da je obranamogla igrati visoko. S druge strane serija 5 golova u 3 i po minute, potpuni raspad u obrani Juga. Opet Genidounias na zonu sa srednjeg vanjskog, pa Mylonakis iz kontre 2 na 1 nakon loše akcije s igračem više Juga. Zatim sretni gol Fountoulisa jer je lopta od bloka Jokovića promijenila smjer. Zabija uskoro i treći gol Genidouniasa, s igračem više s desnog krila probio je Bijača. I nevjerojatna serija završava golom Kolomvosa koji je nakon 5 sekundi akcije s igračem više ostao potpuno sam na stativi. Tek tada Kobešćak zove time out, barem dva napada prekasno.

Ali i  to je očito bilo dovoljno jer Jug do kraja ove čudne četvrtine radi 3:0 uz 2 gola Garcie i jedan Vrlića. Oba gola Xavi zabija na zonu s desnog vanjskog nakon što je Lončar dosta brzo uzeo poziciju protiv Bušlje. Vrlić zabijas dva metra protiv Pontikeasa tako da Jug ipak odlazi s 10:7 u zadnju četvrtinu.

 

Zadnjih 8 minuta igralo se onako kako smo očekivali cijelo vrijeme. Tek minutu prije kraja zabija opet Genidounias s igračem više iako je jugova obrana potpuno čisto uzela loptu Mourikisu. Na kraju je još Marković zabio zakonačnih 11:8 kadase obrana Olympiakosa nije vratila.

 

Olympiakos – Jug    8:11 (1:3, 1:4, 5:3, 1:1)

 

Opširnije nešto kasnije…