Eger prošao Bresciu

Po prvi put u povijesti Eger je ušao među 4 najbolje momčadi u Europi. Uz dosta muke i nervoze, uz ne baš dobru igru i pravo je pitanje što bi bilo da je na drugoj strani bila neka bar malo bolja momčad. Npr. Barceloneta. Danas ćemo vidjeti je li ih činjenica da su favoriti opteretila, ili jednostavno nisu u formi.

 

 

Harai je još jednom opravdao reputaciju odličnog sidruna i bio prvo ime utakmice. Odmah na početku zabija i to s vanjske pozicije sa 7 metara! Brescia je na startu utakmice imala čak 4 puta igrača više (jednom dva igrača više), a do kraja utakmice još samo 2 puta. Prve dvije akcije su zabili pa su i poveli. Prvo ljevak Nora s jednog, pa Pasković s drugog krila. Posebno loše odigrala je obrana Egera ovu drugu akciju jer je Pasković ostao potpuno sam nakrilu. Imala je Brescia priliku da ode i na 1:3 da Ubović nije nevjerojatno loše dodao loptu za čistu kontru Paskovića. Haraije izborio i realizirao sa stative igrača više.

Još je jednom Brescia povela preko Nore koji pogađa iz faula uz lošu reakciju Mitrovića. Prvi dio utakmice Bedo uopće nije igrao već je Čučković odmarao Haraia. I on je zaradio i sa stative iz brze akcije realizirao igrača više.

U prvih 10-ak minuta utakmice suci Putniković i Schwartz sudili su barem 10 kontrafaulova, skoro podjednako s obje strane. Često odmah nakon obranjenog napada.

 

Prvo vodstvo Egera dolazi polovicom treće četvrtine. Harai je opet izborio igrača više, a Kovacs s lijevog krila odlično zabija. Po realizaciji prvo sam pomislio daje to bio Erdelyi, ali i mladi Kovacs je pokazao kvalitetu u realizaciji. Pred kraj četvrtine Muslim kupi jednu loptu s vode i sa barem 8 metara na prvu pogađa bombu Mitroviću kroz uši.

 

Imala je Brescia igrača više na početku zadnje četvrtine i mogli su opet povesti, ali akcija je bila loša, na kraju Christian Presciutti s desnog krila pogađa u blok. Kažnjava to Vapenski koji uz pomoć Del Lunga provlači loptu za 5:4. Slijedeći napad već viđeno, Harai zarađuje igrača više i onda sa stative pogađa za 6:4 što je na kraju bio konačni rezultat. 3 minute prije kraja Muslim preko vode udara Ćuka i sudac Putniković sudi brutaliti. Erdelyiju Del Lungo brani peterac, a ni u još dva napada Mađari nisu bili ni blizu gola.

 

Muslim je i prije ovog brutalitija jednom preko vode zamahnuo prema glavi Vapenskog. Ali kako je tada promašio, a još i napravio okret za 360 s tijelom, sudac se mogao napraviti da nije bilo ni namjere. Na Muslimu se vidi daje nervozan jer nije spreman. Ne može se više kao prije 4-5 godina dignuti i opaliti bombu. Pogotovo ne ako zacima iti jednom. Još ga i trener Bovo dosta koristi na dva metra gdje se dodatno iscrpljuje. Šteta je to za Muslima jer tek ima 29 godina. Još je Muslim kada je nakon utakmice prolazio kraj Putnikovića fingirao pljuvanje uz sočnu psovku.

 

Što se tiče Egera jedini koji je dobio prolaznu ocjenu je Harai. Ćuka nije išao šut, Hosnyanszkyog već godinama ne služi, a ovaj put ni Erdelyi nije bio opasan. Doduše on je uglavnom opasan isključivo s igračem više, a danas je imao samo jedan pokušaj. Međutim promašio je i peterac i još dva pokušaja iz igre. I Dabrowski je na klupi bio iznimno nervozan. Ako protiv Szolnoka ne odigraju puno, puno bolje očekuje se utakmica kao u finalnoj seriji kada su Denes, Prlainović, Vamos i društvo lakoćom pobjeđivali.

Harai je zabio 3 gola, dva sa stative s igračem više i jedan vanjskih udarcem. Zaradio je još 5 igrača više. Bio je onaj koji je napravio razliku u ovoj utakmici. Trebat će mu pomoć najmanje 3-4 suigrača na ovom nivou ako žele parirati Szolnoku.

 

Brescia je pružila solidan otpor. U početku su dosta dobro zatvarali Haraia, iako im je i čudan kriterij s puno kontrafaulova išao na ruku. Mogli su i bolje iskoristiti nervozu protivnika, ali su radili greške. Prvo Ubović nevjerojatno loše dodaje za kontru, kasnije se odlično oslobodio beka i dobio loptu na ruku, ali mu je ispala pa nije ni šutirao. Morat će još dosta napredovati ako misli naslijediti Nikića u reprezentaciji.

 

Eger – Brescia 6:4 (2:2, 1:1, 1:1, 2:0)

Suci: Putniković (Srb) i Schwartz (Izr)

Eger: Mitrović (9), Angyal, Decker, Čučković 1, Hosnyanszky, Lorincz, Ćuk, Kovacs 1, Erdelyi (0), Vapenski 1, Bedo, Harai 3, Csiszar. Trener: Dabrowski.

Brescia: Del Lungo (7), Guerrato, C. Presciutti, Ranđelović, Pasković 1, Manzi, Muslim 1, Nora 2, N. Presciutti, Bertoli, Ubović, Napolitano, Moretti. Trener: Bovo.

Isključenja: Eger 8 (jedno dvostruko i jedno tijekom brutalitija), Bre 10 (brutatili 3 min do kraja)

Peterci: Eger 0/1, Bre –

Igrač više: Eger (1/1+1/4+1/3+1/3)= 4/11 (36%), Bre (2/4+-+0/1+0/1)= 2/6 (33%)