Marseille pobjedio OSC u Budimpešti

OSC – Marseille 10:13 (5:4) (3:4) (1:2) (1:3)

Suci: Achladiotis (GRE), Haentschel (GER)

Igrač više: OSC 7/19, Marseille 6/10

Dva igrača više : OSC 0/1

Peterci: Marseille 1/ 2

OSC: Mitrović, Brguljan, Manhercz 2, Ranđelović 1, Ukropina, Prlainović 1, Seman, Kovacs 2, Erdelyi 1, Ubović 1, Bundschuh, Harai 2, Levai. Trener: R. Kovacs.

Marseille: Hovhannisyan, Vanpeperstraete 1, Olivon, Izdinsky 2, Čučković, Vernoux, Crousillat 1, Đurđić 4, Marion-Vernoux, Kovačević 1, Vukičević 2 (1/2), Camarasa 2, Šćepanović. Trener: Amardeilh.

 

Nakon iznenađenja u Splitu i pobjede Jadrana nad Jugom, i u grupi B Lige šampiona u ovome kolu jedan krajnje neočekivani rezultat. Osim što je Marseille bio apsolutni outsider u meču protiv OSC-a (koji je do sada imao skor od 3 pobjede), još zanimljiviji je i način na koji su gosti do trijumfa došli. Naime, nakon izjednačene prve dvije četvrtine, u trećoj je Marseille ostao bez čak četvorice igrača i tako nekih desetak minuta do kraja igrao sa samo jednim igračem na klupi. Utakmica je obilovala izbačajima gostiju pri čemu ih je vjećina napravljena na 2 metra no jedan direktni izbačaj dobio je i centar Camarasa kod faula u napadu. Kod ovolikog broja izbačaja naravno da je OSC funkcionirao dok je uspjevao realizirati igrača više, u prve dvije četvrtine tek jedan gol (Ubović) dali su iz igre, ali su zato bili prilično sigurni kod brojčane prednosti. Drugi dio utakmice imao je potpuno drugačiju sliku, svih 9 igrača više domaći nisu uspjeli pretvoriti u golove uz tek 2 dana iz igre što ih je i dovelo do ovakvoga ishoda. Marseille se predstavio kao veoma zanimljiva ekipa, u napadu igraju dosta pokretljivo, nekoliko igrača često mjenjaju pozicije, prilično su sigurni i kod igrača više a insitiranje na oštrijoj obrani ovoga puta im se isplatilo.

 

Kao što sam pomenuo, OSC je u početku do golova dolazio sa igračem više, u prvoj četvrtni, iz 4 takve situacije bili su sigurni, Erdelyi sa ljevog vanjskog kao i Manhercz, Ranđelović i Harai sa stative, uz jedan gol Ubovića kada je Đurđić ostao na njemu te jednom neiskorištenih dva igrača više kod loše odigrane akcije na stativu. Igralo se gol za gol, gosti opasniji po desnoj strani, Vanpeperstreate jednom, ljevoruki Izdinskyi dva puta (jedan iz igrača više) te Vukičević uplivavanjem na 2 metra uz asistenciju Marion-Vernouxa. Ostalo viđeno su nekoliko obranjenih šuteva, Haraiju, Kovacsu, Brguljanu i Vukičeviću. Slična igra i u drugoj četvrtini, igra se gol za gol, igrača više koriste Camaras i Đurđić kod gostiju, Manhercz za domaće. Najzad, nakon jednog neiskorištenog OSC-a gosti sredinom druge četvrtine stižu do prvoga vodstva preko Camarasa koji je pobjegao čuvaru malo u stranu te uspio lobom pogoditi za 6:7. Domaći stižu do poravnaja golom Kovacsa nakon prebačaja sa desne na ljevu stranu (igrač više) a Marseille do novog vodstva iz peterca koga je Prlainović skrivio na Vernouxu, a realizirao Vukičević. Na poluvremenu je ipak neodlučeno, još jednom sa igračem više, sa stative na asist Brguljana pogađa Harai za 8:8.

I u nastavku se rijeđaju izbačaji, najprije za domaće Prlainović pogađa samo stativu, potom i prvi koji do kraja ide van Camarasa u napadu dobija crveni, ali OSC ne stiže čak ni do šuta. Đurđić je ponovo siguran za goste (igrač više) dok domaći (Ukropina) iz takve situcije pogađaju još jednom stativu. Poslije tri minute igre u trećoj četvrtini, Marseille prvi puta ide na 2 razlike golom Kovačevića (igrač više) a Brguljan pogađa i treću uzastopnu stativu za OSC no najzad odbijenu Prlainović iz vana zabija za 9:10. Napolju su već, uz pomenutog Camarase još i Vanpeperstreate, Kovačević a uskoro i Olivon, no domaći i dalje ne dolaze do gola, nakon stativa slijedi i prečka Manhercza ali ne prilikom pokušaja šuta već pogrešnog dodavanja na stativu. Ima i Marseille priliku sa igračem više, Vukičević je izblokiran, a neuspješan je i iz peterca koga je izborio Marion-Vernoux (obrana Mitrovića) te je još sve neizvjesno pred zadnju četvrtinu. Već njenim početkom, Crousillat sa desnog vanjskog vodi goste ponovo na plus 2 a domaći tri puta imaju igrača više i ne koriste ga. Blok gostiju odlično funkcionira i zaustavlja šuteve Kovacsa i Bundschuha dok Đurđić nastavlja svoju seriju, još jednom sa igračem više te je na 4 i pol minute do kraja tri razlike, 9:12. OSC mora brzo do golova ali od toga ništa već Đurđić četvrtim golom razrešava pitanje pobjednika na 3 i pol minuta prije kraja, šutem iz vana za 9:13. Kovcs tek ublažuje poraz kada više vremena nema za preokret, golom za konačnih 10:13.