Najava 5. kola grupe B

Grupa B nudi zanimljivije utakmice u ovom 5.kolu, branitelj naslova Ferencvaros gostuje kod Pro Recca dok u Zagreb stiže Waspo Hannover. Zanimljivo i da se sve 4 utakmice igraju u 20.30

 

Nakon 4 kola vodi Ferencvaros koji ima maksimalnih 12 bodova, slijede ga Recco s 10, OSC 9, Mladost 7 i možebitni borac za plasman na Final8, Marseille sa 6 bodova.

 

Branitelja naslova pomazio je ždrijeb i u prva 4 kola igrali su protiv 4 najlakše momčadi u grupi i upisali lagane pobjede. Još k tome čak su 3 utakmice igrali na domaćem bazenu. Čak i nisu bili previše uvjeljivi jer se recimo Hannover dosta dobro držao kroz veći dio utakmice. Iduća 3 kola bit će pravi test. Iako ni lani nisu bili previše uvjerljivi u grupnoj fazi, dapače.

Recco je upisao 3 pobjede i remi u  Zagrebu. Bijač ove sezone još nije branio nakon neugodne ozljede na nogometu! Ostatak momčadi je prekcan igračima tako da u svakom kolu barem 3 talijanska reprezentativca nisu u udarnih 13. Fountoulis i Varga protiv Mandića i Filipovića, ili Vamos i Zalanki protiv Di Fulvija i Figliolija ili Dobud i Kayes protiv Youngera i Jakšića... u svakom slučaju jako puno velikih igrača. Bit će zanimljivo pratiti i dvoboj dva favorita u izboru Total waterpola za najboljeg igrača prošle sezone, Di Fulvija i Denesa Varge. Sigurno jedna od, ako ne i najjača klupska utakmica u ovom dijelu sezone.

 

Mladost je na 7 bodova i pobjeda u ovom kolu je imperativ. Protivnik je Hannover, nominalno šesta momčad po snazi u ovoj grupi. Protiv takvih se bodovi na domaćem bazenu ne smiju gubiti i za očekivati je da će Mladost lagano doći do novih bodova. Naime, Hannover je poznat da nije obrambeno baš najdicipliniranija momčad. Imat će velikih problema sa kontrom Mladosti. Hannover će sigurno zabiti svoj dio golova, posebice ako Darko Brguljan bude raspoložen, a u pravilu jest protiv hrvatskih momčadi. Nagaev i Radović i s desne strane također trebaju isporučiti svoj udio. Problem će biti kako spriječiti kontru, te kako odigrati pozicijsku obranu. Tako da ne bi čudilo da obje momčadi zabiju preko 10, a da bude 4-5 razlike za Mladost.

Mladost iza ovog kola još gostuje kod Ferencvarosa i dočekuje Marseille pa je očekuju još dosta bitne tri utakmice. Pobjeda i dobra igra su podstrek i za final4 kupa.

 

Marseille i dočekuje Dinamo Tbilisi i nakon velike pobjed protiv OSC-a u Budimpešti, prethodne protiv Hannovera, niza dobrih utakmica u francuskom prvenstvu ovo je prilika da upišu i jednu uvjeljivu pobjedu. 9 bodova nakon 5 kola je odličan učinak i u prilici su da se uključe u borvu za odlazak na final8. Bit će ih zanimljivo pratiti i dalje.

 

OSC gostuje kod Terrasse i morali bi se vratiti na pobjednički kolosjek. Iduća dva kola očekuju ih utakmice protiv Pro Recca i protiv Ferencvarosa na domaćem bazenu i to će im usmjeriti plasman na kraju grupne faze. Imaju potencijala biti i na vrhu, recimo drugi, ali opasni protivnici bi ih mogli vratiti i na četvrto mjesto na kraju grupne faze.