Pro Recco – FTC 13:13

Pro Recco – FTC 13:13 (3:3) (4:4) (3:4) (3:2)

 

Suci: Schopp (GER), Koryzna (POL)

Igrač više: Pro Recco 9/13, FTC 6/10

Peterci: Pro Recco 1/ 2, FTC 2/2

 

Pro Recco: Massaro (8), Di Fulvio (0/1), Mandić 1, Figlioli, Dobud, Velotto, Renzuto 2, Echenique 1, Ivović 3 (1/1), Filipović 4, Di Somma 1, Kayes 1, Prian. Trener: Rudić

FTC: Gardonyi, Zalanki 2, Kallay, Pohl 1, Vamos 1, Bicari 1, Nemet, Jakšić 2, Younger, Varga 4 (2/2), Jansik, Fountoulis 2, Vogel (8). Trener: Z.Varga

 

 

Nakon četiri kola u kojima su se sastajali sa onim slabijim ekipama skupine B FTC je bez poraza i nakon prvoga odigranog derbija, a malo im je nedostajalo da iz Italije ponesu i sva 3 boda. Recco je zabilježio još jedan remi, i ako se za onu utakmicu protiv Mladosti može reći da su je prokockali, ovoga puta su oni bili ti sa malo „sreće“. Talijanskome prvaku i dalje je veliki hendikep na golmanskoj poziciji, a u ovoj utakmici ni iznimno jaka centarska linija nije bila golgeterski raspoložena. Također, igrači FTC-a nisu, i po cijenu izbačaja, dozvoljavali toliko bržih napada i kontri iako je nekoliko uspješnih i bilo. Nisu se golovima posebice istakli ni oni redovito efikasni (Di Fulvio, Echenique, Mandić) pa su najveću odgovornost preuzeli najiskusniji Ivović i Filipović. Igrač više domaćih je bio dosta dobar no za ekipu ovoga kvaliteta premalo su samo 3 gola iz igre. Na drugoj strani FTC također dobar kod igrača više no znali su iskoristiti i pogreške u obrani protivnika kojih nije nedostajalo ali su ih isto i sami činili uz također golmana malo ispod kvaliteta ovoga tima.

 

Prvih desetak minuta golovi su isključivo padali kod igrača više ili peteraca, u prvoj četvrtini gol za gol. Recco je poveo golom Filipovića, FTC nakon prvog neiskorištenog poravnava iz peterca koga je na Youngeru skrivio Figloli a realizirao Varga. Neprecizne šuteve imali su Di Fulvio i Vamos a Massaro je skupio par obrana (Kallay, Fountoulis). Kayes je promašio sa stative kod još jednog igrača više za Recco ali je kod sljedećega iz brze realizacije bio uspješan za 2:1. Zalanki sa srednjeg za goste, pa opet brza akcija koju sa lijeve strane završava Renzuto te na kraju Fountoulis za 3:3 sve sa igračem više. Pokušavali su još Varga (blok) i Mandić koji je promašio. U drugoj četvrtini domaći prvo odlaze na 2 razlike, Ivović sa stative (igrač više) te iz peterca koga je na Mandiću skrivio Varga. Kapetan gostiju brzo realizira još jednoga igrača više a domaći najzad iz igre, Filipović parabolom, a malo kasnije još jednom sa desnog vanjskog kažnjava neodlučnost obrane gostiju za +3. Younger je pokušao izvana (promašaj), Dobud najzad uspio doći do šuta ali je Vogel bio siguran. Gosti ne uspijevaju sa igračem više ali Jakšić koristi neodlučnost obrane Recca i sa loptom prolazi između 2 obrambena te zarađuje novi peterac koga realizira Varga za 7:5. Recco ne koristi najprije prilike kod igrača više, Kayesu i Figlioliju brani Vogel a iz peterca napravljenog na Kayesu Di Fulvio pogađa stativu. Najzad i gol iz igre daju gosti, Jakšić iz faula smanjuje na 7:6, Filipović i Fountoulis su neuspješni iz šuteva, Figlioli također kod igrača više, dobija samo korner, a na isteku druge četvrtine Pohl sa gotovo polovice bazena uspijeva iznenaditi Massara te poravnati na 7:7.

U nastavku neefikasno počinju i jedni i drugi, prilika ima ali su neprecizni kod domaćih Kayes, Figlioli i Di Fulvio, na drugoj strani Fountoulis je zaustavljen blokom a Massaro je sada sa mnogo manje udaljenosti zaustavio šut Pohla. Sredinom četvrtine svoju seriju nastavljaju gosti i to sa još 3 gola, sve iz igre, Fountoulis i Vamos sa svojih pozicija, Varga šraubom sa centarske za + 3 sada za FTC koji ima seriju od 6:0 ali možda i propuštaju priliku da prelome utakmicu kod još jednoga igrača više kada ga brzopleto izvode a Massaro brani Vamosu. Poslije pauze od nekih 9 minuta, najzad i Recco dolazi do gola, Mandić sa desnog vanjskog (igrač više) na drugoj strani sa lijevog Jakšić (isto igrač više) vraća na 3 razlike. Do kraja treće četvrtine Recco se ipak vraća rezultatski, sa igračem više najprije Di Somma sa stative potom Echenique sa 2 metra na nepostavljenu obranu smanjuju na 10:11. Početkom posljednje četvrtine Mandić ne koristi priliku da sa 2 metra poravna a Zalanki je uspješan sa desne strane kod igrača više. Massaro obranom Jakšiću sprječava da gosti odu ponovo na 3 razlike, dok Filipović koristi još jednu pogrešku obrane domaćih (kod ulaska nakon izbačaja) i svojim četvrtim golom smanjuje na 11:12. Bicari sa stative ponovo povećava prednost gostiju (igrač više) sredinom četvrtine na 11:13 ali se to ispostavlja i posljednjim golom gostiju. Renzuto sa ljeve strane u bliži ugao (igrač više) brzo smanjuje na 12:13. Slijedi period na momente kaotične igre na obje strane u kome se malo bolje snalaze domaći. Massaro je koncentriraniji u ovom periodu, brani Fountoulisu i Zalankiju ali Recco ne uspijeva ni sa igračem više zabiti, također ni Echenique ne koristi još jednu pogrešku obrane kod koje ostaje sam na desnome krilu. Ivović je zato neumoljiv nakon što je Vogel neshvatljivo pokušao dodati loptu na 5-6 metara a Di Fulvio presjekao i asistirao pa je na 2 minute prije kraja bilo neodlučeno 13:13. Zalanki promašuje izvana ali faul u polasku upravo neshvatljivo pravi jedan od igrača Recca te i Younger ima priliku za šut ali se Massaro iskupljuje za ranije pogreške. Slično i Vogel braneći Di Fulviju nakon čega domaći gube i loptu, izbačaje u koškanju dobijaju Zalanki i Velotto a na 20 sekundi prije kraja time out zove Z.Varga. Ipak igrači FTC ne dolaze do šuta, Di Fulvio je na dvije sekunde prije kraja dobio izbačaj ali i dovoljno omeo protivnike da pokušaju da upute šut.