Novi Beograd bolji od Olympiacosa

Novi Beograd je lakše od očekivano svladao Olympiacos zahvaljujući Joau Pedru koji je skupio čak 16 obrana od čega 9 s igračem manje. Olympiacos nje mogao tražiti više u utakmici u kojoj je imao realizaciju igrač više 3/17.

Prvi polufinalni par ovogodišnje Lige prvaka čine Barceloneta i Novi Beograd. Domaćin je slavio protiv Olympiacosa 13:11 u utakmici koju je obilježio brazilski golman Joao Pedro s čak 16 obrana (59%) od čega čak 9 s igračem manje i još jednu u polukontri. Potpuno je nadigrao Bijača koji je imao samo 5 obrana (28%). Velike zasluge idu i na račun napada Olympiacosa kojemu je lopta u svakom trećem napadu s igračem više ispadala ili je bila krivo dodana pa je šut išao iz loše pozicije. Većina tih šuteva išla su u prsa golmana koji se tijekom utakmice tako i razbranio i počeo braniti i zahtjevnije šuteve.
Bijač je često kasnio u točnom postavljanju, tako da nije imao puno obrana. Nije mu ni obrana puno pomogla, ali svakako mora puno bolje.

U početnom dijelu utakmice najbolji je bio Vlachopoulos koji je nanizao dva odlična gola s desne strane, uz jednu odličnu asistenciju između, na stativu na Vučinića. Do kraja utakmice imao je ukupno čak 4 asistencije. U kasnijem tijeku utakmice vodeću rolu preuzeo je Granados koji je upisao 5 golova – peterac, dva na zonu s lijevog vanjskog i još dva s igračem više.

Olympiacos nije imao toliko raspoložene igrače koji bi parirali ovoj spomenutoj trojici. Samo je Papanastasiou bio na novu s 3 gola i 3 asistencije, ali on nema vodeću ulogu u ovoj momčadi tako da on nije mogao više od ovoga potegnuti. Filipović, Vamos, Fountoulis, a pogotovo Genidounias, uz ranije spomenutog Bijača ostali su previše dužni za utakmicu ovog nivoa. Između iskustva i slabije fizičke spreme s obzirom na godine, ovaj put je prevagnulo ovo drugo.

Novi Beograd ima još prostora za odigrati bolje. Poglavito Jakšić i Strahinja u napadu. Dok Olympiacos očekuje značajan remont s obzirom na godine Filipovića, Bušlje, Fountoulisa i Mourikisa.


Novi Beograd – Olympiacos 13:11 (4:2, 2:4, 3:1, 4:4)
Suci: Margeta (Slo), Schwartz (Izr)

NBG: R. Filipović, S. Rašović, Martinović, Granados 5(1/1), Vučinić, Pijetlović 1, Drašović 2, Jakšić, Perković 1, Vlachopoulos 2, Skoumpakis, V. Rašović 1, Joao Pedro (16). Trener: Živko Gocić

Olympiacos: Bijač (5), Gkillas, Vamos 3, Genidounias, Fountoulis 2, Gouvis, Dervisis, Bušlje, Mourikis, F. Filipović 3, Dimou, Papanastasiou 3, Zerdevas. Trener: Igor Milanović.

Osobne greške: NBG 17 (4+4+6+3); Oly 11 (3+3+4+1)
Peterci: NBG 1/1, Oly –
Igrač više: NBG /3/3+1/3+2/4+-)= 6/10 (60%), Oly (1/4+1/4+0/6+1/3)= 3/17 (18%)

Odgovori