Olympiacos – Jug 6:5

Olympiacos – Jug 6:5 (2:0) (1:2) (2:2) (1:1)

 

Suci: Colombo (ITA), Kun (HUN)

Igrač više: Olyimpiacos 1/9, Jug 2/10

 

Olyimpiacos: Zerdevas, Mylonakis 1, Skoumpakis, Genidounias 1, Joković 1, Buljubašić 1, Dervisis, Kakaras, Mourikis 2, Gounas, Argyropoulos, Mitrović, Živojinović

Trener: Vlachos

 

Jug: Popadić, Macan, Fatović 1, Lončar, Kržić, Garcia, Lozina, Merkulov 1, Papanastasiou 1, Žuvela, Benić 1, Obradović 1, Jarak

Trener: Kobeščak

Olympiacos je stigao do nove pobjede te i nakon ovoga kola ostao najučinkovitija ekipa natjecanja bilo bi jedino što će se eventualno pamtiti od ove utakmice. Očito smo se i odvikli od duela sa ovako malim brojem golova, a uz to su ekipe djelovale bez puno takmičarskog žara, uglavnom prestatično u napadima, ravno od početka do kraja. Bržih akcija vidjeli smo tek valjda dvije, kod golova Genidouniasa i Merkulova, pokušaja možda još nekoliko ali su ih obrane lako rješavale. Izbačaji su skoro isključivo dobijani na 2 metra a i nihove realizacije su bile iznimno loše,  domaći su postigli gol iz prvog te više niti jedan do kraja, Jug također iz jednoga te Fatović kada mu je povratnik u igru bio gotovo na leđima.  Šutevi kod igrača više nisu dolazili kod naročito izgrađenih pozicija, Jug je više puta pokušavao i preko stative iz loše dodavanih lopti (Lončar, Papanastasiou, Lozina) ali nije bilo realizacije ni iz onih boljih, npr. Merkulov kod zadnjeg igrača više, na drugoj strani Skoumpakis i Buljubašić također promašuju iz takvih pozicija. Dvije slabije obrane Macana i Benića na Mourikisu, možda malo više izašli naprijed Popadić ali i veoma precizan lob Mylonakisa te zona koju je kaznio Buljubašić odnijeli su rezultatsku prevagu na stranu grčkoga prvaka. Jug je nakon gotovo 12 minuta bez gola, uspio uhvatiti priključak ali je svoje šanse kasnije sam prokockao.

Početak utakmice je nagovijestio ono što ćemo gledati do kraja, napadi koji završavaju udarcima iz neizrađenih pozicija a koje golmani lako brane ili su u pitanju promašaji, Genidounias, Joković, Mitrović na jednoj, Garcia, Fatović na drugoj, uz jednu izborenu poziciju i šut Lozine. Mourikis najzad koristi pas koji dobija sa desne strane i pored Benića zabija za 1:0 sredinom prve četvrtine. Jug ne koristi prvoga igrača više pri čemu pokušavaju i Fatović (blok) i Garcia (stativa) dok domaći na drugoj strani kod svoga igrača više isto imaju dva pokušaja Jokovića, najprije korner a potom i gol za 2:0. Fatović promašuje sa ljeve strane kod narednoga igrača više dok Popadić najprije brani šut Argyropoulosa a potom blok zaustavlja šut Genidouniasa kod igrača više za Olympiacos. Druga četvrtina nastavlja neefikasno kod igrača više, Benića i Mylonakisa zaustavljaju Zerdevas i Popadić a domaći dolaze do 3:0 još jednim golom Mourikisa koji zabija šraubom kraj Macana. Jug do prvoga gola stiže sredinom druge četvrtine iz jednog bržeg napada koji Merkulov na nepostavljenu obranu završava za 3:1 a ubrzo koristi najzad i igrača više (iz petoga pokušaja uz time out) Papanastasiou pogađa sa desnog vanjskog za 3:2. Do kraja četvrtine domaći ne koriste još 2 puta igrača više, Skoumpakis promašuje sa stative, Mitroviću brani Popadić no ni Jug nema prilike za poravnanje, kontrafaul sviran Lozini, Benić iz faula šutira ali iz 6 metara.

Treća četvrtina donosi najviše golova, jedan brži napad imaju i domaći koji ostavljen koristi Genidounias sa ljevog vanjskog za 4:2 no brzo uzvraća i Benić jednim svojim dalekometnim udarcem. Slijedi još jedan period bez golova, Olympiacos ne koristi još jednoga igrača više preko stative, Fatović izvana pogađa prečku, Dervisis promašuje također. Obradović odlazi na 2 metra i zabija šraubom upravo pored Dervisisa za jedino poravnanje, na 3 minute do kraja treće četvrtine je 4:4. Gounas ne koristi priliku sa igračem više (obrana Popadića) ali ni Fatović za Juga za preokret (promašuje). Kazna brzo stiže preko Mylonakisa koji lob dijagonalom sa desnog vanjskog donosi ponovo prednost domaćima. Obradović još jednom uzima poziciju na 2 metra no ovoga puta njegov šut zaustavlja Zerdevas, a na samom kraju četvrtine gosti još jednom imaju priliku sa igračem više ali i malo vremena te Papanastasiou ne uspijeva sa stative skrenuti lopzu u gol (obrana). Početak posljednje četvrtine isto je bez golova. Popadić skuplja obrane na šuteve Mylonakisa i Jokovića, blokovima su zaustavljani Gounas i Genidounias ali Jug u napadu pravi nekoliko pogreški te jedinu priliku ima Garcia koji pogađa stativu. Ima Jug i igrača više ali Garcia 2 puta pokušava baciti ka Lozini na stativu i ne uspijeva. Buljubašić na Jugovu zonu zabija sa desnog vanjskog i Olympiacosu donosi dva razlike na tri minute prije kraja. Novog igrača više uma Jug, Obradovićev pokušaj završava kornerom, Kobeščak zbog protesta dobija crveni karton a Fatović ipak realizira na isteku igrača više sa ljeve strane, malo više od dvije minute do kraja je 6:5. Ima i Olympiacos igrača više te priliku da riješi utakmicu no ne uspijevaju iz dva pokušaja (blok i obrana) pa Jug ima napad ipak za poravnanje i također čak dvije prilike koje ne koristi Merkulov, najprije sa stative mu brani Zerdevas a potom šutem sa ljevog krila pogađa samo prečku a sva tri boda ostaju ipak u Pireju.