Olympiacos prekinuo crni niz

Spandau 04 – Olyimpiacos 7:11 (2:3) (1:3) (2:2) (2:3)

 

Suci: Margeta (SLO), Vogel (HUN)

Igrač više: Spandau 04 3/10, Olympiacos 2/6

Dva igrača više: Spandau 04 1/1, Olympiacos 1/1

Peterci: Spandau 04 1/1, Olympiacos 1/1

 

Spandau 04: Baksa, Saudadier, Gielen, Ćuk, Kholod 3 (1/1), Juengling, Strelezkij 3, Dedović 1, Stamm, Reibel, Restović, Pješivac, Thom. Trener: Kovačević.

Olympiacos: Zerdevas, Mylonakis, Skoumpakis, Genidounias 1, Joković 1, Buljubašić 1, Dervisis, Kakaris 2, Mourikis, Gounas 1, Argyropoulos 2, Mitrović 3 (1/1), Živojinović. Trener: Vlachos.

 

Oba tima ovom utakmicom prekinula su svoje serije, Spandau nakon dvije pobjede, Olympiacos nakon poraza u derbijima protivu Juga i Barcelonete. Grčki tim, iako ni ovoga puta naročito ubjedljivom igrom, nije dozvolio iznenađenje, kako se obično kaže, odigrali su koliko im je bilo dovoljno za nove bodove, uz minimum neizvjesnosti i ne toliko potrošene snage.  Spandau je uspio parirati samo u prvih desetak minuta, u prvoj četvrtini imali su i dva vodstva, 1:0 i 2:1, no, nakon poravnanja na 3:3 početkom druge četvrtine nisu se više rezultatski primicali Olympiacosu. Ne čudi ako se u obzir uzme da su imali samo dva igrača sposobna nešto učinit u napadu (Strelezkij i Kholod) te da je pored njih još jedino Dedović upisao jedan gol. Igrača više uspjeli su realizirati tek iz sedmoga puta (upravo Dedović) tamo negdje sredinom treće četvrtine. Prilika „iz igre“ također je bilo no ostali očito nisu imali svoj dan, prije nego da je Olyimpiacos odigrao tako jaku obranu. Gosti također nisu bili efikasni sa igračem više, čak su imali i manje zarađenih izbačaja ali su se bolje snalazili kod jednakog brojčanog stanja u bazenu. Kakaris se u nekoliko situacija pokazao predominantnim na 2 metra za bekove njemačkoga tima, osim dva gola izborio je i peterac a gosti su također sa spoljnih pozicija (Mitrović, Buljubašić, Joković) koristili zonu domaćih za uvjećanje svoje prednosti. U drugom poluvremenu je Kovačević pokušao malo više potencirati dupliranja na 2 metra i više proplivavanja no učinak domaćih nije bio po njih povoljniji.

 

Kako sam spomenuo, Spandau je prvi stigao do vodstva, nakon prvog neiskorištenog igrača gostiju, Strelezkij je zabio sa srednjeg, malo kasnije i sa ljeve strane za 2:1 uz iznimno lošu reakciju Zerdevasa. Ako se Strelezkij na početku istaknuo kod domaćih, na drugoj strani parirao mu je centar Olyimpiacosa Kakaris (Mourikis je igrao sa maskom preko lica uslijed ozlijede pa nešto manjom minutažom) koji je najprije okrenuo beka i izborio peterac (realizirao Mitrović) a potom još jednom bio uspješniji od obrane domaćih te sam poravnao na 2:2. Argyropoulos je prvo vodstvo donio Olympiacosu golom sa stative na asist Mitrovića (igrač više) a Spandau čak četiri puta nije bio efikasan kod brojčane prednosti u prvoj četvrtini, dva puta je obranio Zerdevas, uz jedan promašaj i jedan načinjeni kontrafaul. Nekoliko obrana sakupio je i Baksa kod šuteva Jokovića i Buljubašića. Početkom druge četvrtine domaće je i dalje držao Strelezkij koji je na 2 metra obezbjedio peterac za Spandau koga je realizirao Kholod za posljednje izjednačenje na utakmici, 3:3. Olympiacos kod dva igrača viška dolazi do novoga vodstva golom Genidouniasa a sredinom ove četvrtine stiže i na dva razlike preko Jokovića. Restović je pokušavao kod domaćih ali pogodio samo stativu, Saudadierov šut kod petoga igrača više za Spandau obranio je Zerdevas a Mitrović ubilježio još jednu asistenciju nalazeći Gounasa na 2 metra te je na poluvremenu već bilo +3 za goste, odnosno 3:6.

Nastavak donosi, osim spomenute novine u napadu domaćih, malo toga novog što se rezultata tiče. Spandau i dalje ne koristi igrača više a Kakaris donosi svome timu i +4. Restović se i dalje najviše odlučuje šutirati ali ga jednom zaustavlja blok, drugi puta promašuje. Najzad Dedović kod sedmoga igrača više za domaće postiže gol za 4:7 ali i gosti održavaju prednost pogotkom Mitrovića sa srednjeg na zonu. Igrači Olympiacosa dva puta su neuspješni sa igračem više, domaći iz dva pokušaja jednom zabijaju, Strelezkij za 5:8 na kraju treće četvrtine. Polovica posljednjeg dijela protiče bez golova, Kholod mu je najbliži pogađajući stativu, Zerdevas još 2 puta brani Restoviću dok Stamm promašuje gol. Genidounias je blokiran prilikom jednog uplivavanja a gol konačne odluke donosi Buljubašić na malo više od 4 minute do kraja, sa srednjeg, ponovo puno prostora na zonu, 5:9. Spandau također koristi priliku koju je imao sa 2 igrača više, Kholod sa ljevog vanjskog, ali već u slijedećem napadu Argyropoulos prolazi svoga čuvara po ljevoj strani te vraća na +4 za goste. Do kraja još po svoj treći gol, sa igračem više postižu Kholod i Mitrović za konačnih 7:11. Lagani bodovi za Olyimpiacos koji ostaje aktivan u utrci za raspodjelu prva tri mjesta u grupi A.