Olympiacos stopostotan i nakon Szolnoka

Szolnoki – Olympiacos 7:8 (2:3) (3:3) (1:2) (1:0)

Suci: Periš (CRO), Gomez (ESP)

Igrač više: Szolnoki 3/11, Olympiacos 1/5

Dva igrača više: Olympiacos 1/1

 

Szolnoki: Nagy, Angyal, Lazić 1, Subotić 1, Varnai, Pijetlović, Jansik, Rašović 1, Dory 1, Batori, Drašović 3, Szeghalmi, Banyai. Trener: Gocić.

Olympiacos: Zerdevas, Mylonakis 2, Skoumpakis 1, Genidounias, Joković 1, Buljubašić 1, Dervisis, Kakaris 1, Mourikis, Gounas, Argyropoulos, Mitrović 2, Živojinović. Trener: Vlachos.

 

Nakon početnih pobjeda Szolnoki bilježi i drugi uzastopni poraz u Ligi šampiona dok Olympiacos unatoč nekim ne tako ubjedljivim igrama ostaje nakon ovog kola jedini sa maksimalnim učinkom u skupina A. Glavni utisak utakmice mi je bio to koliko su domaći cijelim njenim tijekom insistirali na igri ka 2 metra te koliko je dodavanja išlo ka tamo. Barem 7, 8 puta im je to obrana Olympiacosa onako školski kupila sa bekom i još 2 obrambena na centru no  igrači Szolnoka su i dalje isto nastavljali. Statisika (ako joj je vjerovati) kaže uz samo 5 izbačaja na 2 metra, ali neka je bio i još koji više. Glavni razlog tome svakako je u činjenici da su gosti jako dobro pokrivali vanjske igrače Szolnokija, najčešće tek Rašoviću ostavljajući malo više prostora za šut što je ovaj tek jedanput iskoristio na samome početku, poslije nije ni pokušavao s pokojom iznimkom. Statični u napadu, sa tek ponekim dupliranjem na 2 metra, skoro pa bez, valjda tek jednom Jansik, proplivavanja, najefikasniji je kao najpokretljiviji bio Drašović, uz jako lošeg igrača više, nekoliko golova koje im je poklonio Zerdevas (no i on se kasnije upristojio) te jednu situaciju u kojoj je Lazić 1 na 1 uspio zabiti pored Argyropoulosa. Olympiacos jeste u obrani bio siguran no i kod njih je u napadu škripalo iako su pokazali i raznovrsniju i pokretljiviju igru.  Mnogo pogrešaka, i oni sa jako lošim igračem više, ali uz kontrolu rezultata tijekom cjele utakmice na kraj tek za taj jedan gol bolji.

 

Szolnoki je do jedinoga vodstva stigao u prvome napadu, pomenuti Rašovićev gol, a nakon kornera koji je isto on zaradio, također je kod gola to bila jedna od jako loših Zerdevasovih reakcija. Olympiacos brzo poravnava iz situacije sa 2 igrača više, Skoumpakis sa sastive na asist Jokovića. Domaći kreću sa svojim lošim pokušajima ka 2 metra, a Buljubašić koristi poziciju protiv jednoga bloka za svoj gol i 1:2. Još jedna slaba intervencija Zerdevasa koštala je grčkoga prvaka gola koji je postigao Subotić. Agilni Mylonakis postiže svoj prvi gol sa desne strane, sam, za novo vodstvo gostiju. Do kraja prve četvrtine po još jedan neiskorišteni igrač na svakoj strani, Szolnoki brzopletim šutem, Mitrović kod Olympiacosa pogađa stativu. Joković također iz vana jednom pogađa stativu, Mylonakisu u dva navrata brani Nagy, a za domaće tek jedan pokušaj i promašaj Varnaija.

Nakon greške u dodavanju kod igrača više za domaće početkom druge četvrtine, u brzom napadu Joković ulazi i zabija sa 2 metra donoseći gostima prvi puta 2 razlike. Nakon neuspješnih pokušaja Batorija i Genidounijasa, Szolnoki stiže do gola sa igračem više, isto brzo izvedenim gdje Pijetlović asistira Drašoviću na ljevu stranu za 3:4. Jedini gol sa igračem više postiže Olympiacos nakon Jokovićevog prebačaja Mitroviću, a uzvraća još jednom Drašović ovoga puta sa desnog vanjskoga također iz igrača više. Do zadnjega poravnanja na utakmici dolazi Szolnoki sredinom druge četvrtine, već pomenutim golom Lazića šraubom. Do poluvremena dosta grešaka na obje strane, Doryju i Drašoviću brani Zerdevas, a svoj drugi gol, ponovo ostavljen kod jednog bržeg napada, daje Mylonakis za opet minimalnu prednost gostiju nakon dvije četvrtine, 5:6.

U nastavku Mitrović korist priliku uplivavši po desnoj strani dok Drašović postiže svoj treći gol sa ljevog vanjskog, nedugo potom još jedan pokušaj Drašovića no uspješniji je bio Zerdevas nakon čega Kakaris isplivava po desnoj strani i kod situacije 2 na 2 uspijeva daleko od svoje pozicije zabiti u bliži ugao u kome stoji i, očajni u ovoj situaciji, Nagy, za 6:8. Zanimljivo, ovo je bio i posljednji gol Olympiacosa na utakmici iako je do kraja ostalo čitavih 12 minuta. Do kraja četvrtine Szolnoki ne koristi dva puta igrača više, jednom i uz time out, a greške na drugoj strani rijeđaju i gosti.

Posljednja četvrtina ne donosi ništa novoga, domaći imaju čak 5 situacija sa igračem više, prve 3 ne realiziraju, najbolju priliku je imao Lazić koji sa stative pogađa prečku, ostale dvije loši šutevi Batorija. U zadnje dvije minute ulazi se najprije Mitrovićevom prečkom kod igrača više, a onda najzad i gol Szolnokija iz četvrtoga igrača više u ovoj četvrtini. Postigao ga je ljevoruki Dory sa srednjeg i na minutu i pol prije kraja smanjio na 7:8. Još jednoga igrača više ima pri kraju Olympiacos no i Joković sam pogađa okvir gola. Na 20 sekundi do kraja slijedi i peti igrač više za domaće i ipak prilika za poravnanje, upropastili su je lošim dodavanjem i na kraju slabim šutem i promašajem Drašovića.