Olympiacos za gol bolji od Brescie

Olympiacos – Brescia 8:7 (2:1) (4:2) (0:1) (2:3)

 

Suci: Margeta, Raković

Igrač više: Olympiacos 4/9, Brescia 5/11

Olympiacos: Pavić, Mylonakis, Skoumpakis 1, Genidounias 1, Fountoulis 1, Kakaris, Dervisis, Bušlje 1, Mourikis 2, Gounas, Argyropoulos 1, Obradović 1, Zerdevas. Trener: Vlachos.

Brescia: Del Lungo, Garozzo, C.Presciutti 3, Figlioli, Gallo, Rizzo, Muslim 1,  Nora, N.Presciutti 1, Bertoli 1, Janović, Vukčević 1, Morretti. Trener: Bovo

 

Lanjski prvak dosta je slabije izgledao kroz ovu sezonu iako je bivao sigurniji kako se ona primicala kraju. Brescia je imala drugačiju putanju forme tokom sezone, u jednom momentu su na krilima Figliolija i Muslima izgledali odlično da sam ih smatrao osobnim favoritima iz senke za ovaj F8, da bi pred kraj grupne faze ipak pokvarili taj utisak no ovdje se svakao očekivala neizvjesna utakmica. Iako je u obje ekipe dosta iskusnih igrača ponajbolji utisak je ostavio onaj najiskusniji, Pavić na koga je pao sav teret praznoga hoda Olympiacosa od dobrih 12 minuta kada su bezopasno delovali u napadu, a Brescia prijetila vraćanjem u potpuni rezultatski egal. Ono što je falilo talijanskome timu svakako golovi tri vrlo bitna igrača, Figliolija, Janovića i Rizza koji su na kraju ostali bez učinka. Također je, valjda iz njemu poznatih razloga, Bovo pokušavao sa Bertolijem i N. Presciutijem na 2 metra pa to nije izgledalo toliko opasno kao kada su Muslim i Vukčević bili u punoj formi, uspjelo se Mourikisa natjerati na 2 izbačaja no on se nekako održao do kraja utakmice i uspio ispuniti svoju kvotu golova. Fountoulis i Genidounias su također bili ispod svojega prosjeka, Obradović isto jedan gol, ali itekako u bitnom trenutku. Sve u svemu jako tvrda utakmica, kako je Andrija i najavio samo gol razlike, nakon ubjedljivijeg početka Olympiacosa da bi u drugome poluvremenu postigli samo 2 gola, ali ipak sačuvali prednost i izborili polufinale.

 

Kada god gledam Bresciu i na startu suci krenu svirati izbačaje mene postane strah da što će se sve tu do kraja dešavati i hoće li ih nagurati do 25, 30. I ovoga puta krenulo je sa izbačajima, srećom ostalo je u granicama normale, po jedan na svakoj strani zaustavili su blokovi (Janović i Fountoulis), dva puta je pokušavao i Figlioli (blok i obrana) da bi Fountoulis ostavljen na nekih 8 metara pogodio za 1:0 nakon tri minute igre. Na 2:0 povisio je Argyropoulos iz drugoga igrača više za Olymipacos, sa ljeve strane u bliži kut. Poslije time outa koji je zvao Bovo C. Presciutti sa ljeve strane donosi prvi gol Bresci, i jedni i drugi ne uspijevaju preko 2 metra, Genidounias iz vana isto, Pavić još jednom brani Figlioliju kod igrača više dok Olympiacos ne uspijeva sa stative kod svoje brojčane prednosti.

Početak druge četvrtine donosi poravnanje iz igrača više – Bertoli sa stative da bi na drugoj strani isto tako uzvratio Skoumpakis. Pavić je u glavnoj roli kod narednog igrača više za talijansku ekipu kada pokušava Nora, malo kasnije obranio je i N. Presciuttiju isto kod igrača više. Olympiacos sigurniji te svoja 2 realizira, Genidounias sa nezgodne strane, a potom odbijenu loptu Del Lunga kupi Mourikis i donosi grčkome timu 3 razlike. Brescia deluje razbijeno kada u manje od dvije minute prima i treći gol iz kontre u kojoj Bušlje uplivavši na 2 metra pogađa za 6:2. Do poluvremena Vukčević (igrač više) ipak smanjuje na 6:3.

U trećoj četvrtini Olymiacos potpuno pada u napadu no u obrani se ipak drže dobrim djelom zahvaljujući Paviću koji još dva puta brani Figlioliju (jednom kod igrača više), jednom N. Presciuttiju, a Brescia ne koristi još dva puta igrača više, jednom bez šuta te uz još edan promašaj Figliolija. Precizan je jednom bio C. Presciutti kod brzo izvedenog igrača više za 6:4 dok je Del Lungo branio šuteve Genidouniasa i Skoumpakisa, blok zaustavio Gounasa kod igrača više, a Argyropoulos pogodio prečku.

Posljednja četvrtina počela je još jednom obranom Pavića N.Presciuttiju i dalje neefikasnim Olympiacosom sa igračem više da bi C. Presciutti još jednim golom kod igrača više smanjio na 6:5 malo manje od 6 minuta do kraja. Još jedan šut iz vana Fountoulisa brani Del Lungo no ubrzo isti igrač odlično asistira još bolje postavljenom Obradoviću na 2 metra koji posle 12 minuta najzad donosi gol svome timu za 7:5. Brzo uzvraća Muslim koji se izvukao na 5 metara  za 7:6, a Olympiacos najzad uspijeva iz igrača više, Mourikis sa stative ponovo donosi dva razlike. Drama slijedi kada je i N. Presciutti efikasan sa stative kod igrača više te je 8:7 na dvije minute do kraja. Del Lungo brani šuteve Gounasa i Fountoulisa, a minutu prije kraja Bovo zove time out. Ipak Vukčević gubi loptu na 2 metra, Olympiacos je čuva do kraja svog napada, a Pavić još jednom obranom odvodi svoj tim u polufinale.