Barceloneta uvjerljiva protiv BPM

Barceloneta – BPM Sport Management 12:7 (2:1) (4:1) (3:3) (3:2)

 

Suci: Berishvili, Dervieux

Igrač više: Barceloneta 3/9, BPM Sport Management 4/9

Dva igrača više: Barceloneta 1/1

Peterci: Sport Management 0/1

 

Barceloneta: Lopez, Famera1, Granados 3, Munarriz, Vrlić, Larumbe, P. Linares, Fernandez 1, Tahull 1, Perrone 3, Mallarach 1, Bustos 1, M.Linares. Trener: Martin

BPM Sport Management: Lazović, Dolce, Damonte, Alesiani, Fondelli, Di Soma1, Drašović 1, Bruni, Mirarchi 4, Luongo 1 (0/1), Casasola, Valentino, Nicosia. Trener: Baldineti

 

 

Talijanska ekipa napravila je već prilično iznenađenje plasiravši se na finalni turnir no preko Barcelonete nisu mogli dalje od četvrtine finala. Svakako se očekivalo da možda pruže ozbiljniji otpor španjolskome prvaku, ali su se rezultatski uspjeli držat tek prvih desetak minuta da bi do poluvremena sve bilo praktički riješeno. Baldineti se držao svoje taktike sa dosta mjenjanja pozicija u napadu što im je moguće malo poremetilo tranziciju ka obrani, a Barceloneta iskoristila za nekoliko golova iz kontri. Jednom je Lopez imao asistenciju Bustosu, jednom je to bilo iz tri poteza Lopez-Famera-Tahull, u drugoj četvrtini čak 2 puta u 30 sekundi kada je španjolski tim otišao na +4. U obrani je talijanski tim najviše pažnje obratio na 2 metra ostavljajući vanjske dosta slobodne, što Barceloneta ipak nije do kraja iskoristila (primjerice Munarriz bez gola) inače bi razlika bila i veća. Barceloneta je dobro zatvorila najopasnijeg pucače protivnika Luonga (1 gol) pri čemu je bitnu ulogu svakako imao i dosta sigurni Lopez. Na drugoj strani je Lazović je u početku isto bio jako dobar, a kasnije su ga naročito oni golovi iz kontri poremetili tako da je zamjenjen u trećoj četvrtini. Nije izostalo ni poteza da Sport Management očuva reputaciju „prljave“ ekipe – udaranje Vrlića nakon što je na njemu suđen izbačaj ili jurnjava za protivnikom u zadnjih 20 sekundi kada je sve već odavno gotovo. Jedini segment u kome je talijanska ekipa uspješno parirala bio je na kraju igrač više gdje Barceloneta nije imala rješenje za Mirarchija na stativi.

 

Taktika talijanskoga trenera delovala je uspješno, barem što se obrane tiče u samome početku, Lazović dosta siguran, a vanjski šutevi igrača Barcelonete ne tako opasni i precizni. Sport Management dolazi do svoga jedinoga vodstva golom Drašovića nakon 6 minuta bez pogotka no Barceloneta odmah odgovara, Bustos ostaje sam kod dupliranja na 2 metra i poravnava, a potom i pomenuto bacanje lopte preko cijeloga bazena Lopeza koji pronalazi Bustosa za njegov drugi gol. Početkom druge četvrtine Sport Management zarađuje svoga prvoga igrača više i stiže do poravnanja preko Mirarchija na asist Alesianija, Lazović je i dalje siguran i skuplja obrane, Barceloneta neuspješna i iz drugoga igrača više. Drugoga igrača više ne koristi, uz time out, talijanski klub, a Granados sa ljevog vanjskog donosi novo vodstvo španjolskome timu koje uvjećava Fernandez iz novoga igrača više za  Barcelonetu, 4:2. Korner je najbolje što Sport Management uspijeva izboriti u napadu, Tahull ne uspijeva sa stative kod igrača više kao i Luongo na drugoj strani iz takve situacije nakon čega slijedi kontra u kojoj Perrone upravo njemu bježi i zabija za 5:2. Drašović je zaustavljen u šutu kod narednoga napada pa ponovo slijedi kontra i gol Tahulla za već velikih 6:2.

Barceloneta na kraju druge četvrtine ima još jednoga igrača više, Munarrizov šut Lazović šalje u korner, a nakon pauze na poluvremenu osvojenoga sprinta Perrone realizira toga igrača više i donosi svome timu +5. Nakon topljene lopte Brunija na 2 metra Munarriz opet dobija korner, a Famera iz vana pogađa za 8:2 nakon samo minute i pol igre u trećoj četvrtini. Nakon desetak minuta igre bez Sport Management dolazi najzad do svoga trećeg gola (Di Soma) no Barceloneta održava prednost golom Granadosa (igrač više) dok Luongo ne uspijeva realizirati peterac koji je izborio, najprije pogađa stativu a potom mu brani Lopez. Mirarchi kao i kod svog prvog gola dobija asist od Alesianija te smanjuje na 9:4 (igrač više) a kod narednoga ne uspijeva Fondelli (obrana Lopeza). Barceloneta ne koristi jednog za drugim igrača više, obranu Granadosu bilježi Nicosia koji je zamenio Lazovića, na drugoj strani Lopez brani kontru Luonga ali ne i još jedan šut Mirarchija kod igrača više te Sport Management smanjuje na 9:5 pred poslednju četvrtinu. Eventualni povratak u igru Sport Management ne iskorištava iz dva pokušaja Luonga kod igrača više koje brani Lopez, a Mallarach ostavljen pogađa dijagonalu za 10:5 na 6 minuta do kraja. Minutu kasnije i formalno je sve gotovo kada Perrone pogađa kod dva igrača više za nedostižnih 11:5. Do kraja još vidimo i četvrti gol Mirarchija, treći Granadosa i najzad Luonga. Nekoliko minuta na golu Barcelonete skupio je i M. Linares njegov tim mjesto u polufinalu sa konačnih 12:7.