Olympiakos – BPM 11:5

Olympiacos – BPM Sport Management 11:5 (2:1) (2:3) (2:0) (5:1)

 

Suci: Buch (ESP), Mustata (ROU)

Igrač više: Olympiacos 4/6, BPM SM 1/6

Peterci: BPM SM 1/1

Olympiacos: Pavić, Mylonakis, Skoumpakis 1, Genidounias 1, Fountoulis 4, Kakaris 1, Dervisis, Bušlje, Mourikis 1, Gounas 2, Argyropoulis 1, Obradović, Zerdevas

Trener: Vlachos

BPM Sport Management: Lazović, Dolce, Alesiani, Fondelli 1, Di Somma, Drašović 1, Bruni, Mirarchi 2, Luongo (1/1), Casasola, Valentino, Nicosia

Trener: Baldineti

 

 

Susret koji je trebao odlučiti o pozicijama 2 i 3 skupine B (teoretski, uz čudo u Dubrovniku moglo je i prvo mjesto bit u igri) i puno prostora za kalkulacije kome šta više odgovara na finalnome turniru.  Možda je znakovito bilo što priželjkuju gosti koji su u utakmicu ušli sa 12 igrača (Damonte je falio) te Nicosiom na golu, no nije ni kompletni Olympiacos naročito zapinjao pa je sve sličilo nekakvom malo jačem treningu, posebice drugo poluvreme u kojem je talijanski predstavnik potpuno stao u napadu a i u obranu im se baš nije dalo brže vraćat. Kako god, meč koji svakako ne prikazuje realnu sliku trenutačne forme i mogućnosti ovih ekipa u završnici natjecanja. Branitelj naslova u nekoliko zadnjih kola sliči prošlosezonskim partijama, te ipak sa dozom optimizma može na F8 dok je za Sport Managementu i ovaj plasman sigurno veliki uspjeh.

Kao što sam pomenuo, ni jedni ni drugi nisu u utakmicu ušli sa previše žara, do prvoga gola stigli su nakon nekoliko minuta igre domaći, Genidounias je izvana zabio na isteku napada pri čemu je jako slabo reagirao i golman Nicosia. Slijedi ponovo nekoliko minuta „praznoga hoda“ uz pokušaje Fondellija i Di Somme za goste, Mourikisa za domaće a do poravnanja dolazi nakon jednog bržeg napada Sport Managementa te nepostavljene obrane domaćih što za šut koristi Drašović. Tek po jedan izbačaj na svakoj strani u prvoj četvrtini, gosti ga ne koriste a Olympiacos iz svoga igrača više dolazi do novoga gola, iz njihovog klasičnog prebacivanja, Mylonakis sa desne Gounasu na ljevu za 2:1. Početkom druge četvrtine koriste domaći i drugoga igrača više, Fountoulis sa srednjeg zabija za 3:1 a vrlo brzo do gola stiže i Mourikis koga ne uspijeva zaustaviti Valentino te domaći stižu do +3 nakon minutu i pol igre u drugoj četvrtini. Gosti greše par napada u dodavanjima dok grčki prvak svoje napade okončava kontrafaulovima. Još jednog igrača više ne koristi talijanski tim, Di Sommi brani Pavić, Genidouniasu i Fountoulisu na drugoj strani Nicosia. Do drugoga gola gosti stižu preko Fondellija koji je ljepo uplivao te dobio asist od Alesianija a nakon još jednog promašaja domaćih slijedi i peterac koga je skrivio Kakaris a Luongo pretvara u gol za 4:3. U dvije i pol minute gosti stižu do trećeg gola u nizu te do poravnanja na 4:4. Strelac je bio Mirarchi, izvana uz slabu intervenciju Pavića koji je dohvatio tu loptu ali je ne i zaustavio pa je neodlučeno bilo na poluvremenu.

Kada se činilo da nas čeka barem rezultatski neizvjesna utakmica uslijedio je potpuni pad talijanskoga tima u nastavku. Napadi neorganizirani i sa puno pogrešaka u dodavanjima, još dva puta nisu iskoristili brojčanu prednost (Mirarchi i Fondelli) što su domaći kaznili 2 puta u trećoj četvrtini, na njenome početku, Fountoulis je pobegao po lijevoj strani i zabio za 5:4, dok je sredinom četvrtine Kakiris, dvadesetogodišnji centar kome ove sezone Vlachos često ukazuje šansu, nakon zarađenog izbačaja iz brze akcije i realizirao za 6:4. Imali su uz golove i grčki igrači niz promašaja sa vanjskih pozicija no Fondelli i Bruni nisu to uspjeli kazniti. Posljednja četvrtina je donijela tek pravi potop talijanskoj ekipi. Fountoulis je još 2 puta bio nezaustavljiv po ljevoj strani, Gounas precizan iz vana, Skoumpakis sa stative kod igrača više na asistenciju Obradovića, Argyropoulis iz uplivavanja, te su domaći nakon nanizanih 5 golova u 5 minuta stigli do 11:4. Vlachos je u međuvremenu zamjenio i Pavića te je na golu završio Zerdevas koji također nije imao puno posla, istina primio je jedan gol, najzad su gosti iskoristili jednoga igrača više kada lopta brzo ide na Mirarchija a ovaj postiže gol za konačnih 11:5. Olympiacos kao drugi u grupi B igrat će u četvrtini finala protiv Brescie dok Sport Management za protivnika ima Barcelonetu.