Olympiakos Hannover

Olympiacos – Hannover 11:7 (3:0) (3:0) (1:3) (4:4)

 

Suci: Margeta (SLO), Jervieux (FRA);

Igrač više: Olympiacos 4/8, Hannover 4/7

Peterci: Olympiacos 1/1

 

 

Olympiacos: Pavić, Mylonakis 1, Delakas 1, Genidounias 2, Fountoulis 2(1/1), Nikolaidis 1,

Dervisis 1, Bušlje 1, Mourikis, Gounas 1, Argyropoulos 1, Obradović, Galanopoulos

Trener: Vlachos

 

Hannover: Schenkel, Ćorušić, Bukowski 1, Real 1, Da.Brguljan 2, Radović 1, Jokić,

Preuss, Sekulić, Estrany 1, Ban, Winkelhors 1, Sučić

Trener: Seehafer

 

Često se na ovoj stranici moglo čitati i komentirati o načinu rada LEN te „biserima“ koji se pojavljuju na njihovom zvaničnom portalu pa da dodam i ja par novijih. Naime, prvi plan je bio da odgledam i nešto napišem sa utakmice Jadran – Szolnoki koja je najavljena za 18:30, no, utakmica je počela uru ranije zapravo i kada sam se uključio mađarski prvak je već imao 9 razlike. Iako na LEN portalu stoje (bez napomene) lokalna vremena početka utakmica, pri čemu jedino Dinamo i Olimpiakos kao domaćini nisu u istoj vremenskoj zoni sa ostalima, nije jasno kako za Herceg Novi nisu mogli pogodit. Znajući za ovo o lokalnim vremenima, na utakmicu Olimpiakos – Hannover sam se regularno uključio, ali onda slijedi novo iznenađenje potkraj prve četvrtine. Nestaje slike iz Pireja i ide, sa tada još potpuno praznoga, Reccovog bazena, i to neko primjećuje tek nakon 15 minuta, te se u Grčku vraćamo krajem druge četvrtine. Ovo sve je ostavljeno i na snimku koji se može pogledati na Dailymotion LENTV kanalu.

Sama utakmica upravo je bila odlučena rezultatski nekako u tom periodu koji se nije mogao vidjeti. Domaći jesu bili favoriti, no, tim Hannovera po imenima, pa i nekim prethodnim utakmicama nije nikako bio za potcjenit. Čini se, kao što je i njihov trener pred meč rekao, da su u utakmicu ušli opušteno tj. preopušteno. Nije ni Olimpiakos delovao ozbiljnije tijekom većeg dijela utakmice pa je utisak često bio da se gleda neki malo ozbiljniji trening. Tako je krenula i prva četvrtina u kojoj za prvih 5 minuta osim jednoga šuta Reala niti jedan nije išao u okvir gola, bez akcija i sa dosta pogreški u dodavanju na obje strane. Tek u zadnje dvije i pol minute Olimpiakos kreće sa golovima, Genidounias u glavnoj roli kod sva 3 gola, najprije sa igračem više dovodi domaće u vodstvo, potom izbori u kontri peterac nakon što su gosti loše odigrali igrača više (realizirao Fountoulis), te još jednom zabija za 3:0. U drugoj četvrtini raspucavaju se ostali igrači Olimpiakosa, Mylonakis, Dervisis, Delakas za 6:0 dok Hannover ne koristi ni četvrtoga igrača više.

Treća četvrtina donosi opuštanje domaćih pa i Hannover najzad dolazi do golova, iz petoga puta sa igračem više zabija bek Real, +6 drži Fountoulis iz vana, Estrany (igrač više) te na kraju četvrtine iz rekontre centar Winkelhors smanjuje na 7:3.

Nakon dva propuštena igrača više u trećoj četvrtini Olimpiakos poboljšava ovaj segment igre u nastavku realizirajući 2 puta preko Gounasa i Dervisisa za ponovnih +6 i definitivnu odluku o pobjedniku. Slijede serije od po 2 gola za svaki tim uz igru sa jako slabim obranama, kao što već pomenuh, trening atmosfera, Brguljan i Bukowski za Hannover, fina šrauba Nikolaidisa, pa potom zabija Bušlje sa ljevog krila (igrač više) a poraz gostiju ublažuju Brguljan i Radović, na pristojnih 11:7.

Olimpiakos više no rutinski stigao do novih bodova za sigurno prvo mjesto u grupi A  bez puno umaranja i ozbiljne igre. Zanimljivo, kod domaćih zabijali svi osim u prethodnim utakmicama jako istaknutoga Obradovića, te isto bitnoga Mourikisa.