Sukno se odvojio

izvor: prorecco.it

Nastavljamo s objavljivanjem glasova za Trofej „Rudi Reš“. Danas su na redu Davor i Tomislav koji su Sandru Suknu dali maksimalnih 20 bodova koji se tako malo izdvojio na vrhu:

 

 

Davor  se odlučio za slijedećih 5 igrača:

 

1. Sukno – Kada je netko proglašen za najboljeg u svijetu, onda se nema što dodati. Možda nije na klupskom planu imao odličnu sezonu, ali sve je nadoknadio na reprezentativnom.

2. Lončar – Cijelu sezonu konstantno dobar. Kako u Jugu, tako i u reprezentaciji, pogotovo u Budimpešti gdje je bio i najbolji centar turnira. Opravdano.

3. Garcia – Vrijedi isto kao i za Lončara. Vukao je Jug u dosta navrata, a njegov gol u četvrtfinalu protiv Italije za 6:6 na kraju treće četvrtine prozvao bih i najvažnijim cijelog turnira.

4. Bijač – Možda nije bio toliko spektakularan kao prošle godine, ali drži visoku razinu koja je dovoljno viša od svih ostalih vratara na svijetu.

5. Obradović – Šteta što je onako završio s reprezentacijom, ali trenutno igra možda i najbolji vaterpolo u karijeri. U Olympiakosu je katica za sve.

 

 

 

Uz pozdrave dančarima, Tomislav po prvi put sudjeluje u izboru za Trofej koji ima težinu:

 

1. Sandro Sukno

Jednostavno najbolji. Bacite pogled unatrag u 2017. i sve će biti jasno. Od svih bolji. Prebolio mononukleozu, lom prsta desne ruke neposredno pred Svjetsko prvenstvo. Unatoč svim nedaćama, unatoč činjenici kako svi znaju da njega treba zaustaviti, nezaustavljiv. Jednostavno, Najbolji. Total Waterpolo ga je proglasio najboljim, a tko sam ja da tvrdim suprotno? Nadam se i želim mu da i ovu teškoću pobijedi i vrati se tamo kamo pripada. U bazen.

2. Marko Bijač

Samo zahvaljujući činjenici što postoji Sandro, Marko je u ovom izboru drugi. Kako sam ja i osobno „slab“ na vratare, nije mi trebalo puno. No, treba istaknuti kako je siguran, pouzdan, rijetko griješi, koncentriran, daje stabilnost ekipi za koju nastupa. A pojedine intervencije su mu na granici mogućeg!

3. Luka Lončar

Čovjek koji je preko Brescie stigao u Juga, Mladostaš koji je imao nešto duži put do reprezentacije, ali je na kraju svima pokazao i dokazao kako može i koliko vrijedi. Nešto drugačiji tip centra na koje smo navikli, ali iznimno vrijedan. Izbor u najbolju sedmorku Svjetskog prvenstva dovoljno govori o njemu i njegovim igrama ove sezone.

4. Maro Joković

Maro je godinama stup na desnoj strani kako Juga, tako i reprezentacije. Sa Xavijem (koga sam stavio na mjesto broj 5) čini po mnogima najbolji tandem na desnoj strani. Ipak, laganu prednost dao sam mu pred

5. Xavi Garcia

Veliki igrač, veliki dobitak prvo za Juga, a onda naposljetku i za reprezentaciju. Treba dodati kako je u izboru Total Waterpola izabran u najbolju sedmorku za prošlu godinu. Čovjek sa fantastičnim asistencijama, više nego pouzdan u obrani, sa sjajnom tranzicijom. Skroman i sjajan. Igrač koji suigrače čini boljima.

 

 

Ispada kako su u mom izboru samo igrači koji trenutno igraju u Juga, ali niti Jug u Hrvatskoj nema ozbiljnu konkurenciju u ovom trenutku, niti netko drugi može ući u najboljih 5.

Za kraj svima sve najbolje i puno uspjeha i veselih vaterpolskih trenutaka u Novoj 2018. godini.