Pro Recco stiže na Savu

 

Veliki derbi trećeg kola, ne samo grupe B koja je danas na rasporedu, igra se na Savi. Stiže moćni Pro Recco i bit će to sudar klubova koji imaju ukupno 15 naslova u Ligi prvaka. Osim toga u najskupljoj momčadi svijeta trener je Ratko Rudić, a igraju Andro Bušlje, Nikša Dobud i trenutno ozlijeđeni Marko Bijač.

 

Osim spomenutih i onih u Mladosti od hrvatskih igrača još nastupaju Ante Vukičević protiv Petra Muslima i Ante Ćorušića te Marko Jelača.

 

 

U 20.30 na Savu, a tko ne može tu su ArenaSport i LENtv. Momčad Pro Recca ima ima veliki hendikep u ozlijedi Marka Bijača kojega mijenja mladi Francesco Massaro koji nam je velika nepoznanica. U prva dva kola u momčadi nije bilo ni Aicardija, ali na poziciji sidruna su tu Dobud i Kayes. Obzirom na činjenicu za veliku većinu vremena ne može biti nego samo jedan sidrun u postavi, tri sidruna su previše u momčadi sa 11 igrača u polju. I dalje su tu tri ljevaka, Filipović, Mandić i Echenique. Di Fulvio i Lungo, a i Renzuto kao klasični igrači lijeve strane. Velotto, Figlioli i Fondelli kao polivalentni igrači koji mogu igrati na obje strane pa i na beku i Bušlje i Ivović daleko najjači bekovski par. Vidimo da je tu nešto viška igrača tako da će Velotto i Fondelli vjerojatno ostati van udarnih 13. Tu je još i Di Somma. Znači 2 svjetska prvaka sigurno neće upasti u momčad, vjerojatno ni treći Aicardi, a i Fondelli bi vjerojatno igrao u Gwangjau da je bio zdrav.

S druge strane 3 hrvatska reperezentativca; Vrlić, Miloš i Marcelić, srpski Ćuk, američki Bowen, rumunjski Radu. Glavna snaga Mladosti je tranzicija Miloša, Bukića i Kharkova. Nakon toga su su sidruni Radu i Vrlić i moći ćemo uživati u njihovim dvobojima protiv Bušlje i Ivovića. Sigurno će i vanjski šut imati dosta prilike obzirom da neće biti Bijača, tako da očekujemo da Mladost pruži dobru partiju u kojoj će parirati Pro Reccu. Najveći problem Mladosti bit će suprotna strana na 2m, najlošiji dio momčadi je bekovska linija,  a Kayes i Dobud, eventualno Aicardi spadaju u red odličnih sidruna. Vidjet ćemo i Dobuda na dijelu sada kada je prošao pripreme s momčadi i ulovio više ritma nakon povratka vaterpolu prošle godine u travnju.

Užitak loptanja u vodi puno je veći uživo nego preko tv-a. Iako će na bazenu biti jako sparno, pogotovo uzimajući u obzir da će vanka biti samo 5˚ C. Ali to su problemi s kalndarom koji godinama muče vaterpolo.

 

Druga utakmica po zanimljivosti igra se u Marseilleu gdje gostuje Hannover. Tko pobjedi uzima bolji zalet u eventualnoj borbi za četvrtu poziciju, iako je realnije da to na kraju bude peto mjesto. U čudnom rasporedu, iako za LEN nema čudnih situacija, Hannover je u trećem kolu već treći put gost. U prvom kolu protiv FTC-a 27 golova (15:12) u drugom protiv OSC-a 29 (19:10 – poprilično izjednačena utakmica prvih 18 minuta) i to je obrazac kojega ćemo vjerojatno gledati cijelu sezonu od ove ekipe. Na Darka Brguljana i Aleksandra Radovića, stigao je i Ivan Nagev koji kao jedna od talentiranijih ljevih ruka donosi još jednu dodatnu opciju u napadu. A obrana nikad nije bila predmet interesa Karstena Seehafera.

Marseille je bio solidan u prvom kolu protiv Pro Recca (9:13), nešto lošiji u gostima protiv FTC-a (7:13). Ako i prime opet 13 golova to ne bi trebala biti prevelika prepreka za prva 3 boda. Francuski vaterpolo je u usponu, posebice klupski. Bodovi Marseillea u Ligi prvaka bili bi dodatni korak naprijed.

 

Ferencvaros je u suprotnom ritmu od Hannovera, oni su treće kolo zaredom domaćini. Sada stiže Terrassa koja je imala dobih perioda igre i protiv Pro Recca u prošlom kolu. Na kraju -10, a očekuje se da ni ovaj put neće zabiti više od 5-6 golova. Koliko će Varga, Fountolis, Zalanki, Vamos, Younger ili Jakšić zabiti pitanje je samo maksimalnog pristupa i trenutne forme obzirom na ovu vrlo specifičnu sezonu u kojoj se praktički igra bez stanke, svaka 3 dana.

 

OSC putuje u Tbilisi. Puno teže će im biti doći do tamo nego odigrati i doći do pobjede. Vremenska razlika je 3 sata tako da je utakmica već u 15.30 po našem vremenu. Vidjet ćemo hoće li putovanje do tamo, i domaći bazen Dinamu, donijeti neku dodatnu prednost pa da razlika na kraju eventualno bude unutar 5-6 golova. Prva je ovo domaća utakmica Dinama, prvo gostovanje OSC-a.