Barceloneta nanijela prvi poraz Szolnokiju

Zodiac CNAB – Szolnoki Dozsa 14:10 (3:4) (5:2) (2:2) (4:2)

 

Suci: Margeta (SLO), De Jong (NED)

Igrač više: Barceloneta 4/10, Szolnoki 5/10

Dva igrača više: Barceloneta 1/1

Peterci: Barceloneta 3/3, Szolnoki 1/ 2

 

Barceloneta: Lopez, De Toro, Granados 5 (3/3), Munarriz 2, Bodegas, Larumbe, Aleksić 1, Fernandez 1, Tahull, Perrone 3, Mallarach 2, Bustos, Linares. Trener: Martin

Szolnoki: Nagy, Angyal 2, Lazić, Subotić 1 (0/1), Varnai, Pijetlović 2, Jansik, Rašović 2, Szatmari 1, Batori (1/1), Drašović, Dory 1, Banyai. Trener: Gocić

 

U derbiju trećega kola grupe A prvi poraz doživela je i ekipa Szolnokija koja nije mogla ispratiti ritam domaćina do samoga kraja. Koncepcijom igre dvije slične ekipe orijentirane uvijek dati gol više i pokretljivošću slomiti protivnika, pri čemu ovoga puta gosti nisu mogli iskontrolirati glavne adute Barcelonete sa spoljnih pozicija (Munarriz, Granados, Perrone) više se usredsređujući na 2 metra što je opet dovodilo do izbačaja koje domaći nisu u tolikoj mjeri koristili. Posljedica forsiranja brže igre dovodila je i do perioda od po 4-5 minuta igre bez golova ili momenata kada su se golovi ređali u nizu na obje strane. Ako su Barcelonetini glavni igrači odigrali na svome nivou onda je hendikep za Szolnoki bio u neefikasnosti njegovih do sada ponajboljih strelaca, Subotić ovoga puta samo 1 gol (uz nerealizirani peterac), Batori samo iz peterca, Drašović bez gola uz to da nitko od njih nije ni imao puno pokušaja/prilika.

 

Szolnoki je  čini se svoju priliku ispustio na samome početku, nakon 2 gola u dvije minute imali su peterac za +3 te jos jednu dobru sansu Jansika čiji šut je također zaustavio Lopez. Dominirali su na 2 metra, Pijetlović je u prvome napadu zabio kraj dvojice obrambenih, potom zaradio i igrača više kojega je realizirao Subotić, na Laziću je napravljen pomenuti neiskorišteni peterac. Domaći nisu uspijeli ni s igračem više niti šutevima iz vana Munarriza i Frenandeza da bi do prvoga gola stigli nakon 5 i pol minuta igre iz situacije sa dva igrača više – Perrone. Do kraja prve četvrtine onda se nižu golovi, peterac na svakoj strani, na De Toru, koji je uplivao na 2 metra kasni Lazić, realizira Granados a na drugoj strani Lazić dobija još jedan penal (Batori uspješan). Još 2 gola na svakoj strani sa igračem više, Perrone sa ljevog vanjskog za 3:3 i Angyal sa desne strane za ipak prednost Szolnokija na kraju prve četvrtine (3:4).

Druga četvrtina nastavlja se serijom golova, Granados i Rašović iz vana, Munarriz iz faula u manje od dvije minute da bi opet uslijedio period bez golova. Kod igrača više i jedni i drugi gube loptu, u još jednoj takvoj situaciji Perrone se ljepo ubacuje po ljevoj strani ali mu Nagy brani. Do prvoga vodstva Barceloneta dolazi tri minute prije kraja druge četvrtine golom Fernadeza koji se uplivao na 2 metra ali već u sljedećem napadu poravnava Pijetlović ponovo kraj dvojice. Domaći još jednom ne uspijevaju sa igračem više izgubivši loptu a do novoga vodstva dolaze iz novoga peterca koga Subotić pravi na Bodegasu a još jednom realizira Granados. Lopez bilježi još jednu obranu nakon šuta ljevorukoga Doryja a Mallarach odmah opucava kod igrača više i donosi domaćima +2 (8:6). Do poluvremena i gosti imaju igrača više ali je Dory još jednom neprecizan.

I u nastavku se golovi zabijaju početkom četvrtine, Angyal uplivavanjem na 2 metra i uz asist Subotića smanjuje na 8:7, Perrone (igrač više) uz lošu obranu Jansika, Varnai sa stative na asist Batorija za 9:8. Slijede napadi u kojima Szolnoki ne može stići ni do šuta a na drugoj strani Aleksiću brani Nagy, Bodegas kod igrača više šutira iz 2 metra, kod sljedećega domaći gube loptu.  Kod igrača više za goste Batori nakon šuta dobija korner ali mu u nastavku ispada lopta te pravi izbačaj, sve u finišu četvrtine kada i možda u jednom od ključnih momenata, na samome isteku, Munarriz pogađa stativu, lopta se odbija na nekih 7-8 metara iskosa, do nje doplivava Aleksić i odmah šutira u bliži ugao što Nagy ne uspijeva to zaustaviti a domaći imaju 10:8 pred zadnji period. Čini se da gostima ponestaje i koncentracije i snage, Pijetloviću kod igrača više brani Lopez, Granados pušten iz vana odvodi Barcelonetu na +3. Rašović sa desne strane iz igrača više smanjuje na 11:9 a Tahull kod igrača više zarađuje treći peterac za domaće te još jednom siguri Granados vodi svoj tim na 12:9. Nakon perioda u kojem se obranama ističu golmani zadnju priliku za priključak gosti hvataju nakon gola Doryja sa igračem više na dvije i pol minute do kraja ali im nadu brzo gasi Munarriz golom za 13:10. Do kraja još jedan neiskorišteni igrač više mađarskoga tima (Batori) te drugi gol Mallaracha za najvjeće vodstvo i konačnih 14:10.