Pro Recco treći

 

U Dunav Areni pred nekoliko stotina gledatelja upravo je u tijeku ceremonija otvaranja Final6-a. Potpuno nelogično organizirana sada, kada smo skoro na kraju i još kada se gledalište tek počelo puniti sat vremena prije utakmice za treće mjesto u kojem igraju Pro Recco i Eger.

Pro Recco je lagano pobijedio u utakmici za treće mjesto u kojoj je dominirao od početka do kraja. Stalno se prednost povećavala, od 3:0, 7:2, 12:4… Utakmice za treće mjesto su pomalo nepotrebne na ovakvim turnira, ali dobro dođu kao zagrijavanje za finale.

Nije bilo neizvjesnosti, nije bilo zanimljivosti, ali smo vidjeli nekoliko jako lijepih golova Sukna, Ivovića i Di Fulvia prije svih.

 

Tijek utakmice:

 

Dušan Mandić neće nastupiti, tako da Recco ima 12 igrača u ovom susretu.

 

Nakon nekoliko neiskorištenih napada Di Fulvio zabija s igračem više za prvi gol na utakmici. Eger je propustio dvije prilike s igračem više, a Aicardi zabija šraubu pored Ćuka. Eger je i dalje nemoćan u napadu, Harai je zatvoren, Ćuka pomno paze, a ostali baš ni ne pokušavaju. Mitrović je imao par intervencija, Sukno je pogodio prečku,a iz novog napada Ivović zabija nakon uplivavanja s lijevog vanjskog nadrugu stativu. Ipak, 33 sekunde do kraja Tempesti nepotrebno radi peterac pa Ćuk smanjuje na 3:1.

 

I dalje Eger ima velikih problema u napadu. Čak ni s igračem više nisu opasni, pa je tako Kovacs pogodio suigrača na stativu u glavu. S druge strane Di Fulvio na zonu s srednjeg vanjskog povećava prednost. Loša akcija Reccas igračem više, na kraju Sukno šutira s istekom vremena, ali Čučković lijepo blokira. Fenomenalna asistencija Moline na stativu za Bodegasa za realizaciju igrača više za 5:1. Odmah idući napad Ivović krade loptu i zabija iz kontre 1 na 0. Uzvraća Vapenski s desnog vanjskog tako da je sada 6:2. Sukno asistira Ivoviću na stativu, danas takve akcije prolaze, pa je već 7:2

 

Vapenski zabija još jednom na zonu, plisku kroz uši Tempestiju. Jako lijep gol Sukna, mahao je s loptom i kad su svi već mislili da će dodati jer je usporio, i spustio se nazad u vodu, zabio je kroz uši Mitrovića. Malo se i Eger probudio pa je konačno i zabio igrača više, točnije Erdelyi koji je ostao dužan na ovom turniru. Još jedan gol Sukna, ovaj put iz polukontre. Ovo je Suknova četvrtina jer zabija i treći gol u nizu, brza realizacija s igračem više.

 

Filipović se upisao danas golom na zonu. Odmah nakon toga i drugi gol, ovaj put iz peterca. Di Fulvio zabija nakon odbijanca, na zonu nakon što je prvu obranu upisao mladi golman Csiszar. Zabija i Čučković, s lijevog vanjskog na zonu. Ivović školuje mladog golmana, nakon 2 cima zabija kroz uši sa 7 metara. Zabija i Hosnyansyjy, na zonu sa srednjega. Nastavlja se golijada, upisuje se i Figlioli.

 

Utakmica za treće mjesto

Pro Recco – Eger 15:6 (3:1, 4:1, 3:2, 5:2)

Suci:

Pro Recco: Tempesti, Di Fulvio 3, -, Figlioli 1, Molina, Pijetlović, Sukno 3, Fondelli, Ivović 4, Filipović 2(1), Aicardi 1, Bodegas 1, Volarević. Trener: Vujasinović.

Eger: Mitrović, Angyal, Decker, Čučković 1, Hosnyanszky 1, Lorincz, Ćuk 1(1), Kovacs, Erdelyi 1, Vapenski 2, Bedo, Harai, Csiszar. Trener: Dabrowski.