Izjave nakon polufinala

Nakon polufinalnih utakmica uzeli smo kratke izjave od Kobešćaka, Jokovića, a kasnije nakon druge utakmice i Prlainovića.

 

 

Szolnok je pobjedio Egera 7:5 uz po 3 gola Prlainovića i Youngera. Svih 6 golova su zabili radeći trokut na lijevoj strani, uglavnom s Denesom Vargom, jednom i Aleksićem. U obrani su bili iznimno pokretljivi i s igračem manje, gdje nisu izlazili na pucače, već su zatvarali blokovima i brzim bočnim kretanjima.

 

Već danas u 16:45 očekuje nas spektakularno finale između Juga i Szolnoka, na možda ido kraja rasprodanoj Dunav Areni koja prima 12.000 gledatelja na velikim tribinama, a sigruno je i više od 1000 mjesta u VIP loži, te približno isto i u novinarskom dijelu.

 

Pročitajte što su nam kazali akteri današnjih polufinala:

  • Danče.hr: Nemam neko konkretno pitanje, velike čestitke na pobjedi.

Kobešćak: Nemam ni ja veliki odgovor. Samo se mogu zahvaliti ovim mladićima, ovoj grupi momaka vjerojatno neponovljivoj. Na ove dvije sezone. Kad god je trebalo oni su bili pravi. Nema niti jednog finala ili završnog turnira da su podbacili. Mislio sam u ovoj utakmici, u dva tri navrata, da smo gotovi, da će Recco zabiti gol dva, da će se odvojiti. Da nema više snage. Falilo nam je i rotacije. Ne možemo se ni rotirati protiv Recca onako kako bi mogli protiv ostalih momčadi, ali ne znam. Jednog dana ćemo možda raditi lobotomiju ovih ljudi pa ćemo možda otkriti da je u njih nešto drugačije nego kod ostalih sportaša.

  • Danče.hr: Što mislite daje presudilo ovu utakmicu?

Kobešćak: Znate da nisam od nekakvih… sve volim svesti na ono što se događa u igri. Međutim, stvarno nekakav duh ove momčadi. Ona kemija što je oni imaju između sebe. Jer ako jesmo tečni, nismo tečni, igraš protiv Recca, ne znaš kako ćeš se obraniti, ni ja nekad ne znam što ću na klupi… Oni to u vodi odrade sami. Ova pobjeda, što god da se desi sutra, nije kraj, imamo još finale, ali je jedna velika zahvala tim mladićima.

  • Danče.hr: Mislite li da ima još uvijek snage u njima, u par momenata se činilo kao da su se odmarali u nekim napadima?

Kobešćak: Jesu, bilo je teško. Zato što oni igraju najviše fizički od svih momčadi. Sve su se momčadi prebacile na zone, na čuvanje prostora, a Recco isto, ali tek nakon jedne fizike jer imaju dovoljno igrača da to mogu raditi. Oni te brže istroše. Ovo je drugi dan, a sutra ćemo imati snage, definitivno. Samo, možda nam dođe Szolnok pa će biti svježiji, ali imat ćemo snage.

  • Danče.hr: Čestitam.

Kobešćak: Hvala.

 

Joković: Mislim da je malo tko očekivao, mislim da ni među nama nismo bili uvjereni u jedan ovakav rezultat. Drago mi je da je prve dvije četvrtine krenula obrana koja nam je dala jedan dodatni bonus za završnicu. Vidjelo se da smo fizički pali što nije ni čudo jer je to ekipa koje te melje u obrani, melje u napadu. Drže visoki ritam kojem se teško tko može oduprijeti. Završnica je bila nevjerojatno zamorna i za nas i za njih, ali mislim da nam je obrana i tada dobro funkcionirala. Imali smo blackout u trećoj četvrtini koji nam nije trebao. Vratili su se, čak i poveli, ali imali smo, hvala Bogu, dobre i raspoložene pucače u napadu.

 

  • Danče.hr: Možete li ukratko opisati današnju utakmicu, bila je puno čvršća nego one tri u finalu mađarskog prvenstva?

Prlainović: Rekao bih očekivano jer ipak je ulog veći. I nama i njima je ova utakmica bila velika prilika da se domognemo tog finala gdje niti jedan mađarski tim nije igrao već 12 godina, od 2005. Tako da je ova utakmica malo drugačija od tih u prvenstvu. I ovaj bazen je drugačiji. Treba neko vrijeme dok se naviknemo, pogotovo mi koji smo večeras prvi put igrali na njemu. Ali kamo sreće da se igra češće na ovakvim bazenima.

  • Danče.hr: Možda ste zato malo nervozno počeli, poveo je Eger, a i Vi ste falili onaj peterac, dosta iznad prečke?

Prlainović: Da, baš tako. Lošiji, nervozniji početak, promašili smo neke šuteve. Jednostavno mislim da nam je trebalo nekih 10ak minuta da uđemo u utakmicu na pravi način. Kasnije je to izgledalo dosta bolje.

  • Danče.hr: Što mislite koja će biti Vaša ključna prednost u sutrašnjem finalu protiv Juga, odmorniji ste svakako?

Prlainović: Može biti to, vidit ćemo. Jug je imao dvije teške utakmice. A opet Jug je zaista dignuo formu u odnosu na ostatak sezone. Došli su na ovaj finalni turnir opet izuzetno pripremljeni i igraju odlično. Očekuje nas najteži mogući protivnik, ekipa koja je ovde pokazala najviše. Volio bi da odigramo još jednom ovako dobro obranu kao i tokom cijele sezone Lige Šampiona, kao i ove polufinalne utakmice, onda imamo šanse.

  • Vaterpolovesti: Imat ćete priliku da sa četvrtim klubom osvojite titulu, je li to isto dodatni motiv?

Prlainović: Nije preterano. Prija što sam u ovom timu, zaista se osećam dobro u Szolnoku. Odgovara mi ova ekipa. Mislim da sam dosegao neku igračku zrelost, igram dosta konstantno ove sezone. Po meni možda i najbolje do sada. Odgovara mi ovaj tim i voli bi da to krunišemo sutra sa titulom prvaka Europe. Ovaj tim je i pravljen na napadne ovu titulu. Mislim da imamo šanse da to sutra i ostvarimo. Imamo sjajnog protivnika u finalu i očekujem jako zanimljivu utakmicu koju bi mogla odlučiti jedna lopta.