Pro Recco uvjeljiv, prvi poraz Radničkog u sezoni

foto: https://www.wpdworld.com/

Pro Recco – Radnički 21:12 (6:4) (3:1) (7:4) (5:3)

Suci: Koryzna (POL), Moiralis (GRE)

Igrač više: Pro Recco 8/11, Radnički 5/9

2 igrača više: Radnički 1/2

Peterci: Pro Recco 1/1, Radnički 1/1

Pro Recco: Del Lungo, Di Fulvio 1, Zalanki 5 (1/1), Figlioli 2, Younger 1, Cannella 1, Iocchi Gratta, Echenique 1, Ivović 1, Velotto 2, Aicardi 3, Hallock 4, Negri. Trener: Sukno.

Radnički: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković 3, Ćuk 1, Vico, Ukropina 1, Gavrilović 1, Pljevančić, Radulović 3, Lukić (1/1), Vrlić 1, Todorovski. Trener: Stevanović.

               Kuriozitet da je ovo prvi ovosezonski poraz ekipe Radničkog (računajući sva natjecanja), ali svakako nije iznenađenje ako se ima u vidu protivnik. Pro Recco jeste demonstrirao silinu svoga napada, no, za ovako uvjerljivu pobjedu veliki dio krivice snosi i obrana gostiju. Također, čak i kada su domaći stigli do nedostižne prednosti, nisu kalkulirali s preostalim vremenom već se igralo do samoga kraja iako su zadnjih barem desetak minuta izgledali kao tek malo ozbiljniji trening. Radnički je nešto ozbiljniji otpor pružio u prve dvije četvrtine, u prvoj su parirali i golovima, imali i dva puta prednost (1:2 i 2:3) uspijevajući brzo realizirati igrača više koje im je donosio Vrlić, ali su i tada već bili primjetni problemi u obrani. Pro Recco je dosta lako dolazio u povoljne šanse ili kroz brzu tranziciju ili kod prelaska gostujuće obrane iz presinga u zonu koju su brzom razmjenom pasova lako razbijali. Tako se primjerice Zalanki, zadnji igrač koga bi ste smjeli ostaviti, još u prvoj četvrtini našao sam 2 puta, jednom imajući vremena i prostora za par cimanja, naravno obje situacije je završio golovima. Također, niz pogreški gosti su pravili u svoja 2 metra pa su Hallock i Aicardi to obilato koristili golovima (7 ukupno), izborenim izbačajima, Aicardi i izborenim petercem. U drugoj četvrtini dodatnu pometnju u obrani gostiju je pravio kod nekoliko polukontri i Younger koji se ubacivao na 2 metra. Brzina i sigurnost u napadu Recca koja je evidentna bila i kod istog broja igrača, dodatno je do izražaja dolazila pri igraču više kada su osim po gola sa stative Aicardija i Hallocka, lako akcije završavali Echenique, Velotto, Figlioli i Ivović.

               Radnički je u početku uspijevao pratiti golovima uglavnom kod igrača više kojeg su brzo završavali. Dva je u prvoj četvrtini izborio Vrlić, jednoga odmah sam i realizirao, Radulović je 3 puta po lijevoj strani uspijevao okretati svoga čuvara i tako izboriti igrača više, dva puta je i on još realizirao iz brzo odigranih akcija ali to dakako nije bilo dovoljno u ovoj utakmici. Od rezultata 4:4, u zadnjoj minuti prve četvrtine Hallock iz dvije akcije donosi svojoj ekipi prednost od 2 gola a do sredine druge Zalanki iz peterca i igrača više tu prednost duplira. Uz golove Jankovića (2 igrača više) i Ivovića (igrač više) na poluvremenu je 9:5.

               Početkom treće četvrtine pitanje pobjednika je definitivno riješeno, najprije s dva dalekometna gola (Figlioli, Zalanki) te još jednim Hallocka koji je ponovo ostavljen sam realizirao za 12:5. Stevanović je pokušao i s promjenom na golu ali se Todorovski kratko zadržao u bazenu ne uspjevši ništa obraniti. Nakon ovoga, prednost domaćih do kraja nije više padala ispod 6 golova a kasnije su je još samo i uvećali. U zadnjoj četvrtini Sukno je na golu pružio šansu i Negriju koji je  uspio skupiti nekoliko obrana ali u tome periodu u nedostatku bilo kakve rezultatske neizvjesnosti nije se u obranama igralo baš najozbiljnije pa je viđen još niz golova na svakoj strani i bar se u tome nije kalkuliralo, sve do konačnih 21:12.

               Iako je Radnički ovoga puta bio daleko od ozbiljnog rivala, uvjerljiva igra domaćih. Pored konstantno odličnoga Zalankia, Hallock je nagovijestio povratak u svoju punu formu, Aicardi da se i s njime još može ozbiljno računati. Ivović je ovoga puta više imao posla u obrani i tu odigrao na svome nivou, slično tome i ostali igrači talijanskoga kluba. Radnički s puno problema u obrani za ovaj nivo vaterpola, s nekolicinom igrača koji su odigrali daleko ispod svojih mogućnosti, solidna izdanja Vrlića, Radulovića i Jankovića  bila su daleko od dovoljnog za povoljniji utisak na ovoj utakmici.

Odgovori